Med ett flertal oföljda röda trådar

2017-10-05 09:03:00 | Vacuum


 

Ja hallå ja. Typisk sak att säga när en ringer till någon och säger hej först och de sedan följer upp med ett hallå och en hamnar i något sorts obekvämt equilibrium. Tänkte slänga in en hälsning såhär en vanlig torsdag. "Det är alltid något som publiceras på en torsdag" säger ni som har koll, men pilutta er- för jag antar att ingen vettig människa skulle glömma uppehållet den 24 augusti. Nej just det, så där felbevisade jag er, men framförallt mig själv, då detta är en konversation som pågår absolut fullständigt i min egen hjärna. Brukade/brukar alltid ifrågasätta min moder när hon pratar för sig själv, men se vem jag själv har blivit. "They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to, but they do" som Fille Lärkis skrev och ack hade han inte rätt hela tiden. Snart kommer jag väl börja hoarda muggar och förse mig själv med en i princip idyllisk barndom också, herre min get- måste lugna ner mig.

 

Egentligen så har jag ingenting att berätta, så... varsågoda? Skönt att äntligen leverera på den fronten. Eller jo, förresten! Kom på en sak nu. Häromdagen var jag tvungen ("tvungen") att skriva hela den där "sju sjösjuka sjömän"-versen med alla lika "sj"-ljud i och under skriftens gång reflekterade jag över hur mysko det är att en kan alla de olika stavningarna utantill. Eller ja, mysko och mysko... sätt er bara in i min tanke här. I och för sig förvånas jag dagligen av hur en kan veta saker per automatik, så vet inte om den där reflektionen är av speciellt stor vikt om en skulle se det i min tankekontext som stort, men en måste väl få leva. "Varför var du tvungen att skriva ner den versen?" frågar någon som undrar just det. Skulle bara understryka en sak och kan meddela att ingen av oss tyckte att det var speciellt kul, men så är det i showbiz baby. Kom dock inte fram till någonting med hela grejen egentligen, så en del av mig tänker att det skedde endast i eget-terapeutiskt syfte.

 

Ok, den här bloggposten är nu så pass långt borta från den röda tråden jag hoppades att den skulle ha, så nu tänker jag bara dumpa andra saker jag tänkt på nyligen. Ta tillfället i akt liksom. För det första, på tal om det jag skrev igår om att positivt överraska sig själv, så är en annan sak jag ständigt förundras av när en kan ord som en inte tänker att en kan. Jag tror att jag har tagit upp det här tidigare, men livet är för kort för att googla. Ett ord jag till exempel, i stunden jag sa det inte visste att jag kunde var ordet "lockbete". Var kom det ifrån? Liksom ja, jag vet vad det betyder om någon säger det, men jag trodde aldrig att jag slänga ur mig det som om det vore mitt eget personnummer. Gud så självklart det kändes i stunden, det ordet och jag var verkligen ett och jag hörde änglarna spela. Den andra saken jag tänkt på är också bokstavsrelaterat (älskar'om små symbolerna?) och det är varför lilla "i" har en prick ovanför sig? Liksom en skulle ju ha kunnat låta bli att ha den där. Prickar är annars exkluderat från alfabetet (om en inte räknar med å, ä och ö, vilket jag inte gör pga är ändå för lat för att någonsin sätta dit prickarna) så varför får lilla-i en sådan specialbehandling? Stopp på belägg #equality4all. Måste ringa in till Språket i P1 och fråga eller något. I och för sig så hanterar de mer ord och betydelser än symbolerna som utgör dem, men whatevs. Min sista tanke är inte så mycket en tanke som det är ett fakta och det är att Microsoft OneNote kan räkna ut tal om en skriver två siffror en sådan där matematisk symbol som plus och minus eller vad satan det är en använder, och sedan avslutar med ett "=". Exempelvis så knapprar jag i det programmet nu och kolla 13+29=42. Wow. Jag skrev inte ens 42. Det bah räknade ut det som om det var programmerat att göra det. Fantastiskt. Nutiden slutar aldrig att förvåna.

 

Tankar på det? Vill gärna höra teorier om i:s prick. Finns den endast där för att uttrycken "pricken över i:et" annars skulle bli obsolet? Allt är möjligt, som vi såg med den automatiska uträkningen ovan. 


: Hanny

Språket i P1 har förlorat sin trovärdighet att förklara.Titta bara på deras email? Hur värdigt är det för ett program att stava spraket? Höjden av skam att behöva böja sig för nåt osvenskt stavningssätt.De kunde lika bra dra till med något ryskt eller finskt i sin mailadress så slapp de att förnedra sig.

2017-10-05 @ 11:10:36

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: