Förutsättningar för aliens i universum

2017-11-19 12:39:00 | Poneringar


 

Låt oss tala lite om aliens. Finns de? Finns de inte? (Änglar, finns de?). Den frågan kommer troligtvis inte att få ett svar i det här inlägget så för alla som kom hit för svaret (wth om så är fallet)- se bort. Det jag vill ta upp är mer det som antas när det kommer till möjligheten för liv på andra platser i universum. Specifikt när det antas att våra potentiella alien-vänner är människoliknande eller att deras existens kräver jordsliknande förhållanden. Som när en ibland hör experter eller bara folk i allmänhet säga: "Det kan inte finnas liv där, för det finns inget syre". Ok? Hur vet du att de behöver syre, Jeremy? Eller: "Det är inte möjligt för planeten har inget vatten". De kanske inte behöver vatten för att leva? Det är kanske inte inskrivet i universums informations/guidebok (vilken finns, jag har läst "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" så det är ett faktum) (plus att jag har sett filmen, så är mycket säker på dess existens) att det är en nödvändighet för exakt alla livsformer. De kanske anpassat sig till sin omgivning likt vi gjort. Jag visste inte att människan var den perfekta kreationen, och om så är fallet måste jag säga att jag är lite besviken. Människan är inte ultimat, aliens tävlar inte med perfektion här.

 

Eller, det som får min insida att brinna mest av allt är när någon säger: "Det är inte möjligt, för det följer inte fysikens lag". Alltså? Jaha ja. Och du förstår fysikens lag Jeremy? Hur vet du ens att det finns en lag? Har du gjort en graf? En ekvation? Och förstå mig inte fel, jag blir lika imponerad av en trettiosidor lång uträkning som nästa person, det är bara det är inte ens 0,2% av mig tror att det vår att förstå universum med en graf. Är det en djupt ignorant tanke? Kanske? Troligtvis? Tillåt mig bara att säga att jag inte heller tycker att de slösar sin tid genom att göra det (som om någon bryr sig om min åsikt i frågan), de får göra vad de vill och research på alla håll är bra research i min bok. Det är bara så att i mitt huvud är det inte möjligt att förstå universum med siffror som människan kom på i första taget. (Och jag är medveten om att jag redan tagit upp detta, men jag känner så starkt inför det att jag inte kan hålla min mun stängd när jag får tillfälle att nämna det).

 

Min favoritdel av hela alientron på vår planet är dock det faktum att vi skickade upp den där rymdsonden med meddelanden på alla jordspråk, lite blod, Da Vincis teckning av en man etc. Alltså tillåt mig att skrika av söthet. Det är så sött och det ger mig så mycket glädje i själen av att tänka på att vi gjort det. Om ni någonsin ifrågasätter mänskligheten i stort (i princip varje dag) tänk bara på att vi i alla fall har skickat upp en liten box till rymden för att vi vill att de ska komma och hälsa på oss för att vi känner oss ensamma/vill mucka (äckligt ord, ber om ursäkt) gräl. Tänk om de potentiella aliensen (detta är inte den korrekta böjningen av ordet, men vad skall ett simpelt ägg göra?) cruisat förbi ett flertal gånger men bara skippar jorden eftersom allt vi egentligen är är en planet bebodd av apor. I och för sig kan jag inte döma dem om så skulle vara fallet, men det skulle krossa mig hjärta lite att veta att vi blivit förbisedda. Speciellt med tanke på att den här planeten har plommontomater som de missar. Jag har ett tips till er också: plommontomaterna från Lidl i triangelformade lådor- get involved. Det är det bästa sedan introt till "Familjen Utter". 

 

Om du var en alien, skulle du skippa jorden? Eller skulle du övertygas av att besöka vår planet när du hittade vår lilla rymdbox med jord-saker? Det skulle lätt jag. "Ahh, de har skickat meddelanden på språk ingen här förstår, varför skulle någon här prata något av de här språken- men satan vad sött. Måste besöka" så skulle jag nog ha tänkt om jag var en alien. Om de tänker, vem vet. Samt om de, om detta var exakt deras tanke, också skulle ha konceptet satan och använda namnet för att ge en mening lite mer pondus. Vi har så mycket gemensamt!


: Hanny

Här i min trakt finns Vintergatan 23 och där bor det aliens.
Tittar man upp mot himlen och betänker att varje stjärna är en sol med planeter runt sig så inser man nog snart att universum är större och mer komplicerad än vad åtminstone min hjärna kan förstå.Jag vet inte hur det är med din hjärna dock.Kanske förstår den mwr än min.Jag tror på att det finns oändligt antal planeter med liv i universum.Fy vad man känner sig liten och betydelselös när man tänker på sin egen plats i universum samtidigt som det är en hisnande tanke att vi befinner oss i universum och är en del av något oändligt.Ikväll skall jag titta upp i himlen och hänföras av det oändliga.Det borde alla göra då och då.

Svar: Håller helt med!
Linnea Aurora

2017-11-19 @ 13:47:59

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: