Provokationer och att provocera

2017-10-15 10:30:00 | Vacuum


 

Månadsreflektioner är nu historia. ”Ack tänk att någonting bara kan försvinna bara sådär!” hör jag er säga med gråten i halsen. Mh eller hur. Livets cirkel, eller vad säger du Mufasa? Detta eftersom jag officiellt inte bryr mig om er input. Så lev me’t. Obs skämt. Saken är den, jag har rätt dålig attityd gentemot mycket, men speciellt när det kommer till beordringar om att göra saker. Och jag började berordra mig själv att skriva de där reflektionerna till den grad att jag blev så provocerad att jag nu tvingas lägga det på hyllan för att inte trilla av pinn. Så ja, jag hoppas att ni riktigt ryckte till av chock och förvåning av denna nyhet, likt jag gjorde när min fader en gång- mitt under en konversation- slängde ur sig frågan: ”Lyssnar någon av er på Nickelback?”. Alltså VA. Vilken extremt konstig, oklar och oväntad fråga. Nej, ingen runt det här bordet lyssnar på Nickelback, vad är det frågan om. Vet fortfarande inte vad som hände. Och det är så jag hoppas att ni även känner. ”Tyvärr känner jag inte så,” säger någon, ”jag känner mig rätt underväldigad av denna nyhet”. Ah, jag med, vi känna så ihop!

 

För att fortsätta på ämnet provokation som jag uppenbarligen fallit in på, så har jag ytterligare en sak som provocerar mig på daglig basis att ta upp, samt att jag har ett tips på hur en själv kan low-key provocera. Ok, så det som alltid provocerat mig är när någon pratar om orimliga pengasummor, säg 13 triljoner. Liksom, vad är det ens? Det kan inte vara en riktig sak, det är någonting en säger när en är åtta. ”Med ett statskapital på 13 triljoner”. Lägg av direkt. Lägg. Av. Det betyder ingenting. Ingen kan ens föreställa sig de 13 triljoner tuggummikulor en kan köpa för det. Jag vet inte ens hur mycket plats det skulle ta upp. Räcker en medelstor familjevilla? En färja? Eller för att använda ett mer klassiskt mått: fotbollsplaner. Hur många fotbollsplaner skulle 13 triljoner tuggummikulor ta upp? Räknat med att de endast täcker planen och inte börjar bygga uppåt, ett lager liksom. Det vill jag ha svar på.

 

Nu skall vi över till mitt provokationstips som inte kommer försätta någon i varken blind irritation eller upprörande åsiktsskillnad. Här är mitt provokationstips: välj ut en person och en sång och sjung sedan fel text. Obs att det måste vara en person som bryr sig. Detta är exempelvis ett av mina favoritval:

 

Offer: Mor

Sång: Vi går över daggstänkta berg

Provocerande ändring: ”Vi går över landstänkta berg, fallera- som har lånat av rubinerna sin färg, fallera”

 

En kan riktigt se hur livet lämnar hennes ögon varje gång jag sjunger detta. Mer på ett ”vad har jag gjort för att förtjäna detta”-sätt, än något annat. Och det är mitt tips för hur en kan se en stamcell, eller liknande, lida. Otroligt revolutionerande, antar att ingen på denna jord har tänkt på det förut. ”Sjunga fel text till en sång, vilken genial idé. Föreslaget för första gången av Linnea, den 15/10/2017. Copyright”. Det här inlägget är 700 ord nu, har på riktigt skrivit betygsatta uppsatser som är kortare än detta, och då togs ändå hälften av orden upp av in-text referenser. Ser det som ett tecken på att avgå, tänkte jag säga, ja kanske det också. Men endast avsluta, den här gången. Eller förresten, efter redigering är det nu 500 ord. "Vad tog du bort?" frågar ni (inte). Tog bort en rant mitt i om folk som hävdar att en ej kan döma folk efter deras politiska åsikter. Så varsågoda. Ajdö. 


: Hanny

Som tur är finns det ännnu inga politiska domstolar i Sverige även om L och C och S och SD gärna velat ha det så nej,det går inte att döma någon utifrån hens politiska uppfattning.Du avslöjade dig genast som en antidemokrat.Jag har redan bedömt dig.Du har både ont och gott i dig.Precis som en kaloririk efterrätt är du god för stunden men farlig för hjärtat.Se men inte röra är min bedömning.
Hoppas att jag lyckas provocera dig för då kommer en människas innersta obevekligt fram.
Gosöndag!

2017-10-15 @ 11:54:34
: joré

det häftiga i att jag döpte mitt inlägg imorse till måndagsreflektioner innan jag ens sett skymten av detta? jag tar över allihopa!!!!! vill jag utropa. ett skämt, självklart, mina reflektioner sträcker sig inte längre än osthyvlar. bokstavligt och bildligt talat.

håller med om orimliga pengasummor. för abstrakt för min mänskliga hjärna att förstå. och vad är det för övrigt för dumt hittepå att in-text referenser räknas in i word count???

Svar: SYNCAT!! Jag vet?????
Linnea Aurora

2017-10-17 @ 01:10:21
URL: http://www.jdfoto.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: