De åren jag såg ut som Daniel Radcliffe

2017-11-06 15:35:00 | Vacuum


 

Min broder blandade ihop Helen Sjöholm och Johanna och Mixer-Johanna för ett tag sedan. I ärlighetens namn är de ganska lika. Jag tänkte att jag skulle håna min bror i det här inlägget, men jag såg inom mig och fann förståelse- och det, om något, är en vackert sentiment vid den här tiden på året. Visst, de kanske inte ser ut som identiska tvillingar, men de är minsann mer lika än olika. Om någon ställde dem i en rad med andra människor skulle jag då inte tänka: "ingen likhet". Detta fick mig att tänka på vilka personer jag själv blivit liknad med och senast tror jag att det var Saoirse Ronan i Brooklyn och efter filmupplevelsen måste jag säga att jag håller med. Fast det konstiga är att hon bara ser ut som mig i den filmen, inte någon annanstans; ingen annan film jag sett henne i, eller på bilder av henne, utan endast i den filmen och inte ens i alla scener. Detta får mig att tänka att det kanske var jag utan att jag var medveten om det? Jag har varit på en stor båt de senaste två åren... och jag har stått på en gata... mysteriet omsveper oss alla nu. Ingen vet längre vad som är fakta och vad som är fiktion. 

 

Under en tid i mitt liv var jag oroande lik Daniel Radcliffe. Och till en början när detta uttalades tänkte jag: "f u det är jag ej", men sedan vande jag mig vid det och citerade i mitt huvud (trots att filmen inte kommit ut än, så det är omöjligt att jag tänkte detta): "Yeah, is that a bad thing? He's a great wizard" som är den bästa repliken i hela Arthur (2011) utöver repliken om att det inte går att lita på hästar för att de har permanenta skor. Men sedan svalnade det av ett tag och nu var senaste gången jag var störande lik DanRad år 2014 på en bild från Sardinien. "Får vi se bilden?" kanske ni tänker. Kanske ska tänka på det. Eller förresten så har ni nog redan gjort det om jag valde den till att smycka det här inlägget så endast mina framtida aktioner avgör. (Framtida jag här: hittade inte ens bilden nu, men om jag finner den inom 50 år skall jag leverera, ge ej upp på mig). Utöver det är det inte många jag sett som är lik mig. Fast om jag ska lita på min mor så är jag lik en miljon olika personer, det brukar oftast vara den personen hon såg senast. "Ni är så lika, du och Russell Brand" har hon sagt till mig mer än en gång. "Nej? Mor? Vad pratar du om nu? Den enda likheten är möjligtvis håret en gång av hundra? Ingenting annat är likt" säger jag. "Nej, ni är väldigt lika" fortsätter hon. Ingen blir klokare av detta. Plus att jag alltid börjar fundera på om hon tappat förståndet eller synen eller båda. Min farfar däremot är lik extremt många personer. Liksom jag tror att han är lik fler personer än han är olik och jag vet inte om det är en gåva eller en förbannelse. 

 

Minns ni den där sidan en kunde ladda upp bilder till för att se vem en var lik förresten? Från ca tio år sedan Hur sham var inte den sidan. Allt handlade om hur en var positionerad på fotot. Jag kunde få typ en 89% utseendematchning med Condoleezza Rice, vilket skulle vara ett frekkin pleasure om det var sant, men som faktiskt är extremt ifrågasättbart då vi inte är speciellt lika utöver det faktum att vi båda har ett ansikte. Men ja, den hemsidan kanske såg något i mig och Ricey som alla andra, inklusive jag själv, förbisett. Och det kanske var vad som gjorde den hemsidan så pass knivskarp. Har ni blivit liknande med någon känd person? Om ni har det, känner ni att det stämmer bra? 


: Camilla Å

svar nej

Svar: STARKT!
Linnea Aurora

2017-11-08 @ 17:39:07
URL: http://camillajill.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: