Vad ska vi göra för att lyckas? Duscha.

2017-10-02 13:39:00 | Analys


 

Låt oss fortsätta med att titta närmare på Alux inspirerande video "15 Things Poor People Do That The Rich Don't"- jag menar, vi skulle ju göra oss själva en otjänst genom att inte följa och internalisera alla dessa råd till punkt och pricka. Och det är därför jag tänker ta upp det igen. Första delen finns med "råd" 1-5 finns här, för intresserade. Eller för ointresserade. Det är en länk frivillig att klicka, likt dessa råd är frivilliga att ta till sig. "Tar du till dig råden?" hör jag någon fråga. Ja, givetvis. Har skrivit ner varenda ett och satt upp dem bredvid min spegel så att jag varje morgon börjar min dag på topp! Låt oss åter dyka in någonting som känns som taget ur en dystopisk framtid, men som istället existerar idag. (Och se över att den är list-designen är annorlunda än den förra, det gick inte att börja på ett nummer som inte var 6- vad är det för tid vi lever i? Ingen nummerlista som kan börja på något annat än 1? Ny ledare för Moderaterna? Vad kommer härnäst- 31 dagar i April? Helt otroligt). 

 

  • 6. Fattiga människor duschar inte lika ofta som rika människor gör. Ohh, vi börjar där. Skönt. Enligt vår programledare eller vad en nu ska kalla det, förklarar detta faktum tydligen "a lot" on en tänker på det. Eftersom de flesta jobben är inom serviceindustrin menar hon att alla dessa fattiga människor kommer vara sämre på sina jobb eftersom folk inte vill vara nära dem. Ah ok. Kan meddela att inte berättas hur ofta en ska duscha för att lyckas i livet, men en får väl höfta, antar jag. Varför inte stå i duschen hela dagen? Då kan en iallafall inte begå några av de andra brotten de hittills listat, så det är väl en win-win.

  • 7. Fattiga människor skyller deras missöden på andra. Orkar inte ens kommentera detta. Men jag kan berätta att de har inkluderat det där klippet "JUST DO IT!" med Shia LaBeouf oironiskt, och enligt min blygsamma åsikt säger det allt en behöver veta över vad annat som sägs.

  • 8. Fattiga människor har inga pengar sparade. Ursäkta, men no fucking shit? Hon förklarar: "Let's say something bad happens if you have money put aside, the problem is solved". Dessutom gäller samma sak när någonting bra hände, då rika får ut mer av det genom att investera dessa sparpengar, medan de fattiga inte gör det. Och det är därför rika blir rikare och fattiga blir fattigare. "Fattiga har inga pengar sparade" Men va? Gissa varför? Det finns inga pengar över att spara? Kan det vara anledningen? Tänk till. "Spara bara dina pengar!" "Jag har inga pengar att spara" "Det är för att du inte har sparat något! Varför vill du vara fattig?". Jesus Kristus.

  • 9. Fattiga människor använder handlar på kredit eller tar lån för onödiga saker. En ska endast låna pengar för att köra saker som genererar mer pengar. Lätt att säga när en har ett val? Plus älskar att hon säger att en inte ska köpa "that new supreme gear". Haha vad är det ens? Så vagt. Hon ger även ett tips för hur en inte ska hamna här, och det är att en ska tjäna pengarna först och sedan köpa. Wow, revolutionerande. En lär sig någonting nytt varje dag. Plus, hur hänger detta ihop med det där om att en absolut inte fick handla på rea som jag tog upp i förra delen? Ingen vet någonting om sambandet.

  • 10. Fattiga människor tenderar att får fler barn tidigt i livet. Det är dyrt med kids i vårt samhälle- sant. Hon ger sedan en förklaring och räknar upp faktorer som bidrar till varför så är fallet, men bortser sedan från det hon precis sa och menar att fattigare personer inte bryr sig om kostnader utan bara kör? Nämner inte heller det faktum att bättre utbildade personer tenderar att få kids senare för att de är... i utbildning och därmed inte i en position då en brukar skaffa kids? Nämner inte heller kostnader av preventivmedel i sig själva eller läkartider (detta är i USA) en måste betala för få dem utskrivna. Men ok fine.
     
  • 11. Fattiga människor går inte till läkaren för hälso-kontroller. Återigen, det är USA. Ingen har råd att gå till läkaren om en inte har försäkring som täcker iallafall en del av kostnaden, vilket en inte tenderar att få om en har "osäkra" jobb? Älskar att denna video tar upp allting som om det är enskilda faktorer och inte att de har någonting med varandra att göra.

  • 12. Fattiga människor spenderar sina pengar innan de får dem. Detta har redan tagits upp? Kom på något nytt. "Go back to work and then get it!" säger hon. Nej, men ärligt, detta är bokstavligen exakt samma sak som råd nummer 9. Det var som att de bah: "Vi måste ha ett bra nummer... 14 är inte bra nog... Vad mer kan vi säga som lägger skuld på fattiga människor för saker de ej kan kontrollera eller det är svårt att komma ur...äh vi skriver det samma råd som nummer 9 igen, ingen kommer märka". Tji fick de, mästersleuthar över hela världen ser igenom detta dåliga val!

 

Och det var allt för den här gången. Vad har vi lärt oss idag? Om du inte duschar tillräckligt ofta kommer du aldrig att lyckas ta dig ur din fattigdom, och du förtjänar inte heller att göra det. Spara pengar du inte har! Men ta inte lån för det! Och gå till doktorn trots att du varken försäkring eller råd! Men ta inte lån för det! Nästa del blir den sista delen, med 3 officiella råd... och så ett extraråd för oss superfans! Se fram emot det. Adjö då.Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: