Min främsta lärdom från Bamsetidningarna

2017-10-01 11:48:00 | Vacuum


 

Redan i unga år lärde Bamse mig att motorvägar är överhängande negativa. Det är en ganska så moralformande tidning som ni säkert vet, och dess pekpinnar må ha influencierat mitt tänkande på ett flertal plan, men jag tror att det är det främsta den lärde mig om jag ska vara helt ärlig, och tro mig när jag säger att den lärde mig en hel del. Ungefär allt jag vet lärde jag mig från Bamse. Och kanske lite från min familj och så, men främst Bamse. "Lärde du dig ingenting från skolan?" kanske ni säger. Jo. Jag lärde mig durch für gegen ohne um och det där på tyskan också. Så visst har skolväsendet pitchat in med lite lärdomar här och där, men en kan ju inte förvänta sig något annat när en spenderar ungefär hela sin vakna tid där under 12+ år. Så ja, som sagt, Bamse lärde mig att motorvägar är dåliga för alltid när en motorväg skulle byggas i hans värld betydde det att att Krösus Sork (som alltid låg bakom det hela, givetvis) i sitt bygge skulle riva ner en familjs hus för trafikens vinning. Så nu om någon nämner att en motorväg ska byggas är min instinktiva tanke "Krösus" följt av "Jag är emot detta". Det är nog en av mina grundvärderingar förresten: 1. Behandla andra som du själv vill bli behandlad (inspo från min bibel "Bibeln" aka Guds dagbok), 2. Du skall icke hava lökbitar i mat. 3. Motorvägar är en no-no. 

 

Allt tack vare Bamse. En kan minsann lära sig saker från en serietidning, vänner. Jag önskar så att jag prenumererade på Bamsetidningen fortfarande. Var ju "tvungen" att ge upp det cirka 2003 pga hade *växt upp* men jag har trånat efter dess krispiga sidor sedan dess (för mig) döende dag. Ibland brukar jag gå och syna den på Ica och bara önska att den var min? Visst skulle jag kunna köpa den, men det känns som att det skulle vara lite pekuliärt. Men ja, som om det skulle vara höjden av konstiga saker att göra. Jämför det med det här, som hände mig en gång:

 

Jag: "Do you have any Tipp-Ex?"

Hon: "What?"

Jag: "Tipp-Ex? Do you have any?"

Hon: "Why?"

Jag: "I need it"

Hon: "Oh my goodness"

Jag: "What?"

Hon: "I didn't think anyone your age knew about Tipp-Ex"

Jag: "It's still around? People still use it?"

Hon: "I haven't seen anyone use it. You're such a peculiar person"

Jag: "?"

Hon: "Let me tell you a story: when I was at school I was the Tipp-Ex cleaner. I used to clean all the bottle tops and wash the sponges. That was my job"

 

Ja, för det är ju definitivt inte mer speciellt. Så jämfört med Tipp-Ex-karriären tror jag att ett Bamsetidningsinköp skulle ty sig föga konventionellt. Så mor och far, om ni läser detta så önskar jag mig en prenumeration i födis. Detta är inte ett skämt. Har bokstavligen aldrig skrivit något så genuint tror jag. (Obs, läs kommande text till melodin av Per Gessles "Tuffa tider") Förutom en gång när jag smällde igen en dörr så hårt att en tavla ramlade ner från väggen och glaset i ramen sprack och jag skrev ett meddelande på en pappersbit till mina föräldrar- för att sedan gå ut och sörja på altanen med knäna under hakan. I den stunden gav jag upp tanken på att någonsin få se himlariket. Det var en mörk dag.


: Hanny

Jag vill påstå att jag lärde mig läsa med till största delen med hjälp av serietidningar.Det var ffa serien Nalle Puh.Vill man lära sig ett nytt språk tror jag att man lär sig det lika bra från serietidningar som från någon grammatiktragglare.
Varför skrev du en lapp istället för att plocka upp glasskärvorna?
Med vänliga hälsningar från världens mittpunkt!

2017-10-01 @ 12:36:02

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: