När en blir kränkt av ett personlighetstest

2017-09-11 13:20:00 | Vacuum


Avmålad bild härifrån
 

Jag måste berätta om en traumatisk sak som hände mig nyligen eller inte så nyligen beroende på när jag publicerar detta (så troligen inte så nyligen) då jag gjorde ett personlighetstest som skulle visa vilken karaktär en är i Mumin. (Gör det själva här). Ni som har hängt med ett tag kanske minns att jag är väldigt misstänksamt inställd till en av karaktärerna i den världen. "Åh nej. Säg inte att du blev Snusmumriken!" hör jag er ropa och därmed referera tillbaka till inlägget jag skrev. Vilka stjärnor ni är, gör allting så lätt för mig. Välsigne er. Jag kan dock lätta era rädslor- nej, jag blev inte Snusmumriken, jag blev däremot det andra svarta fåret i Mumins universum: effin' Sniff. Ok, detta har jag problem med på extremt många sätt.

 

För det första för att jag inte ens är Sniff, som är en girig, pengarbesatt, statussökande, nervös, ynkrygg av en varelse. Jag säger ingenting negativt gentemot att vara nervös eller oroad, personligen kan jag vara en katastroftänkare till den grad att det faktum att jag inte kan hitta en penna alltid potentiellt kan sluta med mig, djupt olycklig och redo för döden i en självgrävd grav (hoppas ni alla har en trevlig dag). Det jag motsätter mig är hans pengabesatthet, för liksom finns det något värre moment i Mumin än den där gången då Sniff försöker sälja hela dalen till de där männen som vill göra om den till ett spa-resort? "Kanske när häxan har satt hela muminfamiljen i en magisk sömn de ej kan vakna upp ifrån och därmed på så sätt begått ett metaforiskt mord?" säger någon som har koll på serien. Ja, kanske. Men Sniff kommer då in på plats nummer två, hans aktioner var ej försvarbara. Samt att Sniff inte ens har något som försonar honom, det är inte som att må ha dessa brister men är samtidigt väldigt lojal, påhittig eller godhjärtad? Iallafall inte i min bok, men jag kanske har dömt honom för hårt. Jag kanske måste se om mina egna händer är rena innan jag börjar peka ut fel hos andra, som en ombads göra i Guds dagbok. Hela grejen förvirrar mig iallafall, för det finns också en sång som går: "Sniff är Sniff, han är allas hjärtevän". Va? Nej det är han inte? Jag vet inte vad jag ska tro. Om det finns några Sniff-lovers därute, försvara honom gärna. 

 

"Men ett personlighetstest speglar inte ens riktiga personlighet" säger ni. Mh, jag vet. Men jag kan inte hjälpa att min värld brinner, kids, jag kan ej hjälpa det. Plus, om det är sant så spelar det inte heller någon roll att jag är en baguette i brödfamiljen och det har jag verkligen tagit till mig. Eller alltså om jag hade gjort ett quiz där en skulle se vilket sorts bröd en är så skulle jag nog ha tagit det till mig, det råkar ju vara så att jag inte har gjort ett sådant test men det finns säkert ett närmare än en kan tro. Och det är därför jag inte kan välja att se bort. Förresten så gjorde jag ett annat "Vem är du i Mumin"-quiz med min moder för ett tag sedan och då blev jag Muminpappa, vilket också satte igång något inom mig i och med hans störiga beteende i "Muminfamiljen på Rivieran" som jag recenserade förut. En kan ju inte vinna. Ju mer jag tänker på detta kommer jag fram till att jag nog skulle bli missnöjd vem jag än blev, men det är ju lätt att det blir så, när en är en person som är superb och ultimat på alla sätt i det verkliga livet. Mh. Har noll brister. Så ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer. Jo, jag kan ta upp den möjligheten att jag hade blivit Mumrik. Det skulle inte ha haft en sådan negativ inverkan på mig i och med att han är väldigt omtyckt generellt. För jag känner fortfarande att majoriteten tycker att han är en skön dude som lever och kommer och går som han vill . (Vilket är lite själviskt, liksom tänk Mumins trauma och sorg varje gång han lämnar dem på hösten). (Men samtidigt kan en ju inte leva sitt liv för att pleasea andra, det är allmänt känt- det ska Snusis ha cred för). Samt att jag en gång stod på Mumriks sida och det var den där gången då Sniff hade samlat på sig ett gäng granater och Mumrik bah: "Make love, not war"

 

Det var allt jag ville ha sagt. Det finns ingen sensmoral här, utöver den att en muminsällskapet måste se någonting i Sniff som jag inte fångat upp, och att de känner att den kvaliteten är fin nog att acceptera all hans problematik. Och därmed kan vi se att de både är mer tålmodiga, accepterande och omfamnande än jag är och att det är grunden till en förändring av skadliga beteenden i varelser som Sniff. Som dock aldrig verkar ta stödet till sig. Bastard. 


: Camilla Å

Intressant! Jag blev lite förvånad när jag spontant valde "material things" framför "experiences" på frågan om vad jag helst väljer... F.ö blev jag Too-Ticki. Vem är det ens? Söt iaf

P.s det hände ngt märkligt nu så jag kanske har spammat med den här kommentaren tre gånger sry

Svar: SÖT! Too-Ticki skulle ju vara drömmen!Ingen fara!!
Linnea Aurora

2017-09-11 @ 18:42:30
URL: http://camillajill.se
: Hanny

Jag har länge undrat ifall du är den genomgoda kvinna som du här på bloggen verkligen framstår som.Nu vet jag att även du har en släng av girighet och ego.Välkommen att ha ramlat av din höga häst och ner till oss vanliga bönder.Jag har ett bra tag undrat ifall du är en Sniffperson.
Det är farligt att göra personlighetstest.Jag gjorde det en gång och det påstods att jag hade samma personlighet som två av världens mest brutala människoslaktare-Idi Amin och Stalin.Jag som knappt trodde jag kunde slå ihjäl en fluga vet nu bättre.Numera har jag förlikat mig med mitt öde och njuter varje gång jag ser en fluga.
Du är en underhållande mö Linnea!
Gotisdag

2017-09-12 @ 08:12:21
: Felicia

åååh, vad fin bild

2017-09-15 @ 12:27:35
URL: http://frokentv.se
: Alicia

Haha gud vad konstigt det blev nu när jag läste din beskrivning av Sniff. Kollade bara på Mumin när jag var liten och då tänkte jag att jag nog säkert var mest lik Sniff, sen har jag inte kollat på det något mer. Nu när jag läser att han var nervös, ynkrygg, pengabesatt osv så känner jag bara vad fick mig att känna att jag var sån redan när jag var liten haha? Säger inte att jag har helt fel lol men man börjar ju tänka lite...

Svar: HAHA jag kanske är för hård mot käre Sniff!!
Linnea Aurora

2017-09-16 @ 09:08:19
URL: http://swimdeep.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: