Om att se om filmer en tyckte om som barn

2017-10-28 11:11:00 | Vacuum


 

"Den Oändliga Historien" var en film jag tyckte om när jag var ett kiddo och relativt nyligen bestämde jag mig för att se den igen. Jag måste dock säga att, i retrospekt, var den inte lika bra som jag mindes den, vilket jag känner filmer en tyckte om som liten ofta han gemensamt. Inte alla filmer och det är inte det att de inte är bra, de är bra, men bara inte så bra som en mindes dem. Det samma, när det kommer till min simpla person, gäller för "Labyrinth" och "Släng dig i väggen Fred", vilket är två andra filmer jag tyckte om. Har en djup kärlek för dåliga specialeffekter, och det är allt ni behöver veta om mig. Därför jag älskade första Harry Potter och sedan tyckte de blev sämre och sämre ju bättre specialeffekterna blev, vilket jag tror att jag har tagit upp tidigare, men minns inte. Allt är möjligt i denna värld. Kan en bli hängd om en tycker så? Vet ej, men tar risken.

 

Men som sagt, ovan nämnda filmer är fortfarande bra och jag skulle ej klaga om jag var tvungen att titta på dem några gånger per år. Jag måste dock säga att en konstig sak med "Den Oändliga Historien" är att Atreyu skriker exakt varje replik han har. Alla andra pratar i normal ton och så kommer han där och bah: "JAG TROR DIG INTE". Chilla är mitt främsta råd för honom. Ok om han har en viktig uppgift att utföra, men gör det med små bokstäver. Han fungerar dock som en fin motsats till vissa personer jag känner (shout-out till mina föräldrar, exempelvis) som ofta viskar utan anledning? Liksom ingenting i situationen kräver det men ändå händer det? Och nu kanske ni tänker: "Du sa ju nyss att du inte tycker om höga röster och nu säger du att du inte tycker om när folk viskar, bestäm dig". Jag vet. Men föredrar nog skrik över viskningar varje dag i veckan. Jag tittade på "Trollflöjten" för ett tag sedan (jag bara tittar och tittar och tittar) och allt var frid och fröjd tills de var en hel scen som framfördes viskande. Höll serri på att stänga av TV:n. Vet inte ens vad det är, men ugh det gör mig så arg, provocerad och äcklad. Så om någon av er relatera vänligen meddela mig så vi kan starta någon sorts klubb eller något.

 

För att återgå till ämnet så måste jag ta upp Harry Potter-filmerna igen. (Mh, efter det jag tidigare skrev, jag bara söker konflikt). Tillåt mig bara att klargöra att jag älskar HP, det är den ärliga sanningen, men jag såg den sjätte filmen nyligen och måste bara säga (trots att det gör ont i hjärtat) att kidsens skådespeleri är under all kritik. I de första filmerna var det helt ok, men vartefter tiden gick- det blev inte bättre? Det är speciellt en scen när Hermione och Ginny försöker få tag på Harpans bok och den scenen skar min själ i tu, ty den var så dåligt agerad. Men älskar dem ju, så de är förlåtna. Aja. Om ni vill skicka hatbrev till mig efter dessa uttalanden kan ni adressera dem till kungen och så lämnar han dem till mig på torsdag när vi ska träffas för att diskutera månadens bok "Don Quixote"- ett långt, men ack så revolutionerande verk.

 

Har ni sett om någon film ni brukade älska när vi var kids nyligen? Om ja- levde den upp till ert minne av den?


: Hanny

Jag skall när tillfälle ges se om Karlsson på taket.Jag vill känna ifall jag fprtfarande känner samma motvilja mot det äcklet(förlåt) som jag gjorde när jag var barn.Håller annars med dig att vare sig barnfilm eller vuxenfilm kan ses om med samma ögon.Oftast minns man dem bättre första gången man såg dem.Trollflöjten har så fin musik.
Minns du förresten ungdomsserierna zoey 101 eller den serien om den där svarta häxkatten? Jag satt klistrad framför tv:n.Skylle gärns se om många av de ungdomsserier som jag tittade på från jag var ett kid(ej rådjurskid) till vuxen ålder.Minns bara ett fåtal av dem.
Hare!

Svar: Ja Sabrina!!
Linnea Aurora

2017-10-28 @ 12:06:44

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: