Mardrömmar, illustrationer & blyga geparder

2017-11-29 09:19:00 | Tips


Tipselitips-dags igen idag dårå. Vet inte varför jag känner att det är extra spridda och obalanserade tips idag, det är det inte ens, men det är någonting som framkallar den känslan iallafall. Aja, blir väl ett smörgåsbord som cirka alltid, men utan det som en helst vill ha. Vi får leva me't!


Framsidan i skrivande stund, härifrån
 
  • Women Who Draw samlar illustrationer från kvinnor över hela världen på ett ställe. Eller ja, det är väl inte alla illustrationer från alla kvinnor, men min poäng är fortfarande den samma. Det är helt klart främst människor, skulle nästan vilja säga uteslutande, men i och med att det är så många olika personers så blir det definitivt inte repetitivt eller homogent. Det finns också en hel del tags och underkategorier en kan titta igenom. Ah, mycket bra sida!

  • I The New Statesman skriver Robert Webb om mäns psykiska ohälsa, specifikt om när Prince Harry "öppnade upp" (kan ej på riktigt förstå att jag använt de orden, men vad annars kan en säga då) (ugh, jag ryser, men låt oss gå vidare- en måste väl vara obekväm i sig själv ibland antar jag) i sitt samtal med Bryony Gordons i hennes podcast "Mad World". Han talar även om sin nya bok "How Not to be a Boy" som släpptes den 29 augusti. Kolla in!

  • Bored Panda har spånat i vad kända filmregissörer skulle servera på sina restauranger om de var kockar istället för... filmregissörer, som sagt. Eller förresten så har det ingenting med resturanger att göra, det är väl bara vad de skulle laga helt allmänt, oklart varför jag kände att det ej var bra nog. "Vem av dem skulle få servera dig, om du var tvungen att välja någon?" frågar någon med matintresse (Mat-Tina? Är det du?). Tror Wes Anderson. Eller Hayao Miyazaki. Viktig info, minns detta i resten av era liv. Vem/vilka skulle ni ha valt? Är genuint intresserad. 

 
  • Har du någonsin tänkt: "Jag undrar hur Alice i Underlandet-filmerna skulle se ut om de var lite mer creepy"? Du behöver inte mer tänka på det, se endast klippet ovan från 1903, publicerat av BFI. Detta känns verkligen som att det kommer från djupet av mina mardrömmar, liksom kolla in handen vid 3.52. Och de spelkortskidsen, jag på riktigt ryser. Kommer aldrig kunna slappna av igen. Intressant fakta är också att alla involverade i det här projektet nu är döda, det får en veta fler gånger än en vill om en läser kommentarerna på Youtube. Så, fun fact? Vet inte, men kolla in det så vi kan starta en diskussionsgrupp runt den här 10 minuter långa filmen. 

  • Zadie Smith skriver "Who owns black pain?" i Harpers Magazine. Artikeln recenserar två filmer Jordan Peeles "Get Out" och Dana Schutz "Open Casket", sammanbunda av hennes egen reflektion och analys. Hon skriver, jag citerar: "To be biracial at any time is complex. Speaking for myself, I know that racially charged historical moments, like this one, can increase the ever-present torsion within my experience until it feels like something’s got to give. You start to yearn for absolute clarity: personal, genetic, political". Mycket bra artikel, givetvis bra skrivet då det är Zadie Smith såatte. 

  • Sedan kan vi avsluta med blyga geparder. Tydligen så är gepardungar så socially awkward att de får en liten hundkompis för att kunna slappna av. Bless. Titta på bilderna! Jack Grisham säger: “It’s a love story of one species helping another species survive”. Lever för detta, gör jag. Det värmer min själ, mitt hjärta och min ryggmärg och det är vad en behöver i tider som dessa (lunchtid). 

 

Det var allt för den här gången. Har ni några tips till mig- dela gärna!


: Hanny

Det går inte att kommentera från min dator och det är där jag har länken till mina tips.
"Fel för webbplatsägare:ogiltig domän för webbplatsnyckel"
Trist.
Hare!

2017-11-29 @ 18:36:27
: Hanny

Jag har kopierat över länken till mobilen för jag tror att detta är intressant för dig också.Min tanke om detta är bland annat vad vi människor med jämförelsevis låg iq kommer att reduceras till.Blir vi boskap åt denna superintelligenta varelse(spekuleras om iq 1000)? Kommer vi att hamna på matsedeln när supervarelsen vill festa loss? Människokött? Hur mycket kommer vi att ha gemensamt med supervarelsen och ffa.vad kommer den att kallas.Super Homo Sapiens?

http://www.gwern.net/Embryo-selection

Svar: Ahh tack!
Linnea Aurora

2017-11-29 @ 20:36:16

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: