Filmer som saknar en egentlig handling

2017-09-27 10:22:00 | Vacuum


 Naturliga bio-posers

 

Är här för att tala om mitt specialämne: film. För er som inte vet så är jag akademiskt utbildad inom'et och kan allt en behöver veta och har därmed alltid rätt om saker och ting. Det är ett skämt, men tänker inte säga hur mycket av det jag nyss sa som är inkluderat i skämtet #mystery. För att återgå till ämnet som ingen vet om jag har någon som helst pondus inom (utöver det självklara att en kan veta saker utan att ha studerat Ingemar Bergmans "Persona" på djupet) så är det jag vill ha sagt, och det jag söker en gemenskap för, att jag är ett stort fan av filmer utan en egentlig handling. "Vad menar du?" säger de som är antingen 1. förvirrade och inte förstår vad jag menar, eller 2. de som inte kan relatera till detta uttalande. Det jag menar är följande:

 

Jag är extremt nöjd om en film inte innehåller drama, villains och action. Ge mig en film där folk endast lever sina små liv, utan att mycket händer och jag är nöjdare än en frekkin kattunge med ett garnnystan. Är ett stort fan av att se folk leva sina liv och ha lite kul. Ta bort dramat, ta bort all action. De bästa bitarna i Harry Potter, enligt min värdefulla åsikt, var alltid lektionerna och när de bara chillade omkring. Så fort Voldie kom in i bilden tänkte jag alltid: "oh here we go". De bästa delarna av Ghostbusters är de delarna då de inte är ute och buster ghosts. De bästa delarna av alla barnprogram var alltid de innan programmets villain kom in i bilden. Liksom ja, lite drama behövs väl för att få berättelsen att komma framåt (säger jag endast för att verka rimlig, fast egentligen tänker jag att så inte är fallet) men till en gräns.

 

Dock har en blivit så extremt van vid att dåliga saker kommer hända att en förväntar sig att de kommer ske trots att de inte gör det. Ett exempel är när Karl och jag tittade på "Boyhood" på bio. (Den här delen av inlägget innehåller spoilers från den filmen, så om ni inte vill veta- hoppa till nästa paragraf). Gång på gång tänkte vi att Mason skulle bli svårt skadad eller dö, att en olycka skulle ske, att han skulle råka döda någon annan och hamna i trubbel- men inget hände. När de var i det där huset och han höll i en hammare: "Han kommer få en hemsk skada efter att ha råkat slå sig själv i huvudet" sa vi. Hände inte. De satt i bilen och pratade medan de körde: "Åh nej, det kommer ske en bilolycka och han kommer bli svårt skadad eller dö" sa vi. Hände inte heller. "Nu, nu kommer det hända något". Ingenting hände. Och ja, vi konverserade under filmen, salongen var typ tom så planera inte någon sorts kupp emot oss här. Först tänkte jag, i min lilla brainbox, att jag väldigt var neutralt inställd till "Boyhood", vilket jag fortfarande är på ett sätt, det är inte en av de bästa filmerna jag har sett i någon kategori, men den växer för mig lite grand varje gång jag tänker på den. Det hände saker i filmen, givetvis, och vissa var dramatiska, som den där mannen som var abusive och de var tvungen att sticka ifrån. Men på det stora hela hände inte speciellt mycket. God bless America, the land of the free and the land of the brave osv. 

 

"Men inget händer ju!" säger någon som inte håller med. Jag vet! Är det inte fant-al-astiskt? Förresten kan jag bara få ta tillfället i akt att säga att jag är rätt nöjd med styckesindelningen i det här inlägget, ville bara nämna det. En kan liksom skippa hela spoiler-stycket och ändå komma ur läsningen helt ok. Skulle väl inte säga att det är mästerligt gjort, men det är mästerligt gjort i mina mått och det är alltid något. Så det var allt jag hade att säga om ämnet, eller ja, skulle väl kunna skriva ut 1000 ord till, men känner att det inte skulle göra varken er eller mig någonting gott så jag låter bli. Tankar? Är ni ett fan av filmer utan egentlig plot? Inte uteslutande kanske (eller vad vet jag), det skulle då finnas ett ganska litet utbud av saker att välja mellan, men om det dyker upp, är ni glada att se det? Eller vill ni hade lite mer pang pang eller "I know Geoff. I know what you did. All of it. How could you!?". Det är det jag undrar. Plus, om ni har tips på långsamma filmer utan drama- tipsa mig. Tack och cut. 


: Hanny

Vi delar samma intresse för filmer utan egentlig handling.Jag har 350 timmar övervakningsfilm liggandes.Tittar lite då och då.Annars gillar jag nog tv-serier bättre.Man får ett slags förhållande till karaktärerna som kan vara svårt att få under några få timmars film.Karls och ditt ansikte är förvridna som som rostiga spikar.Tittadr ni på skräckfilm?
Varma hälsningar från en bastu i Vä.

2017-09-27 @ 18:24:14

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: