Engagemang, lycka och nederlag

2017-09-17 09:10:00 | Reflektion


 

"Du gjorde inga reflektioner förra månaden!" hör jag er alla skrika i kör. Nej jag vet, det är därför jag ska göra det nu. Utvalda kommentarer från juni/juli månad, vackert presenterade på ett par mögliga brödskivor. Mmm... Marabou. Liksom det är väl inte ovanligt att jag drar upp saker 2 år efter det händer, det känns som att jag har någon sorts oskriven regel inom mig som lyder: "Låt saken jäsa i 3+ månader innan du skriver om det, även om det då definitivt kommer vara bortglömt" och en måste följa oskrivna regler för inte att inte bli ogillad av de som omger en (stå på höger, gå på vänster annars ryker'u!!) och därför tänker jag lyda mig själv så att vi inte hamnar i luven på varandra. Obs för att "att luva" är en grej, hade glömt att det uttrycket fanns tills exakt nyss, så ja. Ska ut och luva någon senare idag, riktigt dra och dra och dra i deras hårlängder helt utan motiv.

 

Låt oss börja med lite tips som Hanny skickade min väg. Många bra, så kolla in kommentarerna på det här inlägget- väljer dock att lyfta fram två pga av platsbrist (detta är offentlig admin, jag kunde ha tänkt detta inom mig, men vid något tillfälle måste min hjärna ha sagt: "Nej, jag delar detta, det är av offentligt intresse"). Först och främst så är det tydligen så att en undersökning visar att barn som väljer överslafen i en våningssäng blir framgångsrika med ledande ställning i politik eller företag. Detta bådar gott för mig då jag väljer den 9/10 gånger om jag råkar befinna mig någonstans där det finns våningssängar, men samtidigt undrar jag hur de kommit fram till detta, på vilka grunder de bedömt korrelationen och vilka personlighetsdrag de kopplat till respektive slaf. För jag tänker att det är menat att en ska välja överslafen av någon driven anledning, men jag valde den alltid för att en har mer eget space och för att det är svårare för folk att bevaka en. Vem vet. Den andra facten Hanny delade är att rymdforskare trodde att de hittat liv på Mars när de undersökte måndamm i mikroskop, men det visade sig vara bakterier på linsen. Fatta besvikelsen, det får mitt inre att lida av deras momentära lycka och successiva känsla av nederlag.

 

Måste även ta upp de saker som enat oss, då jag alltid tänker att det är en fin liten del av varje månad. Zlatans orimliga lön står vi enade krig- skönt att höra. Har i och för sig aldrig träffat någon som tycker att det är en ok summa, och inte heller på denna webbplats. Vem ska vi skriva till? Fifa, de korrupta bastarderna? No way, vi måste agera mot detta kids. Hm, återkommer när jag har en plan. Och det är inte allt som enar oss, nehej ni. Vi står även samlade under flaggan som symboliserar att Karlsson på taket är sjukt creepy mer än han är något annat, och det känns skönt att höra. Astrid Lindgren lyckades verkligen med obekvämlighetselixiret när det kom till Karlsson, allting i hans person är som perfekt stämt för att skapa ett harmoniskt monster. Har aldrig litat på honom, och kommer aldrig att göra det om han inte gottgör sig, och även då är det borderline. Sista saken inom det här temat jag ska ta upp är att jag tydligen inte är den enda personen som trott att tornado stavas "tornardo". Jag kommer fortfarande inte över att det där andra r:et inte ska vara där, och varje gång jag skrivit ordet efter det så har jag haft en gnagande känsla inom mig. Någonting står inte rätt till. Förresten, på tal om han gräsklipparmannen som jag pratade om i tornado-inlägget, så finns det en liten update där en kan se bilder på honom, poserande som sig själv, under en parad. Detta är en fröjd att se!

 

Vi återvänder till Hanny snabbt, då hen ställer en jäklig valid fråga om fartkameror efter mitt inlägg om hur en ska se skillnad mellan en nolla och ett o. Eftersom svenska bilar inte har o:n, hur blir det om utlandsregistrerade bilar speedar om båda runda symbolerna är inkluderade? Kan de ändå känna av skillnaden? I och för sig så är jag helt fel person att svara för egentligen så förstår jag inte ens hur fartkameror fungerar. Eller alltså jag vet, men jag kan inte ta in det på samma sätt som jag inte kan ta in hur folk kan prata om sport och vara seriösa. Detta är en stark fråga jag vill ha svar på, så om ni vet- hör av er. Slutligen vill jag ta upp Camilla som kommenterade detta på inlägget där jag efterlyste en bok som handlar om vad som händer med kända litterära karaktärer efter att deras böcker är slut: "Jag blev nyfiken på den där boken nu, och utbildad bibliotekarie som jag är (hehe) så var jag tvungen att försöka hitta boken. Hittade "Vad gör de nu?" av olika författare från 2011. Är det den?". 1: Jag älskar detta engagemang. 2: Tvivlar på det, då jag har för mig att det var en bok på engelska, och den verkar inte finnas översatt? Den ligger rätt i tiden dock? Tror att jag hörde om den runt 2013. 3: Vill definitivt läsa "Vad gör de nu?", så tack för ditt (potentiellt omenade) tips! Och det var allt för dagen! Adjö. 


: Hanny

Jag försöker att hitta spaningar som inte finns på nätet.Det kräver lite extra om man säger så.Gamla tidningar såsom Skånska Dagbladet från 1910 och framåt.Biblioteksböcker och lite från människor i min omgivning.Följabde spaningar handlar båda om blindskrift och kunde läsas i tidningen Arbetet.Den tidningen är numera nerlagd men guldkorn fanns.
Till mina spaningar som allrså handlar om blindskrift.1)På bilar tillverkade från mitten av 1980-talet kan man på reglage för olika funktioner hitta små prickar.Få vet att det är blindskrift och dessa bilar är förberedda för att kunna framföras förarlöst.Även blinda skall kunna sköta lyse,vindrutetorkare osv.
2) Andra spaninen handlar om kondomer.På vissa kondomer finns små knottror.Nästan alla tror att de är till för att förhöja njutningen.Det är de inte alls utan finns till för att synskadade skall slippa fippla när de skall trä på kondom.
Det var dagens spaningar från mig.
So Long från Ven(us).

2017-09-17 @ 09:34:58
: Hanna Karlsson

Kul inlägg!

2017-09-17 @ 21:06:53
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: