Allmänt ifrågasättbar hygien

2017-09-14 11:12:00 | Vacuum


Creepy bild? Iallafall. 
 

Hittade en gem av en podcast för ett tag sedan, som definitivt inte är obskyr på något sätt för någon annan än mig själv, som vanligtvis inte har tillgång till svenska podcast-topplistan och därför tenderar att inte veta, i Snurre Sprätts ord, what's up. "Fram med det då" säger ni vars bild inte laddar. Måste bara dra ut på det lite till... Ok, det är P3 Historia. "Alla känner till P3 Historia" säger någon. Jag vet, sa ju det. Men för mig som person, som som sagt inte har koll- har aldrig ens hört ett sommarprat i mitt liv (och det tror jag är lite radikalt och möjligtvis ifrågasättbart, plus att jag känner att jag missar något) så var deras podcast i princip en gåva från ovan. Alltså det är det bästa jag har hört. Och i nästa paragraf skall jag berätta varför. Häng med! (Tänk att jag sa "häng med" sagt på samma sätt som de skulle ha sagt det i "Rea").

 

Ok, så det är gold av ett flertal olika anledningar. För det första så är det väldigt intressant och bra gjort generellt. För det andra så har de gjort ett bra urval av händelser och personer, dock är flera av avsnitten om personer och saker jag redan vet mycket om, men vet inte om det är så för att de flesta känner till mycket om dem/det, eller om det bara är så att jag snubblat över dem mycket rent allmänt i mitt liv, så det är inte en negativ kritik, endast en kommentar. Skönt att de på P3 verkligen värderar min åsikt. De kommer ofta till mig och bah: "Du Linnea, vad tycker du om det här?" och så sitter jag där och bara tycker jag till och tycker till och tycker till. Mh, en är ju den dolda tyckeriaren bakom P3, har bara inte nämnt det tidigare. För att fortsätta med "recensionen"- den tredje anledningen till dess storhet i min amygdala är deffo deras jäkligt sweeta style och hippa språkanvändning. Det är väl allmänt känt att P3 är Sveriges Radios kanal för unga, och det märks verkligen i manusskrivningen av dessa avsnitt. Vissa meningar skulle jag personligen vilja nominera för något sorts litteraturpris Här är tre av mina favoriter:

 

  • "Allmänt ifrågasättbar hygien" om Rasputin.
  • "Vänta det är ju han den där svensken som är på besök, han är ju skitsnygg" om Axel von Fersen sagt av Marie-Antoinette, i avsnittet om henne.
  • "Den här Kristian låter inte helt sund" om Kristian Tyrann i avsnittet om Stockholms blodbad.

 

Vet inte varför just de där meningarna roar mig så djupt, men det är någonting extremt komiskt dolt i dem. Eller dolt och dolt, tycker personligen att det är klartext, men en är ju endast en simpel tilltyckare. En annan sak som är rolig, fast cirka 97% mindre så, är att jag hela tiden tänkte att Cecilia Düringer, som är programledare, är Victoria Dyrings (hon från typ Hjärnkontoret och Vetenskapens Värld) syster. "Hur? De har inte ens samma efternamn?" kanske ni säger. Ja, men en hör väl inte stavning över radio heller. Plus att de har exakt samma röst. Så varje avsnitt tänkte jag. "Alltså gud så förvirrande att ha exakt samma röst som sitt syskon, hur är det ens möjligt? Är det genetiskt? Nej? Eller? Måste kolla upp" och så är de inte ens släkt. Eller ja, vi är väl alla släkt på något vis. Men tänkte mer att de skulle befinna sig sida vid sida i släktträdet, likt jag och mina 17 syskon. Plus att jag sedan kom på att Karl och ett av hennes syskon har, eller iallafall hade, exakt samma röst och att det faktiskt ledde till problem över telefon fler gånger än jag kan minnas. Så been there, done that som en kan säga om en känner för det, vilket jag gör.

 

Tänkte ta upp en sak till här, men sparar det till ett annat inlägg bara för att verkligen dra ut på mitt snicksnack om P3 Historia. Om någon av er också har lyssnat, vänligen låt mig veta så att vi kan diskutera det i detalj för liksom... jag tror att deras språkanvändning och approach har ingivit en innerlig dröm hos mig om att vi värvad av deras crew. Jag tror att jag har hittat mitt kall, och innan värmen återkommer skall jag vädja om Cecilias krycka att stödja mig mot. Skoja, men känner ni någon som jobbar med P3 Historia, nämn mitt namn så ska du få inte endast en, utan två guldfiskar i en skål av mig. "Husdjur är inte presenter" säger någon som vet. Touché. 


: Hanny

Jag antar att det mesta av dina rekommendationer spricker för mig då jag inte vet vad en pod är.Så är det.Vi bönder är sena i utvecklingen med att bland annat ta till oss ny teknik.Annat också(var redan 25 när mitt första pubeshår kom).Jag får nog ta reda på hur det funkar för historia är ett intressant ämne.Till exempel så är den delen av min historia levande då skånska snapphanar slogs mot den svenske knekten.Varje år åker jag till platsen för Slaget vid Lund och lägger ner en blomsterkrans och minns hur vi skåningar spetsades levande på stolpar och hängdes upp att för att dö en plågsam död.Där har du en våldsam tid historiskt sett.Kristian Tyrann kallades här nere för Kristian den Gode.
Absolut att jag nämner ditt namn för alla som jag tror kan vara av intresse för dig.Senast nämnde jag dig på Lantmännens Facebooksida.Var lite förberedd ifall de kontaktar dig.De söker modeller till sin nya katalog.Det är kanske lika att gå på Lantmännens catwalk i Eslöv som att presentera Historia i P3.
So Long från Tomelilla,

2017-09-14 @ 16:08:15

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: