Hundfiskar och havets botten

2017-10-18 11:21:00 | Vacuum


 

Alltså no hate, men sälar är verkligen mystiska djur. Det är som att de är hälften hund och hälften fisk om en tittar på dem. Eller ja, mystiska må vara fel adjektiv att använda, vet inte hur mycket mystik som cirkulerar runt dem. Dock är de är ju cirka det sötaste djuret någonsin- speciellt efter Moses fabulösa (och överygande) roll i Saltis. Inte heller är de mystiska på samma sätt som andra varelser, exempelvis de djur som är genomskinliga, 95% vatten och förstör ens semestrar. (Ja, maneter- jag talar om er). Men ja, detta har ingen sensmoral alls, det finns ingenting ni kan lära från detta. Det enda jag ville var bara att konstatera (i största grad för mig själv) att sälar är hundfiskar. Och nu är ju det gjort, så nu kan jag luta mig tillbaka resten av året. Tänker inte tänka en enda tanke till tror jag, det här har verkligen sugit musten ur mig. ("Sugit musten" är ett uttryck jag aldrig trodde att jag skulle använda, men här befinner jag mig nu, i en värld där jag onekligen precis gjort det. Livet överraskar oss alla ibland). Förutom Moses i Saltis när det kommer till sälar, så tänker jag på en artikel fanns på Aftonbladet för tio (Jesus, hjälp mig) år sedan nu och som min grupp och jag citerade i ett skolarbete om utrotningshotade djur. Rubriken på artikeln var: "Isen smälter- sälungen dör". Jag kastar tankarna till den lite för ofta tror jag, den har verkligen satt sina spår. Efter en snabb googling inser jag nu att den fortfarande finns online. Jäkligt fab, det är som att ta ett steg in i Dr Whos Tardis för att zappa iväg till forna dar. Det var även under den här tiden vi tolkade "samla information från olika internetkällor"- kriteriet som att betyda att vi skulle samla information från olika sökmotorer; så vi sökte djurinfo från Google, Yahoo, Bing, Msn och Altavista. Ha. Det är inte lätt när det är svårt.

 

På tal om havet (som jag inte ens har nämnt men det är underförstått i hela första stycket- detta är baskunskaper från grundskolan) så stressar det mig lite att vi vet så lite om havets botten trots att vi bor på en faktisk vattenplanet. Detta stressar mig på två plan. Det första för att vi i princip inte vet någonting om det, så vad som helst kan finnas där nere som vi kanske mår bättre av att inte veta att det existerar. Det andra stressmomentet bygger också på att det finns saker vi inte vet om, men att vi verkligen missar något. Exempelvis ifall det skulle finnas en färg vi aldrig sett på botten av Marianergraven. Och om så är fallet måste vi ta tag i undervattensforskningen (som redan håller på, tro inte att jag antar att marina forskare sitter och väntar på min tillåtelse att börja). Eller ja, vi kan fokusera på havsbottnen efter att vi uppfunnit en osynlighetsmantel förresten. I mina ögon är den mer av en prio pga skulle vara så användbart att ha + magisk känsla, vilket behövs i vardagen i en högre grad. Om det dock skulle visa sig att havsbottensforskare har suttit och väntat på min startsignal att börja forska (vilket är troligt) så vill jag säga detta: detta ger er ej tillstånd att förstöra något, inkluderat att göra om havet till en sorts vattenbilväg som jag såg en gång på Framtidens Värld. Det, om något, såg ut som ett dystopiskt samhälle- eller återigen- någonting från Dr Who. Dock skulle det väl troligtvis inte vara forskarna som gjorde detta, de om några vet väl vad som är bäst för havet, detta är mer riktat till Starbucks eller något som skulle valsa in där och komma med ohjälpsamma idéer/krav. 

 

Mvh, Linnea- tydligen bossen över alla Jordens hav. Eller som den mycket älskade ugandiska presidenten Idi Amin som jag hörde ville bli titulerad som: "His Excellency, President for Life Field Marshall Al Hadj Doctor Idi Amin Dada, VC, DSO, MC. Lord of all the Beasts of the Earth and Fishes of the Sea and Conqueror of the British Empire in Africa in general and Uganda in particular". Det är lite mycket på en gång, det måste sägas, men Amin och jag delar väldigt många värderingar, så varför inte. För mig är det bästa i den här titeln inte endast det att han totalt ignorerade bland annat fågellivet, amfibier och delfiner utan "…Africa in general". In general- så vagt.


: Hanny

Tre trallande jäntor i tidens tecken-Trumptecknet.Nog har man förstått att Idi Amin Dada och Linnea Amin Dada har många gemensamma värderingar.Antidemokrater båda två.Far och dotter?

2017-10-19 @ 09:04:23

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: