Narnia garderober och Potter-problem

2017-09-24 09:39:00 | Vacuum


 

Det förundrar mig hur pass få hus som har hemliga passager från ett rum till ett annat. Jag kan direkt säga att om jag inte har en Narnia-garderob samt (inte alternativt, utan samt) en hemlig bokhylledörr inom loppet av 20 år så kommer jag ha givit upp och då kan ni lika gärna börja sända mig fruktkorgar. Gör det gärna redan nu förresten, är ett fan av frukt så länge som den lever upp till mina extremt höga krav. Men det fascinerar mig, för om jag äger en villa/lägenhet och jag inte har det kommer jag känna att den går till spillo. "Men de kanske inte är så stora att det finns möjlighet till det, din priviligierade prick" kanske ni tänker. Vet- och det gör mig djupt ledsen, men en dag kids kommer det vara annorlunda. En dag kommer det finnas nog av, och exakt alla som vill ha en kommer alla ha råd med, bostäder med rum nog för att hålla några hemliga från omvärlden. Hm, jag skall klura på en lösning- jag återkommer. Ni kan chippa in om ni har idéer som inte involverar att vissa får vara här och andra ej, för det köps ej av eder hängivne. Om ni tänker... hus på moln som i tecknade serier, däremot: jag är intresserad. 

 

Förresten så drömde jag en gång (för typ 12 år sedan, detta är inte en överdrift) att vårt hus hade ett hemligt rum och att alla visste om det utom jag och att jag fick reda på det genom min vän Karl som var chockad över att jag inte vetat om det tidigare. Hon sa, jag citerar: "Men va? Alltså jag tänkte väl att du visste det? Det är bara att gå förbi i hallen mellan era sovrum och säga "gurka" så dyker dörren upp?". Den har verkligen gjort ett intryck på mig, och jag tror att jag försökte säga det i verkliga livet, bara för att verkligen vara helt säker på att det inte var en "dröm som talade sanningar". För alltså platsen där det påstådda hemliga rummet var, var en obebodd del av huset då det låg över en öppen spis på våningen under. Därför känns det verkligen som att det skulle ha kunnat varit sant. "Där gick väl en skorsten?" säger ni som vet hur huskonstruktion fungerar. Ja, men vad är en skorsten... just det- ihålig. En skulle ha kunnat ha ett litet rum där om en byggt ett golv. Så många möjligheter, varför satsades detta inte på? Iallafall så var det en riktig klassikerdröm i mitt och Karls delade drömarkiv. En annan dröm som kvalat in där är en som involverar Karl och en gammal tant som fastnade i en automatisk dörr med sin limpa. Och om tanken av den inte får er att börja bita på naglarna i suspens vet jag inte vad jag skall säga.

 

Måste, som så många gånger förr, också ta upp Harry Potter och specifikt "The Room of Requirement". Jag har nämligen en fråga om det och den lyder: om en inte vill bli påkommen med att gömma sig där (säg exempelvis under kriget) varför tänkte de bara inte på ett väldigt specifikt requirement? Typ: "Jag behöver en plats där avståndet mellan golv och tak är exakt 2,13 meter". För säkerligen skulle inte en ondis tänka på det om de försökte komma in? Eller finns det bara ett visst antal rum? Samt kan en bryta sig in i det trots att en inte tänker på "rätt" sak? Kan flera önskningar leda till samma rum? Exempelvis kan rummet jag önskade om ovan, även råka vara fylld med förbjudna böcker och på så sätt även fungera som "förbjudna böcker-rummet"? Det är mina frågor och om ni vet ber jag er att svara för jag har tänkt på detta i minst tre minuter. Kom förresten nu på att de (spoiler alert) gömde sig där under kriget, men minns inte om någon bröt sig in? Minns i alla fall att det var så episkt när Harpan och gänget kom dit i sista boken, trots den kollektivt ruttna synen och dåliga agerandet mot hela Slytherin-huset. Det är som att en tänkte att Dumbie var godheten själv i första boken när han delade ut cirka en miljon extrapoäng till Gryffindor, men att en nu inser vilket extremt douche-move det var. Som folk sagt innan mig: en måste förbereda en powerpoint med diskussionsfrågor till sitt eventuella framtida kid som en kan visa och gå igenom varefter hen läser böckerna, bara för att undvika slik förvirrelse. 


: Hanny

Hur vet du att få hus har hemliga gångar? Det ligger liksom i sakens natur att en hemlig gång är hemlig.
Gosöndag!!

Svar: Sant!
Linnea Aurora

2017-09-24 @ 09:45:32

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: