Tåg med nytt namn, hashtags-hate och musikalnummer

2017-10-30 10:43:00 | Tips


För fem minuter befann vi oss alla i ödemarken, utan tips att hålla oss i handen. Nu i talande stund sitter vi i något sorts slott, med dessa rekommendation i vårt förfogande, tänk sådan tur för oss. Det här mina tips den här månaden.


Bildkälla. 
 
  • Open Culture har samlat ihop bilder folk tagit på platser som ser ut att vara tagna ur en Wes Anderson film. "Accidental Wes Anderson" heter tråden på Reddit, som dessa bilder först postades i. Ah, för någon som är ett fan av symmetri är detta en dröm. Hint: jag är ett stort fan av symmetri. När vi ändå talar om Wesslans filmer kan jag också nämna det där klippet där en person, i Norge tror jag, susar ner för en snöig backe och det ser ut exakt som en introduktion av en WA-karaktär. Kan möjligtvis ha länkat till det klippet förut, men det är ett absolut nöje, så jag gör det igen. 

  • Sedan har vi någon på The New Statesman (de har ej specificerat, vilket är mystiskt) som skriver om sitt hat för hashtagen (på dess 10 födelsedag- fräckheten), eller snarare för att använda personens egna ord: "Perhaps, in fact, I don’t actually hate hashtags at all. I hate what we’ve done with them. I hate what we did". Ah, haha. Det där utdraget roar mig till en orimlig gräns, vet ej vad det är. Eller förresten så tror jag att det kan vara för att det låter som de sista meningarna i en bok som handlar om en person som varit med i en grupp som felat mänskligheten. Alternativt som ett utdrag ur "Animal Farm" som tar upp hashtag-frågan. En storyline som inte inkluderades i originalet. Rolig artikel, hursomhelst. 

  • En glad nyhet som jag, konstigt nog, hörde först från The Guardian kommer härnäst. Ni kanske minns tragedin när det brittiska folket röstade fram "Boaty McBoatface" som namn på ett forskningsfartyg. Om ni minns det, så minns ni säkerligen också att det namnet inte gick igenom, trots att det fick majoriteten av rösterna (vad är det för skämt-demokrati vi lever i!) utan att båten istället gavs namnet "RRS Sir David Attenborough". Det var en sorg för hela världen, men vi behöver inte längre sörja lika hårt- ty nu har ett tåg mellan Stockholm och Göteborg fått namnet "Trainy McTrainface". Vilken lycka detta har spridit, vilken livsglädje, vilket ljus! Två av de andra fyra (eller fem, om en inkluderar Trainy) har, också enligt folkets önskningar, döpts till Estelle och Glenn. 

 

 

  • Ni kanske tänker: "X är mitt favoritmusikalnummer" tänk om, om ni inte ännu har sett den här remaken av Mulan med endast kids i rollerna. Det är ett frekkin mästerverk! Hela filmen finns här, har inte sett den men en vacker dag skall det ske, den har till och med (om än något dodgy) undertexter på engelska. Tillbaka till klippet ovan. Jag vill bara dra uppmärksamhet till det fantastiska skådespeleriet, stämmorna vid främst 1.12, 1.25 och 1.54. Jag ryser, det är så tillfredställande. Måste också ge en shoutout till kiddet som spelar mormor Fa- var är det kiddets Oscar? Titta på klippet, det kommer göra ert liv 78 gånger bättre.  

  • Det här är inte ens en hel artikel, det är endast ett citat från en, men jag tycker att det var så underhållande att jag valde att ha det som ett tips i sig självt. John Waters (filmskaparen, skådespelaren, manusförfattaren etc) har nämligen lite tankar om dagens rebellers bedrövliga stil. Han säger: "When I was young there were beatniks. Hippies. Punks. Gangsters. Now you're a hacktivist. Which I would probably be if I was 20. Shuttin' down MasterCard. But there's no look to that lifestyle! Besides just wearing a bad outfit with bad posture. Has WikiLeaks caused a look? No! I'm mad about that. If your kid comes out of the bedroom and says he just shut down the government, it seems to be he should at least have an outfit for that". Älskar detta, och en del av mig tycker definitivt att han har rätt. Jag hade inte tänkt på det innan, men jag kommer nu att tänka på det för alltid. "Has Wikileaks caused a look? No!". Haha. Legitimt att vara upprörd över ändå. Gripande, världsomvälvande ord är vad det är. Jag trodde aldrig att jag skulle önska höra fler åsikter om mode från John Waters, men här är jag- onekligen önskandes det. 

  • Och så slutligen är vi tillbaka hos The New Statesman. Vill nu tipsa om deras serie om 90-tals TV som de hade för ett tag sedan. Det precis länkade till är samlingsartikeln för alla, så ni kan välja själva vilka ni vill läsa- om något. Mina favoriter är nog de om: Spaced, Fresh Prince, Vänner och Absolutely Fabulous. Men alla dessa är ett treat, och det är ett löfte från min sida.

 

Så var det slut på tips. Snipp snapp snut etc. Om ni har några rekommendationer till mig- vänligen lämna över dem till mig under kodordet: "Rost"Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: