Starka nickarenamn och berättelser baserade på observationer

2017-09-18 14:16:00 | Vacuum


 Pippi- ett av världens mer uppenbara smeknamn. 

 

Låt oss följa upp lite på smeknamn, som jag tog upp för ett tag sedan, för vissa har ju verkligen sådana som en skulle kunna dö för. Min faders krets till exempel, exakt alla han känner har ett bra smeknamn. När han pratar om folk låter det alltid som en jäkla barnbok, vilket är väldigt positivt i min bok. I princip skulle det kunna låta såhär, ifall han engagerade sig mer i goZ än han gör: "Sedan kom Spjuver och sa att Bronsaxel hade gått till fel plats, han hade gått hem till Pommac-Johan istället för till Räven som han skulle till haha". Jaha? Varifrån kommer dessa smeknamn och hur kan de ännu leva kvar? Det bästa smeknamnet på en person som han känner, och detta är inte påhittat, är lätt Ribban. Skulle verkligen vilja kallas för Ribban! Hans namn är dock ganska förståeligt, för när jag frågade min fader om varför han kallades så, svarade han: "Han såg ut som en ribba när han var ung". Ah ok, det var så enkelt. Men sedan kommer alltid någon obskyr berättelse om typ Bronsaxel: "Han kallas Bronsaxel för en gång så vann Anders, som han egentligen heter, en silvermedalj och då kom hans bror Fredrick och satte tänderna i medaljen för att se så att den inte var en övermålad bronsmedalj, och då ropade Fredricks kompis Axel 'Två kronor och 50 öre' och sedan dess har det liksom bara hängt kvar". Jag hänger inte med, men varför inte- en kan väl njuta av en berättelse ändå.

 

Det finns ingen sensmoral i texten ovan förresten, den bara finns så att ni vet. När vi gick på högstadiet brukade Karl och jag sitta uppe på översta våningen, i som i ett sexhörnigt hörn (no shit), där hälften av dessa hörn var fönstrade och titta ner på alla människor som gick in till skolan och hitta på smeknamn åt dem. "Var det elaka smeknamn?" frågar någon. Givetvis inte. Sedan brukade även vi hitta på berättelser om dem och deras liv- återigen, aldrig ondsinta sådana, bara vanliga små berättelser. Detta följde oss genom livet och utökades sedan till att vi hade en hel frekkin livshistoria påhittad åt några gamla personer vars hus vi kunde se från en del av korridoren i vår gymnasieskola. Gud vad de hade mycket för sig, bland annat tänkte vi att de hade en son som hette Gustav som hade ett hus på Gotland. Och ju mer jag tänker på det... desto säkrare är jag på att vi hade rätt. Gustav hade deffo ett hus på Gotland, vart annars skulle han bo med sina två kids? Uppsala? Var inte absurda. Dock kom vi ibland dessutom på några shady-teorier om folk, och för ett tag sedan såg jag en person ur en treenighet vi hade en sådan teori om, och det var verkligen gränsfall om jag skulle säga hej eller inte, eftersom så mycket tid hade passerat och vi hade egentligen inte ett band, men jag sa det ändå och levererade samtidigt en min som sa: "we have no history :)", vilket som sagt är en direkt osanning i och med "ryktet" baserat på våra observationer. Och det var allt jag hade att säga om det.

 

Ja! Nu när jag ändå talar om smeknamn, vilket jag gör, och alla som hävdar något annorlunda kan gå och titta på sig själva i spegeln riktigt noga: verkligen se in i era egna ögon tills ni känner en inre stress komma krypande längs ryggraden, och tänk sedan om- så kan jag inkludera en av mina absoluta favoritdelar av HP-böckerna. I detta fall, specifikt från HP6.

 

Snape: "Then why does it have the name 'Roonil Wazlib' written inside the front cover?"

Harry: "That's my nickname"

Snape: "Your nickname?"

Harry: "Yeah... that's what my friends call me"

Snape: "I understand what a nickname is"

 

Alltså det stycket är så jäkla toppen. Jag tror att jag tänker på det för ofta, det verkligen talar till mig. Ah jag sitter fortfarande och skrockar osunt för mig själv. Och med det avslutar vi dagens sagostund eller vad i Guds heliga namn en nu skall kalla vad vi precis upplevt tillsammans. Snipp, snapp, snut. Vilket är det bästa smeknamnet ni någonsin har hört? 


: Hanny

Jag vet inte ifall det kan räknas men en hund som hette Douglas med smeknamn Katten.Jag tyckte det var enormt roligt.Räknas smeknamn på ett djur?
På människor är det bästa jag hört nog Raketen.Det var en kvinna som städade på min fd.arbetsplats och hon var så långsam att hon kallades för Raketen.En ingenjör kallade vi för Vinkelman.Per-Åke Sel....n kallade vi för Påsen.
So Long från Eslöv

2017-09-18 @ 18:20:40
: Camilla

Vilka snälla kompisar din pappa verkar ha! Min pappas kompisars smeknamn är typ Mördar-Mange och Yx-Mikke. Men han har också långa kompisar: t.ex Goofy och Strecket. Och korta kompisar: Lille-Leif och Drickabacken.

När jag gick i fyran kom en ny kille till klassen, Oscar. Men vi barn tyckte inte att han passade i det så vi kallade honom för David. Det var bättre så tydligen.

Svar: HAHAH- David är ett starkt namn i alla lägen!
Linnea Aurora

2017-09-22 @ 10:43:40
URL: http://camillajill.se

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: