Om världen var svartvit

2017-10-20 18:20:00 | Vacuum


 

Kände bara att jag var tvungen att göra min röst hörd denna betydande dag med ett väldigt betydande meddelande. "Varför är idag betydande?" hör jag er fråga. Håll er till era egna affärer. Skoja. Kände bara att idag är betydande i och med dess, för mig, obetydlighet. Och det är förklaringen. "Och det betydande meddelandet?" fråga någon. Det är inte #metoo (men #metoo) utan någonting hundra gånger viktigare än det: jag vill prata om svartvita filter. "Och det menar du är viktigare?" frågar samma person som nyss. Mh, vad är inte viktigare än solidaritet kvinnor emellan gentemot ett av många djupsittande samhällsproblem? Det är botten av botten på min agenda och därmed tänker jag hålla mig till det som faktiskt betyder någonting här i världen. Valet stod mellan ämnena svartvita filter eller en berättelse om en katt på min universitets campus som definitivt inte uppskattar den uppmärksamheten hen får (otroligt passivt-aggressiv katt, dock bor den på ett passivt-aggressivt universitet så det är väl förståeligt) (skoja), och jag har valt att fokusera på det tidigare. Obs för att jag skämtade om mina åsikter kring #metoo? Så... shout-out till mig för ett onödigt, minimerande och tråkigt skämt. Vi är väl alla bra på något :)

 

Någonting som skulle ha varit användbart nyss är en mening som ett kid i min närhet lärde sig att säga, och den var: "Just stop annoying Linnea!". Det var så passande, användbart och aktuellt. 10/10. Förvisso sa han det till mitt försvar, mot annoying-het som riktas till mig, men han skulle kunna säga exakt samma ord till mig samtidigt som jag sa det till mig själv en sekund senare, så att det hela slutade som en sång sjungen i kanon. Tror att det verkligen skulle gå in då. En dag, en dag. Men tills den dagen: svartvita filter. Eller svartvitt som enda färger överhuvudtaget. Jag tittade nämligen på världen genom ett svartvitt filter nyligen (genom mobilen, jag sitter inte på några revolutionerande kontaktlinser) och det var extremt freaky? Kruxet var att jag gick medan jag tittade och det var det som bah: "woah". Detta ledde till att jag började fundera över om det skulle vara stressigt om alla färger utom svart och vitt försvann, och jag måste säga att jag är rätt övertygad om att så skulle vara fallet. Det känns som att en (eller iallafall jag) skulle gå omkring med en konstant känsla som kan liknas med den som en har när en råkar säga "sorry" på ett flyg till Sverige med svensk kabinpersonal och pga detta sedan måste låtsas vara endast engelsktalande resten av resan. Jag tror inte att jag skulle vara redo att leva med den känslan? Liksom om det var ett krav att en måste leva med svartvitt seende för alltid för att få fortsätta typ... äta hummus, så skulle jag ha sagt nej. "I would do anything for hummus, but I won't do that" som Meatloaf ej sjöng. Plus att inte kanske inte ens har något val. 

 

Förresten, finns det människor som kan se i endast i svart-vitt? Jag menar inte se endast lite ljus där allt annat är mörker, så som vissa som är nästan helt blinda, utan en klar syn, utöver det att det inte finns några färger? Om så är fallet så skulle jag 1) vilja tala med dem om deras upplevelser, på ett respektabelt sätt- jag är ej The Daily Mail, och 2) överväga att klassificera deras syn som en borderline superkraft? Liksom jag kan se hur det skulle kunna fungera gott, eller inte fungera alls. En är väl inte tvingad att solve crime for att en har en bordeline superkraft heller. Samt att det kanske är en riktig jäkla pain, jag vet inte. Iallafall jag är intresserad, så om du känner igen dig- hör av dig. Om du vill. Om du istället tänker: "Men haha, sällan" så hör inte av dig. Lovar att jag inte organiserar någon sorts mob mot dig, om du skulle tänka det. Inte för att en mob säkert skulle ha någon påverkan på dig ändå, ditt otroende väsen. För att citera allas får livsguide, Kanye: "What's a mob to a king? What's a king to a God? What's a God to a non believer". Mh. Är det inte det vi alla frågar oss. 


: Hanny

Nämen var du på bettet i fredags också.Det var oväntat.Ja det heter ju färgblind men om de inte kan se någon färg alls vet jag faktiskt inte.Det blir lite svårt att fråga dem ifall de ser alla färgerna för de vet ju inte vad de ser och inte.

Svar: Exakt!!
Linnea Aurora

2017-10-22 @ 20:26:59

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: