Falska minnen och två årtionden på fem år

2018-01-10 08:04:00 | Vacuum


Låt oss bara ta en sekund och uppskatta kvaliteten av den här bilden.
 

Häromdagen funderade jag över om jag någonsin haft en riktigt extrem åsiktsändring, för det är sådana djupt stimulerande aktiviteter jag sysslar med på min fritid. Efter bokstavligen en minut av funderade kom jag över att jag aldrig hade haft en stor sådan. "Stor?" säger någon, "Du har väl inte ens haft en liten? Är inte dina åsikter skrivna i sten?". Tydligen inte, för jag har kommit över den där gröna-bananer fasen jag hade förut, som jag tror att jag skrev om men det kan ha varit på en forna hemsida. Iallafall, summeringen av min tankegång var att gröna bananer är underskattade i bananvärlden, och att jag föredrar en lite för grön framför en lite för brun alla dagar i veckan. Jag håller fortfarande med mig själv om detta, och står fast vid att lite för gröna bananer är bättre än lite för bruna, men jag känner hur min åsikt försvagas för var dag och en vacker dag kommer jag stå där utan en, och tänka tillbaka på svunna tider. Men L.P Hartley skrev "the past is a foregin country; they do things differently there" och det är den approachen jag tänker ha den dagen det sker.

 

Det här har också en annan vinkel: den då någon säger att en har haft en åsikt trots att en är 100% säker på att så ej är fallet. Antalet falska minnen min moder har är bra exempel på detta. Vi låtsas att jag har på mig ett par mörkgröna byxor. Då kan hon kasta ur sig typ: "Linnea. Du sa ju att den enda gången du någonsin skulle ha på dig mörkgröna byxor skulle vara om du ägde en ljusblå Rolls Royce som du skulle dra en futuristisk husvagn bakom och bara åka runt och runt med på Gotland. Haha". Bah snälla du? Har bokstavligen aldrig sagt detta. Och när jag säger detta, svarar hon: "Jo! Det sa du visst!". Jag: "Fine, exakt när sa jag det där". Hon: "Det var väl något år sedan". Detta blir bara mer och mer otroligt för varje ord som sägs. Ok, om jag möjligtvis kunde ha sagt det när jag var 2.5 och inte hade något minne och medvetande, men inte relativt nyligen. Det låter inte ens som någonting jag skulle säga. Var jag döende? Har jag en dubbelgångare? Vad pågår? Jag tänker att dubbelgångaren är en möjlighet varje gång en hävdning kommer min väg, för jag är mer säker på att jag aldrig har sagt att jag skulle äta en flugsvamp injicerad med såpavatten för 50 öre, mer än jag är säker på någonting annat i hela världen. Och det är det sista jag tänker säga om ämnet.

 

Tänker dock fortsätta lite om åsiktsförändringar, eller snarare upplevelseförändringar för det jag har noterat är att jag det senaste året eller så 4/5 veckor har tänkt att den veckan har gått snabbt. "Ovanligt snabb vecka den där veckan" har jag tänkt och inte sett något mönster i att jag säger det till mig själv nästan varje 7 dagar. Är det så att min tidsuppfattning är skadad? Börjar faktiskt ana det, för om majoriteterna av veckorna har en takt så borde det väl vara det en mäter undantagen mot? Och när vi ändå ungefär talar om det- varför känns det som att två årtiondes passerade mellan de fem åren 2007-2012? Jag hade en konversation med en person som är flera år yngre än mig för ett tag sedan och mitt i vår konvo så började "Gangnam Style" spela och detta är vad hon sa, jag citerar: "Den här sången får mig direkt att känna mig som att jag är 14". Ursäkta? 14? Varför var hon 14 förra ca förra året. Det här stressar mig. Och detta är varför jag ifrågasätter de där 20 åren som passerade på 5, vilket borde vara en omöjlighet. För när jag var 14, vilket ändå inte var så många år tidigare, så satt vi och trycke ihop ryggar på oslimmade mobiltelefoner med 2 megapixel kamera i tron om att det skulle göra överföringen av ett nytt tema över Bluetooth snabbare. Och ja- för alla som är äldre än mig så känns väl det också som att det var igår då det är givet. Men kan icke alla hålla med om att det objektivt är en extrem skillnad mellan tiden då en skrek av fasa när en råkade trycka på internet-knappen på mobilen pga kostnaden och när Gangnamn Style var en grej. Bra, då är vi överens om det. Kul att höras. Låt mig nu höra om du själv innehar några falska minnen, om du vet någon som har det om dig, samt om du (likt mig, tydligen) ständigt fascineras av att tiden går. 


: H

Solen lyser åter över LinneaAurora.
Jag har haft en extrem åsiktsförändring den senaste tiden.Du minns nog att jag sympatiserade mwd åsikter som sd har.Långtifrån alla av deras åsikter men en invandring som vårt samhälle kan bära för allas bästa.Grejen är ju att nu tycker de flesta partier likadant.SD har utveclats till ett extremt högerparti och det är inte mitt parti längre.Så Linnea,tro det eller inte men för ett tag sedan blev jag så förbannad på alla orättvisor,på klyftorna som bara blir störrw och större osv.Jag blev så inihelvete förbannad att jag sökte medlemskap i V.Jag tror att jag kommer att bli lika illa omtyckt nu som då jag prooagwrade för SD men jag har vanan inne nu och det är nog extremt ovanligt att en lantbrukande människa går vänsterut.Alltså Linnea,jag är något konfunderad över mig själv.Vad jag egentlugen skall ha medlemakapet i V till eller hur jag skall använda det har jag inte alls inte klart för mig.Jag har inte mer än hittils varit allmänt samhällsintresswead och inte alls engagerad partipolitiskt.Vi får se varthän detta bär men inget i en människas liv tycks vara helt hugget i sten.Man kan ändra åsikt,uppenbarligen.
Hare!

Svar: Yeyyy!
Linnea Aurora

2018-01-10 @ 14:06:38
: H

Jag skulle kunna prata jättemycket om min partisympatiförändring eftersom jag är lite överraskad över mig själv.Det är nog ett antal faktorer som spelat in.Kan en orsak vara att jag läst din blogg och undermedvetet påverkats? Kan det vara att jag såg två timmar på Netflix där Noam Chomsky talade? Avgörande och säkert är att SD förtydlugat sin politik och det är ju bra att man talar klarspråk valåret.
Du har nog ett finger med i spelet också misstänker jag.

Svar: Hoppas! Plus är ett stort fan av Chomsky!
Linnea Aurora

2018-01-10 @ 14:23:56
: H

Nu babblade jag enbart om mig själv men en enda kommentar om inläggets bild.Skärp till dig Linnea:)!

2018-01-10 @ 14:45:08

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: