Fattiga människor är fattiga eftersom de tittar på fotboll trots att de inte äger laget

2017-09-21 13:17:00 | Analys


 

Ok, jag tror att jag officiellt har hittat den sjukaste videon på internet. Den heter "15 Things Poor People Do That The Rich Don't". Jag tänkte: "Vad är detta för skräp", klickade ändå på den, såg de första 10 sekundrerna och insåg att det var mer skräp än jag föreställde mig och då hade jag förställt mig skräpheten att vara 100%. För mig representerar den här videon det vidrigaste av mänskligheten, fint inslaget i en presentbox med sidenband. Det känns som ett klipp som skulle kunna spelas på loop i ett avsnitt av Doctor Who där framtiden gått väldigt, väldigt fel. Så ja, då ser ni hur jag går in i den här analysen- totalt objektiv. Det kommer bli ett tredelat inlägg pga jag vill ha med alla deras "tips", så se fram emot del två och tre inom en snar framtid. Låt oss dyka in i denna otroliga värld. Se klippet här.

 

Direkt, två sekunder in. Först och främst, varför i Guds namn är hennes framförande så off. Det. Låter. Som. Det. Är. En. Punkt. Efter. Varje. Ord. Men det kanske bara är hennes stil, ber om ursäkt för min kommentar, skall icke sjunka till personliga attacker. Över ett klipp av John Travolta spexande i en plånbok säger hon: "We wanted to put together a list of things that poor people do, which guarantees their mediocrity". Vi får också veta att det är många som blir förnärmade av videos som dessa (undra varför, folk skulle inte bli förnärmande om det som sades inte var förnärmande?) men att äkta "aluxes", vilket jag antar är prenumeranter av kanalen, skriver ner råden på ett papper och tar dem till sig. Måste också bara ifrågasätta att defintionen av "fattiga människor" i den här videon verkar vara alla som... inte äger ett fotbollslag? Fine, varför inte. Här har vi de fem första anledningarna till att fattiga människor är fattiga, med frågor och kommentarer av eder hängivne:

 

 1. Fattiga människor ser mycket på TV. Hon lägger till: "Let me just put it this way, if you have the time to watch reality TV, you're probably poor (...) you're probably watching too much, hence why your life is the way it is". För det är ju allmänt känt att den fattigdom som kräver att personer jobbar fler timmar om dygnet, fler jobb än de borde för lägre lön än krävs för att en ska kunna leva, är grundad i vad en väljer att titta på på TV. Men det tar ej slut där, nej: "Rich people aim to be on TV instead of watching it". Orkar ej.
   
 2. Fattiga människor äter snabbmat. Vi får det berättat för oss att hälsa är viktigt (va!) och att fattiga personer inte bryr sig om vad deras mat innehåller och att de därför äter dåligt. Mh. Det är inte så att det kan vara någonting annat som ligger bakom det, någonting som inte är apati eller indifferense? Kanske... brist på pengar att köpa färska varor? Kanske brist på tid att laga mat? Fast i och för sig kan det inte vara fallet om en tänker på förra punkten. Soz för min input, de är väl bara upptagna med att titta på reality tv.
   
 3. Fattiga människor köper kläder eller produkter som är på rea. Ok alltså va? Återigen, det finns ingen bakomliggande anledning till detta? Hon lägger sedan till: "Let me put it this way, the only thing you should buy on sale are stocks. While poor people are looking to conserve or stretch the little that they have, the rich are focused on increasing their incomes". Ursäkta- men vänligen fuck off? Köpa aktier, haha. En kan ju passa på att köpa aktier i McDonalds eller något så att de ytterligare kan förstöra hälsan på de fattiga människor som tydligen inte orkar bry sig. Tips och tricks. Återigen, detta tips är inte slut- det finns mer! Hon säger nämligen att en ska tänka på att de kläder som är på rea är de som människor som har råd att köpa kläder för fullpris inte vill ha, vilket betyder att om en köper de kläderna så säkerställer du endast att du ser ut som någon som inte har råd att köpa kläder på fullpris. Alltså? Jaha ok? Är det inte det som är fallet, därav att en handlar på rean? Vad är hennes poäng? Vet inte ens vad jag ska säga är. Detta återkommer vi till i andra delen av dessa inlägg, hursomhaver.
   
 4. Fattiga människor vaknar senare än rika människor, tidigt i livet. Så allt vi behöver göra för att lyckas i livet är alltså att åka tillbaka i tiden och se till att vi går upp tidigare? Skönt att det inte finns några hinder för att lyckas med det, som exempelvis, jag vet inte... tid och rum? Det spär dessutom ytterligare på myten om att fattiga människor är latare än rika människor. Tänker ej säga mer om det pga jag spyr i min mun. Förövrigt så är det en av mina favorithobbies.  
   
 5. Fattiga människor är intresserade av sport. Hon menar: "The truth is, if you are a professional athlete or a owner of one of the teams, there's really no reason for you to watch sports". Haha "ägare av ett lag". Ok, jag ska absolut inte hävda att jag är en talesperson för sport: det är allmänt känt att finner hela grejen otroligt ointressant. Dock förstår jag anledningen till varför sport är tilltalande, jag förstår dess funktion i samhället (bland annat att känna tillhörighet till ett lag ger en en känsla av gemenskap och tillhörighet) samt dess nöjesfaktor. Sport är form av underhållning, bland många. Jag skulle till och med vilja säga att det är en underhållning som fungerar mer positivt för samhället i stort, än många andra underhållningar. (Vilket inte betyder att någonting är bättre än något annat, men ni förstår förhoppningsvis vad jag menar). Iallafall så menar vår programledare att anledningen till att sport är dåligt är för att du, genom att titta på det, försätter dig i en situation där du inte har någon sorts inverkan på hur matchen slutar. Du blir en åskådare av livet, istället för en spelare eller ägare. Wth är denna besattheten av att äga, jag förstår inte. Sedan när måste en äga någonting för att kunna uppskatta det? Kan också bara peka till att detta är sant för exakt all underhållning: film, teater, opera, konserter, titta på konst. En är alltid en åskådare, så antar att botet mot detta är att... aldrig se på någonting för nöjes skulle någonsin? Ahh, drömlivet- att leva i ett vacuum där myntet är din enda vän och aktierna enda underhållning. Låter fab. 

 

Så ja, av de första fem tipsen i den här videon har vi lärt oss att inte köpa billiga kläder eller mat, då det gör oss till trash, utan istället köpa aktier. Vad mer har vi lärt oss? Underhållning är oviktigt om en inte äger det som underhåller och en måste vakna tidigt på morgonen, även om en stannat uppe sent kvällen innan för att jobba ihop pengar så att en kan köpa en jacka för fullpris som ändå kommer finnas på rean om 3 veckor. Jag vet inte vad ni känner i denna stund, men jag känner mig djupt inspirerad att bah gå ut och work work work work som Rihanna sjunger i den där sången som låter som det dystopiska soundtracket till det där Doctor Who avsnittet jag nämnde i första stycket.  


: Hanny

Lite djupare analys bakom varför jordens resurser är så ojämnt fördelade vore nog alltför mycket att begära av den människan.Man kan ju börja med att fundera över vilka som på riktigt är rika när 50% av jordens resurser ägs och kontrolleras av endast 10% av jordens befolkning.
Ja det finns oändligt att diskutera kring ämnet rik och fattig.Du är rik Linnea för du har ett öppet sinne och rik fantasi.Jag känner mig berikad varje gång jag får lov att läsa hos dig!
Fin fredag!!

2017-09-22 @ 07:07:59

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: