Prickig-korv-idioter

2017-11-16 09:38:00 | Vacuum


Såhär såg jag ut när jag insåg ordets mening.
 

För ett tag sedan kom jag att tänka på ordet myrslok. (Och bara djuret självt för det ser så jäkla sjukt ut? No offence till alla myrslokar som läser detta, trots att jag precis- uppenbarligen- orsakade er offence). För som ni säkert alla vet så heter myrslok "anteater" på engelska och det är ju direkt ett namn som skulle ge en dålig stämning i ett rum med djur? Tänk hur ansträngd känsla det skulle bli efter att anteaters presenteras för ants liksom, säkert jämförbar med den som fyller rummet när någon säger orden "löss" eller "magsjuka". Fast nu antar ju jag att de lever enligt "naturens lag" och inte i ett sådant samhälle som i Zootropolis, där sådana fördomar ej är relevanta. Så det här kan vara ett tecken på att jag är mer fördomsfull än jag tror.

 

I alla fall, så antog jag efter detta att även "slok" betyder äta, som att "sluka", men för säkerhets skull (research är allt!) kravlade jag mig in till en synonymordlista bara för att verkligen bevisa mitt antagande. Men, håll i hatten och spänn fast säkerhetsbältet för detta kommer chockera er, det är inte alls ett annat ord för "sluka". Slok betyder: odåga, sälle, slusk (ett ord jag aldrig trodde att jag skulle skriva pga väldigt oattraktivt) och drummel. Lite förolämpande för ett djurartsnamn? Jäklar vad jag kände med myrslokarna efter att det kom fram. "Myrodågor"- jo jag tackar ja. De må sluka myror som hobby (skoja det är inte ens som hobby, det är deras natur, titta på deras nosar, de är bokstavligen gjorda för myrslukning) men det är ingen anledning till att döpa deras art till odågor. Om så är fallet kallar jag till en förändring; att vi ska döpa om mänskligheten (föråldrat ord ändå) till typ prickig-korv-idioter. Och det är berättigat, ty ingen människa behöver äta prickig korv. Vad är prickig korv ens? Obefogade fånerier, skulle jag vilja säga och jag är expert på allting som har med sådant att göra. Jag har en examen från Cambridge för studier om fånerier. Och det är ett faktum.

 

Antingen döper vi om mänskligheten, eller så döper vi om myrslokar till myrslukare, vilket kanske är bättre för alla involverade. Samt att prickig korv inte har den minsta del i min framtidsvision för den här planeten. Jag undrar om myrslokar vet att vi, i princip, kallar dem för myridioter förresten? Undra om de mår dåligt över det? Och så förolämpade jag dem i början av det här inlägget också! "Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster" som Nietzsche sa, och detta bevisar att jag misslyckats. Min monsterala tid är här. Ni kanske aldrig hör från mig igen. Såg förresten nu att han skrev "he" så jag är nog fine. 


: Hanny

Jag vet inte ifall det är en betingad reflex men varje gång jag tittar in hos dig och ett nytt inlägg finns börjar jag skratta enbart av att läsa rubriken.Inget elakt skratt utan ett hjärtligt och bra skratt.Det krävs begåvning för att vara rolig och skarp.Det är du.Myrslok ja men slokhatt då?
Jag drömde om bloggen Linnea Aurora inatt.En något skum dröm om bland annat dofter.Jag drömde att ditt hår doftade lösgodis,din hud cacaopulver och dina fötter doftade ömsom av fotsvett,läder och kanel.Tror att det doftade lite svartpeppar också.Har du pepparkorn mellan tårna?
Jodå,han Nitzke har rätt.Ofta är vägen till helvetet kantad av goda intentioner.
Du är en härlig mö Linnea!
Hare.

Svar: Ahhh tack! Alltid!
Linnea Aurora

2017-11-16 @ 12:25:26
: Ellen Gräntz

Så tacksam att du delger oss denna information. Du berättar allt jag inte tidigare visste att jag ville veta, liksom.

Svar: Den största komplimangen jag hittills fått i mitt liv tror jag??
Linnea Aurora

2017-11-16 @ 17:54:09
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: