Leva i falsk vishet och tofu med Gud

2017-09-03 12:43:00 | Vacuum


 Tuggar hö.
 

Mh, gissa vem som är tillbaka. Ni kommer aldrig få reda på det till 100% så vi kommer att leva i en kollektiv ovisshet i resten av våra liv, vilket är bättre än en individuell sådan eftersom "we're all in this together", för att citera 00-talets mästerverk "High School Musical".  Jag har tänkt på ett flertal saker sedan vi senast hördes, men det som upptagit majoriteten av min lilla hjärnlåda är hur candy floss-vindruvor fungerar, hur får de dem att smaka exakt sockervadd? Varje gång jag har tagit en så har jag tänkt: "Wow!" och då skulle jag ändå bedöma mig ganska så långt ner på wow-känslo-skalan. Så om någon av er vet hur odlarna går tillväga så vill jag slå ett slag för att ni kommer ut med det. Men det är ju ert personliga val, trots allt, det kan ju vara någon sådan där topphemlig grej som Heinz-ketchup receptet eller de där krabbburgarna i Svampbob Plankton är så besatt av.

 

För att försätta på frukttemat ytterligare så har jag tänkt mycket på det faktum att en passionsfrukt ser ut som en korall inuti. Känner definitivt att det inte talas om nog! Var är deras dag? Deras positiva affischer? Tror ni att om en fisk var tvungen att bo i ett frukthus (tänk inte på storleken, utan endast omgivningen) att den skulle välja att bo i passionsfrukten i och med att det skulle kännas lite familjärt? Dock kanske det finns frukter som är ännu mer lika koraller- det är mycket möjligt, är ingen fruktexpert på något plan. Vet fortfarande inte skillnad mellan alla dessa mandariner, clementiner och satsumas, och då kollar jag ändå upp det exakt varje år. Det kanske är ett tecken på att det inte är speciellt viktigt att veta, när till och med ens hjärna bah: "nej" sekunden efter en läste det. Dock känns det som att en skulle kunna ha det som USP- att kunna skillnaden alltså. Folk skulle potentiellt kunna komma till en för att få svar på sina frågor, och som vanligt i sådana situationer skulle det gå för långt och någon skulle tro att en vet mer än en kan om saker en inte vet någonting om. Detta är det totala fallet med specifikt en person i min familj som tror, och alltid har trott, att jag sitter på info när jag egentligen sitter på en sten utan sittunderlag. En "fun fact" från ett mjölkpaket 1999 ledde till hens livslånga övertro och jag ser inget slut i sikte, så var dag påminns jag om att jag lever mitt i faux-visdom. Men ja. Så kan det gå. En får se upp med vad en säger när en är ung, kids! Det är sensmoralen av den här berättelsen.

 

Har bara en sak till att säga nu, och det är att jag gick igenom mina anteckningar på mobilen nyligen, och vissa av sakerna som står där är verkligen? Inte på ett *welcome to my twisted mind*-sätt, då det är min djupaste fasa att någonsin representera, utan mer på ett "vad var tankegången bakom detta?"-sätt när en inte har avslutat det en skrev. Specifikt där jag hade skrivit detta: "Djur ser inte ut som de borde". Eller ja, sådär står det inte alls, då det var skrivet på en mobil. Det såg mer ut såhär: "Djur set ej ut spm de vorde" men jag tänkte inom mig att jag skulle göra alla, inklusive mig själv, en tjänst och städa upp stavningen. Vill ju inte att någon potentiell talangjägare ska komma in här och sedan direkt backa ut igen. Frågan jag har om detta är: hur vill jag att de ska se ut? Kan inte minnas vad jag tänkte. Var det ett specifikt sorts djur eller alla djur? Varför ville jag åter försätta mig i någon beef med djurvärlden, som för någon månad sedan? Eller tofu med djurvärlden för att snika in en referens till Gavin & Stacey. Bästa citatet från den showen förövrigt "Come on Gwen, what's your beef? Or tofu, sorry Pam". Varför vill jag förändra Guds arbete? Är det icke bra nog? Tydligen inte. Det här är den exakta anledningen till varför en alltid ska skriva detaljer. Och det är dagens andra, och sista, lärdom för och från min del.

 

Hur har ni haft det? Om någonting intressant har hänt er som involverar antingen damm eller flaggor (eller båda) låt mig veta! 


: Hanny

Välkommen hem till bloggen! Det har varit en lång väntan.Ditt ansiktsuttryck får mig att tänka på något porträtt föreställande Lord Nelson.Jag har verkligen saknat dig!

2017-09-04 @ 05:55:46

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: