Rymningsförsök, spela död och British Rail, baby!

2017-09-28 13:18:00 | Tips


Är tillbaka med nya tips, häng med i svängarna kids- det gäller att vara alert när det kommer till den här hemsidan. Ingenting är skrivet i sten, och alla löften är skrivna i blyerts. Skoja osv. Låt oss se vad mina fingertoppar klickat på på senaste tiden (håller tiden vag av en anledning, ingen vet när det här skrevs- inte ens jag).

Bild rifrån
  • Först och främst har Tolkiengate (en hemsida det känns som att jag inte borde känna till, men jag gör det) samlat J.R.R Tolkiens teckningar, målningar och illustrationer. Nu kanske ni tänker: "Är det bara landskap?". Mystisk fråga. Och nej, det är en massa olika saker på de där pappersbitarna. Några saker ser ut som ritningar, kartor, någon sorts runskrift, och sedan givetvis illustrationerna till hans böcker. Så kolla in det om ni känner för't. Undra om han tyckte att några av de där bilderna var jättedåliga och att han nu vänder sig i sin grav för att vi kan se dem. Saker som tåls undras över.

  • Sedan rapporterar The Independent att NRKs (beta)hemsida numera kommer kräva att en klarar av ett 15 sekunders quiz av innehållet i artikeln innan en kan skriva en kommentar. Journalisten Stråle Grut (fantastiskt namn, låter som en barnbokskaraktär och det är alltid en bra sak) menar att det är en bra idé för att säkerställa att alla förstår vad som skrivs och menas, då det i sig lägger en bättre grund för att kunna kommentera på ett bättre sätt. Samt att det kan få initella känslomässiga reaktioner att svalna av. 

  • Alltså haha, har ni sett den där videon när en toddler hjälper sin bror, Finn, att rymma från sin spjälsäng? Om inte, klicka här. Han är så inspirerande, pedagogisk och uppmuntrande! Bästa läraren jag haft och han har inte ens varit min lärare. Plus att musikvalet är A+. 
 

 

  • På tal om A+ musik, så har Yoann Hervo animerat Syd Barretts sång "Effervescing Elephant" i en sorts retro-stil. Får mig att tänka på en blandning mellan "Fem Myror" och "Rosa Elefanter" från Dumbo, av klara anledningar. Är ett stort fan av både sången och nu även animeringen. En till sak jag är ett fan av är flertalet förvirrade kommentarer under videon. Här är ett urval: "A tiger in Africa?" "So tigers like elephants? And the rest of the animals like fat cats?" samt Rhons jakt efter något att hålla fast vid: "So.... what is the meaning of this story?". Alla dessa håller jäkligt hög kvalle och jag tror att de skulle ha förblivit de samma efter NRKs quiz.  

  • Sedan rapporterar The New Scientist om ett djur som är jag i icke-mänsklig form. Trollsländshonor som, för att undvika trollsländshanar, fakear sin egen plötsliga död genom att plötsligt droppa ner på marken. Rassim Khelifa vid Zürich Universitet, noterade att 27 av 31 honor gjorde detta, och att 21 av dessa försök lyckades hålla hanarna borta. Adolfo Cordero-Rivera, vid Vigo Universitet, menar dock att plötsligt bara droppa ner i hög hastighet är riskfyllt och att de tenderar att endast göra det i områden där trakasseringen från hanarna är intensiv. Tänk allt sådant en tidigare inte visste. Kunde dock ha gissat att det är riskfyllt att plötsligt bah: "Åh nej shiet där är han- måste spela död" och sedan falla handlöst ner på marken. Händer ofta att en dör på riktigt då, vet jag. Har sett det i "Bröderna Lejonhjärta" två gånger, exempelvis. Men ja, förstår att risken övervinns av anledningen till agerandet.

  • Låt oss avsluta med Corbyn tonårs-sms-slang. Förövrigt sa någon till mig för ett tag sedan att "sms" är ett föråldrat ord, men vad annars ska en säga? Hursomhaver så är mina favoriter: brb, tfw och btw. Jäkligt starkt, ska börja använda på daglig basis, måste bara se till att vi alla är överens om dess nya betydelser. Men det är svårt nog att försöka skapa sina egna förkortningar (har försökt med jbou= jag ber om ursäkt, på den här hemsidan, men känner ännu att jag måste skriva ut det varje gång pga det är inte del av gemene persons vokab), och då ännu svårare att ändra praxis på de som redan finns. Det är i stunder som dessa en behöver bli peppad av Finns storebror!

 

Det var allt för denna gång. Tips till mig? Om ja- håll dem för er själva. Jag skoja, jag skoja, jag skoja. Skulle vara ärad att få ta del av dem. 


: Hanny

Dina fingrar är magiska.Förutom det vanliga som att peta näsa och riva toapapper sprider de unik glädje till sin omgivning.Nä,det är så länge sen du skrev detta så länken till The New Scientist har upphört att gälla men det kan man leva med.Pussa gärna dina fingrar från mig(inte torkhanden dock)
So long från Eslöv.

2017-09-29 @ 06:54:24
: Hanny

Jag har gett mig den på att finna spaningar till dig och det blir lite gamla tidningar,så gamla att de upphhört,som får bidra.
1) I en by i Skottland har som en lokal bytradition att bada i nyslaget hö.Det anses vara allmänt stärkande och ett synnerligen bra afrodiaskum.
2)Luktsinnet hos en människa går attv träna upp.I USA tränade sig människor, innan det fanns mögelhundar, att på ett tidigt stadium upptäcka mögel hos livsmedel.De kallades för sniffers och var bland de bäst betalda arbetena i USA på sin tid.
3)Ordet Makadam kommer från en man som hette Mc Adam.
4)Forskare har kommit fram till att människor som ofta byter sexpartners har ett genomsnittligt bättre immunförsvar.Deras vita blodkroppar var tjugo procent högre än genomsnittet.(Sex är bra för hälsan.Min reflektion och en ståndpunkt! som jag alltid hävdat)

GoSöndag!!

2017-10-01 @ 08:55:32

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: