Skillnaden mellan vanliga & kreativa personer

2017-11-15 11:37:00 | Analys


Kan en vara kreativ utan att ha på sig en hatt?
 

Hittade ett rätt fantastisk sak när jag vandrade omkring på internets trånga gränder för ett tag sedan, och direkt när jag såg de första två bilderna tänkte jag: "Detta är guld, alla måste få ta del av det här". Därför kommer nu ännu en av mina meningslösa analyser absolut noll personer ber om att få läsa, men ack- återkommer de inte på den här webbplatsen gång på gång. Lev me't. Det vi ska se närmare på är hur Bright Side tänker att kreativa och "icke-kreativa" (eller i deras ord "vanliga") personer ser på världen. Se bilderna här för att hänga med/bara njuta av en av internets största gåvor.

 

Första bildparet- boom direkt in. Vi ser vår vanliga person ligga i gräset och titta upp på molnen ovan, alternativt på fjärilarna som befinner sig 2.1 mm framför hens nos. Skulle personligen ha hållit ett öga på de där smörflugorna då jag tror att de är slugare än en kan tro, och att de skulle definitivt kunna hugga en i ryggen när en minst anar det. Som kontrast ser vi vår kreativa person, i en *kreativ* outfit och fantastisk "i woke up like this" styling av barret (+hatt) som även den ligger och tittar upp bland molnen medans hen tuggar på ett strå (det är lag på att en måste göra det, det står i den kreativa lagboken). Det verkar också som att det är en annan tid på dygnet med tanke på ljuset, aningen solnedgång eller soluppgång. Även fjärilarna är väck, men något som väger upp för det är att detta kreativa geni kan se att molnen liknar andra saker som finns i världen. Revolutionerande. Vad är detta menat att representera? Att blott kreativa personer kan se liknelser mellan former och fysiska saker? Att den vanliga personen fokuserar för mycket på det som är precis framför sin näsa, i detta fall fjärilarna? Att en är mer kreativ vid tider då himlen skiftar färg? Att tugga på strån får ens hjärna att sjunga av kreativ lycka? Att bära en t-shirt utan en väst ovanpå gör att din kreativa förmåga är noll? Jag vet inte, men jag vill veta.

 

Ok jag måste definitivt vara mer kortfattad om detta ska fungera. Det gör ont att inse, men det är någonting som måste ske. Bildpar två visar oss att om en inte har brunt hår, så blir ens växt automatiskt förälskad i en när en ger den vatten. Fint att se solklar homosexuell romantik illustrerad dessutom, i och med att exakt alla vet att vad som helst i världen blir en hona om en adderar ögonfransar. Tredje bildparet visar att den kreativa personen med 100% säkerhet lyssnar på soundtracket till "Sagan om Ringen" då en alltid direkt, och utan undantag, känner sig som en karaktär i serien oberoende av var en befinner sig. I en skog eller på Åhlens- det spelar ingen roll och det är ett faktum. En behöver inte ens vara ett fan för att få den känslan. "Ah men en kan inte se några hörlurar" säger någon. In-ear wireless är allt jag har att säga om det. Bildpar nummer fyra visar den vanliga personen cruisandes runt med vinden i håret (varför hatar du planeten?) och den kreativa personen som Peter Pan. Var satan har personen hoppat ifrån? Liksom no hate, men en kan dö av fallolyckor. Femte bildparet visar oss den vanliga personen tittandes på någonting, troligtvis om pirater på en tvskärm (oh holy god, Jesus wept on a mountain) och den kreativa personen läsandes- jag repeterar- läsandes, om pirater. Fortfarande samma outfit på den kreativa personen förresten? Det är förståeligt då det är en väldigt stark outfit, men vill bara nämna det. Om jag ägde den skulle jag också ha på mig den hela tiden tbh.

 

Måste sonika hoppa ner en paragraf nu för att stödja läsbarheten, vilket är en hjärtefråga för mig som ni troligtvis kan se av mina tidigare skrivna... verk. Vi fortsätter ner till det bildpar nummer sex och ser att den vanliga personen känner sig hotad/ängslig/rädd för sin chef och vad gör hen? Känner sig nedstämd och obekväm troligen, om en får läsa in känslor i det hela. Detta kan dock lätt lösas, för den kreativa personen låtsas bara att bossen är The Wicked Witch och då kan en totalt låta det ske och inte ta åt sig, inga probs. Samma personer ser sin kyckling bli tillagad i ugnen i bildpar sju, men det räcker inte för kreo: nej, ugnen är en drake. Känner att drakar är otroligt närvarande i dessa bilder? Är det någonting extra kreativt med dem som djur? Såg även att det fanns ett par enhörningstofflor högre upp. Är dessa mytologiska djur högre värderade i den kreativa världen? Eller är det bara djur generellt? Liksom om jag föreställde mig att tallrikarna i min diskmaskin rengörs av en spottande lama- är det bra nog? Eller skulle det vara bättre om det var en kentaur som spottade? Detta är frågor som kräver svar, så om ni har insider-info, låt mig veta! Bildpar sju visar att det är bättre och mer kreativt med cultural appropriation och att bevara stereotyper än att spela tv-spel. Bildpar åtta att den kreativa personens hus är sjukt filthy och det allra sista bildparet visar att en kan få en katt att säga exakt vad en vill att den ska säga, om en föreställer sig vad den skulle säga om den kunde, vilket i princip är samma sak som att tänka. Men ja. Cognito ergo sum kreativo, som är ett ordspråk jag precis hittade på i min egen hjärna #creative.

 

Vilket är ert favoritbildpar? Samt vem relaterar ni mest till här? Personligen ser jag mest mig själv som den där hackspetten på bild fem. Känner att vi har ett band jag inte kan förklaras med ord. 


: Hanny

Ordet kreativ låter så pretentiöst,ungefär som att kreativ innebär att uppfinna saker i klass med hjulet.Hellre väljer jag att kalla det påhittighet och fantasifullhet,det som jag och säkert även du kommer på i vår vardag föer att enklare och bättre komma ur en situation.Själv kallar jag det påhittighet när jag stod i Tyskland och min dåvarande hustru bad mig köpa hem 5 kilo av den tyska goda skinkan.Jahaja,utan kylklampar och mitt i sommaren ta hem skinka.Hur gör man? Jo,man köper två djupfrysta kycklingar och lägger i kassen.Ringer hem och förbereder på att det måste bli kyckling till kvällsmat eftersom de förmodligen är lagom upptinade.Det är ju inget märkvärdigt jag kommer på men tillräckligt påhittigt för just den situationen.Jag har märkt att behov alltid styr påhittigheten.Att som dina bilder visar,ligga och glo upp i molnen och utan synbart syfte eller ändamål komma på saker,nä det tror jag inte funkar.
Hare!

Svar: Amen
Linnea Aurora

2017-11-15 @ 15:53:35

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: