Nutidens stora uppfinningar

2017-11-05 11:31:00 | Vacuum


 

Personligen tycker jag att vi lägger för mycket vikt vid uppfinningar så som penicillin: ja de kanske har räddat miljontals människor från döden- big deal, vad mer är det bra till? Kan det hjälpa en om en är vilse i skogen? Nej. Kan det användas när putsar sina skor? Kanske. Vad är det ens? Lite mögel som hittades under ett element? Har inte tid för det! Samma med hjulet, elektriciteten, vaccinationer, tryckpressen och internet. Bra att de finns men vad har de någonsin gjort för samhället? Mh, menar det. Därför tänkte jag idag ta upp ett par på riktigt fantastiska uppfinningar som jag känner inte har fått sin tid i strålkastarljuset.

 

För det första- en Burger King bastu som finns i Helsingfors. För en person (jag) som varken tycker om att befinna sig i en bastu eller är speciellt förtjust i Burger King så är det här den perfekta kombinationen. Jag fick reda på att detta är en sak som finns i världen i ett avsnitt av Travel Man, och berättade sedan dagen efter för två finländare om det jag bevittnat. Deras reaktioner var djupt olika varandra skulle jag vilja säga. Den ena sa: "What kind of f*cking idea is that" och den andra sa: "That is a piece of fantastic news I knew nothing about". Ni ser, åsikterna är spridda på samma sätt som de är när en talar om ananas på pizza. Och på tal om pizza (fantastisk segway) så är det precis det jag vill tala om härnäst, dock inte med ananas på- jag menar, jag är väl inget djur- utan en pizza jag personligen känner inte borde finnas. Jag såg den på något sådant där klipp som spelas upp automatiskt på Facebook och det är: cheeseburger-pizza. En del av mig tänker: "Varför skulle någon göra det? Det är ett exempel på en maträtt som får mig att känna att mänskligheten inte förtjänar att överleva" men en annan del av mig känner att det är inspirerande. Liksom de har tagit två, allmänt sett, vinnande koncept och kombinerat dem till att bli ett absolut nederlag. Om det är ett nederlag. Jag känner att det må vara genomslag i vissa folks personliga och individuella sinnen, men på en samhällsnivå måste det väl ses som ett steg tillbaka? Vet inte. Men om någon av er har smakat cheeseburger-pizza låt mig veta var ni står.

 

När jag ändå är inne på matspåret så måste jag fortsätta på det, känner jag. Det här är på riktigt en fab uppfinning jag läste om någonstans, och sedan dess har jag tänkt på det minns en gång om dagen: fruktsalladsträd! Det var en australiensisk familj på tidiga 90-talet som uppodlade ett träd som kan bära/gro ett flertal olika frukter på samma gång, såsom äpplen, apelsiner, mandariner, citroner, lime, grapefrukt, persikor, nektariner, plommon och aprikoser. Det finns ingenting jag vill ha mer i den här världen än jag vill ha det här trädet. Om någon kom till mig och bah: "Du kan få det här trädet om du släpper allt och bara tar hand om det 24/7" skulle jag redan ha släppt allt och börjat andats på det så att det skulle gro stort och starkt. Sedan skulle jag se till att en också skulle kunna gro vindruvor, speciellt cotton candy-vindruvor som har förändrat mitt liv till det bättre nyligen. Hur bra frukt som helst ju. Tricket med det är att det bara är de 3 första som smakar sockervadd, efter det smakar det mer allmänt, så mitt tips är att bara ta en någon gång ibland för att maximera njutningen av dem. Och sådana råd får en inte varje dag på linneaaurora.se

 

Har bara en sak till att nämna och det är någonting som jag var delaktig i att skapa, nämligen: Pizzaspelet. Känner ni temat i det här inlägget? Ahh, så proffsigt. Eller ja, bortsett från det där gudomliga fruktsalladsträdet mitt i allt, men är en så ärofull så har en rätt att vara med ändå. Samt ett meddelande till alla kids et al. som läser: en har alltid rätt att vara med. Tror jag? Fast det är ej sant. Frågade NASA om jag fick hänga med till rymdstationen en gång, men de sa nej. De är rätt osamarbetsvilliga måste jag säga. Iallafall så är Pizzaspelet monopol fast med restauranger och pizzerior som finns i närheten istället för gator. Återigen, ni ser vad vi gjorde: vi tog ett vinnande koncept (monopol) och en annan sak folk gillar (restauranger) och bah... jedward:ade dem. Swoosh, så blev de en. Fint ändå, plus att vi verkligen la ner våra små själar på det spelet. Vi skrev chanskort och allt. "När tillverkade ni detta?" hör jag er fråga. Runt 2007/8 skulle jag vilja säga. "Och har ni det kvar fortfarande?" fortsätter ni. Givetvis. Det står i ett av förråden hemma hos min mor och far och varje gång jag ser det så tänker jag: "Vi lämnar alla något efter oss under vår tid på jorden, och om detta är det enda jag lämnar så är jag nöjd". 


: Hanny

Träd som bär olika frukter är inte alls ovanligt.Jag har ett träd som bär plommon,äpplen och päron.Inte alls märkvärdigt när man känner till hur man gör.Googla 'ympa träd'!Du kan få komma hit och passa det 24/7 när jag skall åka på semester.Basu på en hamburgerrestaurang får mig att må illa.Nakna kroppar förknippade med att äta är en vidrig företeelse.Jag avskyr folk som går i affärer halvt nakna på sommaren.Vad kul med pizzaspelet.Lite som ölspelet då kanske.
Hare!

Svar: Ohhh känner att jag definitivt levt mitt liv utan denna info!
Linnea Aurora

2017-11-05 @ 16:30:37

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: