Facebook-citat, billiga begravningar och mystiska försvinnanden

2017-11-08 12:56:00 | Stoff


Bildkälla.
 

Ännu en del av min serie, som fortfarande inte har något namn, är här. Känner nu att dess namnlöshet är dess trademark, som någon glosa som en endast kunde bara för att en egentligen inte kunde den. Formatet är som vanligt det samma, ingenting har förändrats om det inte har gjort det. Kan inte veta i detta stadie då jag inte har skrivit inlägget ännu. Allt är ännu osagt, det enda som inte är det är vilka jag ska prata om. "Wow berätta mer om hur du går tillväga" säger ingen, och därför ska jag inte göra det. Andra delar i serien finns här.

 

Datorprogrammeraren Grace Hopper (1906-1992) är först ut dagen till ära. Hon gjorde någon sorts complier, som jag inte vet vad det är, men det låter som en bra grej främst, och lyssna på detta: för att det gjorde exakt varje datorprogram vi använder möjligt. Inte illa måste sägas, tänk utan skrivprogram skulle dessa inlägg vara mer felstavade än de redan är, och det kan bara vara positivt. En annan sak som jag gillar med Grace Hopper är hennes namn, jag undrar om hennes föräldrar aktivt ville döpa henne efter ett sorts djur eller om det bara var en lycklig olycka. Hursomhelst, så var hon också med i den amerikanska flottan i tusen år, som hon verkar ha varit bra på, och hon slängde ur sig det här citatet: "A ship in port is safe; but that is not what ships are built for. Sail out to sea and do new things" vilket låter som ett citat som en skulle se någon lägga upp på Facebook, men jag måste försöka att inte låta det tala emot henne. Hon kunde ju inte ha vetat att det skulle kunna hända i framtiden. Men ska återgå lite till dataområdet igen, pga är djupt ointresserad av allt som har med militär att göra- ber om ursäkt för detta ointresse, men jag kan inte förmå mig att skriva om det. Tydligen så var hennes mål att göra datorer och "kodspråk" mer användarvänligt, att det mer skulle likna engelska än ett sifferspråk. Bra idé av henne, för det ledde till att hon fick en jäkla massa pris, utmärkelser och grejer. Plus förändrade hela det området. Vilket är en bonus. För priser är ju, som vi alla vet, alltid värderade högre.

 

Sedan har vi Amelia Earheart (1897-1939), som var en flygare. Detta vet säkert 98% av er dock, pga hon är en rätt så känd person, men stoppar det mig? Tydligen icke. Hon var den första kvinnliga flygaren att ensam flyga över Atlanten, vilket djupt imponerar mig då jag inte ens gillar att åka tåg i tio minuter själv. "Var det det enda hon gjorde eller?" frågar någon som har en lång checklista av saker hen vill bocka av. Nej, hon var även författare och gissa vad hon skrev om? Ja, att flyga. Hon bah älskade plan. Plus att hon var en viktig del i grundandet av "The Ninety-Nines" som var en organisation för kvinnliga piloter. Plus att hon inte endast var den första kvinnan att flyga över dammen till Amerikatt, hon var dessutom den första personen någonsin att ha flugit över både Atlanten samt Stilla Havet. Sedan försvann hon under en flygtur och ingen vet riktigt vad som hände. Dock finns det, givetvis, teorier. En av de troligaste är att planet kraschade i havet och att hon (och hennes navigator Fred Noonan) drunknade. En annan teori är att de landade på en ö, där de sedan dog. De hittades aldrig, och förklarades döda 1939, två år efter att de försvann. "Inga spår av dem?" säger någon. Jo, det har hittats ett flertal objekt som de tror kan ha tillhört respektive person, men inget vet säkert. Jäkligt mystiskt. Finns en hel del dokumentärer om henne på Youtube om någon är intresserad förövrigt, så kolla in dem!

 

Elaine May (1932) är sist ut idag. Hon är en manusförfattare, regissör och skådespelare. "Otroligt USA-centrerat idag" hör jag er säga. Jag vet, insåg det inte förrän nu. Ber om ursäkt, skall ej hända igen och om jag hade lite mer motivation än vad jag har så hade jag fixat det, men motivationen är inte på min sida och så skall det förbli. Låt det inte hindra oss! Elaine May har varit involverat i väldigt många filmer som många känner igen: The Graduate, A New Leaf, The Heartbreak Kid, Labyrinth och Dangerous Minds exempelvis. "Ge fler exempel!" skriker någon väldigt aggressivt. Kolla upp själv på IMDB, mate. Plus att hon var en komiker- det finns inget slut på denna lista. Hon och hennes komedipartner Mike Nichols gjorde satiriska klishér och karaktärstyper som hånade den nya intellektuella, kulturella och sociala samhällsordningen som framkommit. Dessa sketcher gjorde att hon var en viktig del i att radera stereotypen om att kvinnor inte kunde vara framgångsrika inom komedi. Så yippee ki-yey. Förövrigt är det här en väldigt vis sak hon sa: "The only thing experience teaches you is what you can't do. When you start, you think you can do anything. And then you start to get a little tired", vilket precis stämmer in på min hantering av USA-situationen i det här inlägget. Tänka sig, att någonting kan gå så full cirkel på så kort tid. Här kan ni se en bra sketch om $65 begravningar- kolla in, kolla in.

 

Och det var allt för idag. Adjö då. 


: Hanny

Så här kan jag tänka mig att eftermälet efter dig blir en dag:
Linnea Aurora(1982-2105) var en stridbar bloggare.Enligt bloggen som hette Linnea Aurora(surprise någon?) var hon född och uppvuxen i på en plats och ort där allt började på väst.Uppväxtåren dominerades av humor och practical jokes,allt till omgivningens förtret och glädje.Sin bror hissade hon upp i stadens julgran där han fick hänga till en annan dag.Moren hennes skrattade så hon ofta knäckte några revben,ja så var denna kvinnans tidiga barnaår.En buse skulle vi säga idag,en charmant buse dock.Hon växte sedermera upp både till kropp och själ och studerade sin omgivning på världens universitet.Med den tidens mått var hon att betrakta som ett geni,idag skulle vi säga att hon inte var riktigt klok.Så tiderna förändras!Nåväl,hon bestämde sig tidigt för att se världen och hon såg hela universum som sin hemmaplan.Hon kontaktade Nasa för att flyga till Mars i sin egenhändigt byggda frökapsel.Hon hade sett något på The travel Man som inspirerade henne.Nåväl,resan till Mars påbörjades på hösten 2055 och hon klämde in pojkvän och katten och sig själv i frökapseln.Resan gick bra och hon återvände aldrig till jorden utan bildade familj med sin pojkvän och de blev stamföräldrar till riktiga Marsianer så som vi känner dem idag.Ja se det var ett redigt fruntimmer den där Linnea.

Svar: Skall spara detta och skicka in till sådana där personer som skriver kompendium över människor!
Linnea Aurora

2017-11-08 @ 18:26:22

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: