Väderstrecksproblematik i efternamn

2017-09-04 10:52:35 | Vacuum


 

Vet att alla som läser dessa inlägg tänker på mig som någon sorts Gud (och om du inte gör det, vänta bara ett par dagar så är ni där). Antar att ni har byggt någon kyrka i mitt namn och modifierat texterna i några psalmer så att de nämner mig och det jag åstadkommit genom åren (behöver ni inspiration så kan jag säga att jag en gång skrev en väldigt rörande dikt om broccoli som var så djupsinnad att jag inte kunde dela den; har även läst minst 3 böcker och om det inte är top notch i era ögon så vet jag inte vad jag ska säga). Allt detta är rätt och riktigt, jag vill bli behandlad som det andliga väsen jag är, det är därför jag har tagit mina talanger och min person ut i ljuset på slikt vis, men samtidigt vill jag vara en av er bönder liksom. Därför tänkte jag nu yttra en svaghet jag besitter. Jag kan direkt säga att om detta får er att se mig som mindre av en gudomlighet än vad ni i denna stund gör, kan jag endast beklaga det och säga att den bedömningen och slutledningen finns hos, och är gjort av, er, inte mig, och att ni därmed, allena, är ansvariga för era känslor. "Det är för mycket kommatecken i den där meningen för att en ska kunna övertygas om att du faktiskt är en gudomlighet" säger en ateist som står till höger om altaret med skål oblater i handen. Tig.

 

Min svaghet är att jag finner väderstreck förvirrande. Inte endast på ett orienteringssätt, utan även i allmänt tal. Namn exempelvis, jag vet inte vad det är, men ett efternamn med ett väderstreck i får mig direkt att bli osäker på både mitt minne, hörsel och läskunnighet. De enda väderstrecksefternamnen jag inte är förvirrad över är de som tillhör släktingar till mig, eller Kanye. Det ultimata exemplet är de där gamla dudesen i Saltkråkan. Alltså vem är vem? Söderman? Österman? Västerman/Westerman? Vem köpte Skrållan för 25 öre? Vem är det som har en korp? Vem är det Stina kvartar hos? Vem är det som har ett gevär över sängen? Jag vet inte. Det är två av de ovan. Vilka det är har jag ingen info om. Det enda jag vet är att det inte finns en Norrman- varken någon med namnet eller en person från vår granne i väst. Enligt min erfarenhet finns det endast ett sätt att särskilja en, Söderman, från de andra och det gjorde Stina åt mig med sin sång: "Vet du var jag ska flytta till Söderman och hjälpa han och hjälpa han med allt jag kan". Därmed antar jag att Södermans hus Stina invaderat. Men att hitta på en sång om varje person med ett- låt oss vara ärliga här- problemnamn, är inte en långsiktig lösning. Plus att Stinas sång är problematisk på ett annat sätt, framförallt eftersom hon säger "han" istället för "honom" men det får en väl se över. Vad är hon? 5?

 

Iallafall, det är någonting med dessa namn som får min hjärna att tänka: "Samma namn" fast det är en definitiv och klar skillnad mellan dem. Jag förstår inte varför jag tycker att det är ett test av mitt IQ att komma ihåg skillnaden mellan en Söderman och en Österman, men inte har några probs med att kan skilja på Johnson, Johansson och Johannesson. Eller Andersson och Andersen. Jag kan till och med komma ihåg skillnaden mellan Karlsson och Carlsson. Det finns bokstavligen ingenting som berättigar denna väderstrecksism. I mitt inre jag har försökt skylla den på min medfödda oförmåga att instinktivt kunna skilja på höger och vänster (och därmed alla riktningar och namn för dem), ett konstant problem som fått fler förklaringar och klargörelser vartefter mitt liv passerat framför mina blåa små pip-hål. "Kan det ha en koppling till min allmänna brist av orienterings- och lokaliseringsförmåga?" tänkte jag och vilade min haka och mun mot min hand, likt "Tänkaren"-statyen av Rodin (som förövrigt är en exakt kopia av mig och min kropp), men det är inte ett starkt argument och kan inte användas som förklaring eller rättsfärdiggörelse. 

 

Därför funderar jag nu på att starta en stödgrupp för andra med det här problemet om det finns några- vilket det borde finnas, eftersom det finns över 7 miljarder människor på denna planet. Gruppen kommer att ha en medlemsavgift på 150 riksdaler som betalas varje månad, och de pengarna går uteslutande till alla de personer med väderstreckefternamn som vi förolämpar och förtrycker på daglig basis. Bli inte avskräckta av summan, vi måste betala tillbaka den skada vi orsakar. Så om ni kan relatera: slå mig en pling eller något, eller skicka ett brev. Inga email, vill ha snail-mail. Och jag vill att brevet ska vara skrivet på pergament med en fjäderpenna. Och kuvertet ska plomberat med rött vax och stämplat med ditt familjevapen. Och om du är ett av mitt/våra offer, jag ber om ursäkt. Vänligen ha överseende med mitt problematiska beteende, jag jobbar på det. Tack på förhand, amen. 


: Hanny

Jag tycker att det blir ännu värre när både förnamn och efternamn börjar med ett väderstreck.Östen Wester.Bättre än Ann Ahl dock.Jodå,du är Gudomlig.Var kan man kyssa dina fotspår,lukta där du har pissat? Säg mig!!

2017-09-04 @ 17:43:45
: emelie jonasson

väderstrecksproblematikens egna Linnea-Sekt. Sign me in. Jag kan stå med dammluddan och kittla alla olydiga anhängare under näsan.. PRECIS när nysen kommer smyganden skrämmer vi bort den.. kallar jag tortyr..

Svar: HÅLLER MED!
Linnea Aurora

2017-09-04 @ 20:57:07
URL: http://emeliesimonejonasson.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: