Överge alla du känner

2017-10-19 10:47:00 | Analys


Nå toppen etc.

 

Det är nu tid för oss att se hur de sista tre (fyra) faktumen från Alux video "15 Things Poor People Do That The Rich Don't" lyder. Ah, vilken gåva denna video har varit, den var verkligen givit mig ett nytt perspektiv på tillvaron. Kommer nästan sakna den lite när den är över. Dock finns det en hel del andra videos på deras kanal som säkerligen går i samma ton, men ibland måste en lägga band på sitt själv för att inte helt avdunsta och sammanfogas med atmosfären och bli syra-regn. "Vilken sorts syra-regn skulle du vara?" frågar någon. Harsyra. Obvi. Skulle falla ner med mina klöverblad och vita blommor över folket under, och de skulle tänka: "Är det en dröm?" men det skulle det inte vara. Sedan skulle himlen öppna sig och Guds röst skulle ljuda ut över varje vrå på planeten. Men som sagt så kommer det inte att ske pga känner att detta inte är rätt tid. Ok, låt oss höra de sista förklaringarna till fattiga människors fattigdom från Alux. Här finns del ett och del två.

  • 13. Fattiga människor omger sig själva med andra fattiga människor. Vår programledare, eller vad en nu ska kalla henne, vet fortfarande inte efter dessa 13 "facts," menar att spendera tid med andra fattiga personer "reinforces their poor beliefs" och att detta är anledningen till att du fortfarande är fattig. Om du fortfarande spenderar tid med de personerna du hängde med när du var ung så menar hon att en måste dubbelkolla och potentiellt röra sig bort från dem och till någon/något bättre. "Your potential will probably be crushed by those who want to feel better about their miserable lives by making sure you suffer the same fate". Wth? Rådet här, skulle jag vilja säga, är: överge alla som inte äger ett fotbollslag och börja med friend-hunting utanför Wall Street eller något.

  • 14. Fattiga människor följer aldrig upp på sina ideer eller potential. "You are not able to control who your parents are, where you were born or the way society treats you- the only thing you can control is the amount of time you put into your dreams?" Återigen så kommer de med en sanning, som de sedan inte refererar till igen. De bah: "Vi börjar inte jämlikt i livet- men det spelar ingen roll för alla har samma chans och möjligheter att lyckas". Vad är detta för illusion av en amerikansk dröm de fortfarande lever i. Fast det känns lite som deras trademark eller USP om du så vill, så jag vet inte varför jag känner ens en gnutta av förvåning. Ber om ursäkt för användandet av ordet "gnutta" förövrigt. Det känns som att de lever med tanken att en vinnare är en förlorare som inte gav upp, utan att ta med olika startpunkter, privilegier och förutsättningar i kalkyleringen- vilket skulle peka på att vissa människor aldrig är s.k. "förlorare" i första taget.

  • 15. Fattiga människor tycker att andra ska hjälpa dem att nå toppen. Det sista officiella tipset och vi slutar på topp (skratta- annars!). Den här punkten innehåller uttryck såsom: "The world does not owe you anything", vilket objektivt sett är sant, men en kan väl diskutera de skyldigheter och rättigheter ett samhälle har till dig och du har till det. Sedan påbörjas ett väldigt mystiskt *inspirerande* tal som slutar med orden: "Otherwise you might just be part of the majority that is meant to fail". Meant? Trodde precis att de sa? Men de sa ju-? Först pekar de ut att alla, i princip föds med, potential att lyckas och skulle göra det om det inte var så satans lata och fattiga (som förövrigt är två ord som ca aldrig går ihop någonsin?), men sekunden senare är majoriteten menade att misslyckas. Ingen vet hur de tänkte här.

 

"Är det allt?" frågar någon. Nej, det finns ett litet extra treat i slutet av videon, om en stannar kvar tills dess (vilket jag såklart gjorde pga är ett superfan) och den lilla fun-facten är att fattiga människor är mer religiösa än rika. Ok, för det första- undra varför? En kanske känner att en behöver ett själsligt stöd och en känsla av gemenskap och tillhörighet i en värld som inte är speciellt snäll mot en? Tänka sig. Sedan säger hon: "Can you imagine the chaos if we started the video with this one?" vilket endast visar på att det här videoproduktionsteamet inte har några problem med att uppröra folk de inte kan relatera till, men när det kommer till att kommentera på någonting som kan röra "deras egna folk" så är det bäst att vara försiktig så att en inte säger någonting opassande och okänsligt. Fint med lite medkänsla åt 0.2 personer i varje fall, alltid något. För att sedan bevisa att en är en riktig "Aluxer" ska en skriva "I will be rich" i kommentarsfältet. Vad är detta för sjuk sekt? "Har du endast kommit på det nu?" hör jag någon säga. Ja, men liksom jag höll hoppet uppe i hela videon för att de skulle på något sätt redeema sig själva, vilket aldrig hände. Sedan väntade jag på en avslutning som skulle klargöra satiren i det jag precis lyssnat på med mina egna mänskliga öron, vilket inte heller hände. Det tog bara slut, och så blev jag rekommenderad en till video. Inte för att go all "some people are so poor that all they have is money" här, men..? Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: