En update: äs och fantastiskare

2017-10-25 12:41:00 | Vacuum


Jag i skrivande stund för cirka 10 år sedan. 

 

Hej y'all. Är här med en liten update av mitt liv. "Hur vet vi att det är en genuin uppdatering och inte ett schemalagt inlägg?" frågar ni. Kan meddela att dagens datum är 25 oktober. "Det är väl inte så svårt att skriva ett par veckor tidigare, datum är inte hemliga". Touché. Ni får väl aldrig veta hur det faktiskt ligger till. Det enda sättet en kan veta att detta är förprogrammerat är om jag råkat dö innan idag. Då skulle det vara rätt uppenbart, och också lite spöklikt måste jag säga. Jag har två saker jag tänkt på som jag skulle vilja ta upp.

 

Först och främst så noterade jag för några dagar sedan att meningen "no, i know so" låter otroligt främmande språkligt om  en tänker på hur orden låter tillsammans. Det känns som 1) en mening som inte borde fungera, och 2) som en mening jag skulle kunna överhöra, men inte förstå någonting av. Det är antalet o:n som gör det. Och det är en analys gjord direkt i min brainbox. Skönt att en får använda den någon gång ibland va, amirite. Hehe. Mh. Ah, humor. Vill också bara referera tillbaka till förra inlägget, och säga att jag såg en dokumentär från Vetenskapens Värld för någon månad (aktuell som alltid) sedan, där de pratade om hur arkeologer funnit spår av kristna kyrkor i Sverige (och att kristendomen alltså spreds till Svea tidigare än en tidigare trott) och där de var nere i den där kyrkan/stenraset så sa en av dem att det var karaktäristiskt för just den tiden eftersom att människorna innan det inte hade kommit på ett bra sätt att bygga med sten. Mura liksom. Och allt jag kunde tänka då var: "Fatta vilken pain att leva på en tid när folk inte hade kommit på ett rimligt sätt att använda sten i byggnadskonstruktioner". Och jag håller fortfarande med mig själv om den tanken. Inte för att jag handskas med sten på daglig basis, men jag skulle ändå vilja veta inom mig att en kan mura om en vill.

 

Aldrig hade jag trott att murning skulle bli en, i ärlighetens namn, hjärtefråga för mig- men det är den. Så ja. Tänk om en stod där som ett absolut plommon med en hög sten och ville bygga en vägg och så... hade en inte kommit på murningstekniken. Det känns dock ändå väldigt orimligt tycker jag. Det är väl sunt förnuft. Det känns inte som att en "uppfinner" murning, utan bara någon en gör. Personligen ponerar jag om specifikt mureri är inkodat i människans DNA. Det är min teori. Gud, jag riktigt känner hur jag tappat lite respekt för Vetenskapens Värld? Helt oförsvarligt dock, de kan ju ha rätt. Vad vet jag, sitter bara här och antar, men ju mer jag tänker på det- desto oskäligare känns det. Tror hovrätten (men inte tingsrätten!) skulle ha bedömt hela det dokumentärsegmentet som oskäligt tbh. Lite som när jag fick en SVT-nyhet där de firade att Sverige vunnit ett match mot något land i någon sport. Neutrala, my ass. Skoja.

 

Annars är det prima liv. Hur äs det med er då, om en får fråga? Förövrigt så var "äs" medvetet. Funderar på att advocera för att föra in det i språket, tror det skulle vara användbart. Tycker ändå att det är ett fantastiskt ord, med ett ännu fantastiskare potential. Även shout-out till att fantastiskare inte är ett grammatiskt korrekt ord, men ibland måste en bara arbeta utanför boxen kids, minns det. Skolan må ha introducerat Shakespeares rim för en, men inte sjutton fick vi några lektioner om att bryta språkregler. Ni vet vad en säger: "change comes when powerful people are held to account". Powerful people = lärare i svenska språket. Fy satan så mycket makt de har i samhället. Alldeles för hög lön också. De gör ju ingenting. OBS SKÄMT. Gud, får kalla kårar av att någon skulle tagit mig för mitt skrivna ord. Därav obs:et. Ok, nu när denna publika tankegång /admin/gardering är klar, ska jag bege mig. Ha're. Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: