Butikernas egentliga agenda

2017-11-22 08:42:00 | Vacuum


 Här pågår handel- lita på mig, jag är en expert.

 

Har lite tankar om terms & conditions som jag tänkte ta upp idag. "Fascinerande ämne" hör jag er alla viska till varandra. Ja, jag vet- därför jag tar upp det. Underhållningsvärdet i det här inlägget kommer att gå genom taket, det kan jag säga redan nu. Iallafall, mina första tanke är: är det ens lagligt att de är så långa och jobbiga att läsa? Personligen tycker jag att en skulle kunna bedöma det som ocker om en råkade sälja sitt förstfödde barn till Mark Zuckerberg genom att kryssa i en liten "jag-accepterar-ruta", men då är ju inte jag en utbildad jurist heller. "Det är ändå ett kontrakt du ingår" säger någon som inte gav upp på den jobbinriktningen. Ja. Men tänker ändå... var lite schysst. Liksom vad kan det stå där som kräver att en scrollar ner i 1.5 mins? Ibland får en nästan träningsvärk i fingret under scrollningsprocessen. En del av mig tänker bara att de skrivit in hela manuset till "Borta med Vinden" eller något. Kan också ge en shoutout till de där terms & cons som kräver att en scrollar ner hela vägen för att kunna acceptera och gå vidare till nästa sida- sluta vara speciella och ha en tickbox ovanför som alla andra. Dessa fånerier alltså, kan ni förstå.

 

Om jag skulle skriva terms & cons, vilket givetvis är en dröm jag (likt alla andra på denna jord) har, så skulle jag ha lagt in lite roliga gåvor längs vägen så att folk skulle vilja läsa dem. Alltså inte längst ner eller högst upp i dokumentet, utan invävt liksom- samt att jag aldrig skulle använda samma uttryck för dem pga jag vet att en kan söka på en sida för det lärde jag mig mer nyligen än jag vill erkänna. Det är förövrigt command+f, för alla med Mac. Vänligen meddela mig om ni inte visste det, men inte om ni gjorde det då det skulle sänka mig mer än någonting annat jag kan tänka mig i skrivande stund. Nej, som sagt så skulle jag lägga in en rabattkod här och där, slänga in en fun fact, ge tips om saker. Ni vet, sådant som alla vill ha och förtjänar. "Men om du tycker att alla borde kunna få det, varför gör du det inte bara lättillgängligt så att det är lättare att ta del av det?" säger någon med huvudet på skaft. Hm jag vet inte, tänker väl ändå att en ska jobba lite för att komma åt dessa treats. "Men vad händer med de som inte har tid med att leta igenom ditt dokument för att de måste jonglera tre olika jobb för att överleva?" säger någon annan. Mh. Det är lite vidrigt att en är ett barn av sin tid, lever här i någon sorts falsk tanke på meritokrati. TVI. Nej, jag skulle ha lagt det högst upp i dokumentet, måste bli en bättre människa på momangen och inse fakta. Alla har rätt till en rabattkod, om en så jobbat eller ej för't och därmed basta. Kan ge mitt liv till denna rättighet, och den berör mig även personligen då jag inte har tillgång till något Mecenat-kort utan krångel. Tänk den ni, vissa i samhället har det inte så lätt. Vissa = jag. 

 

Dock följer denna mystiska tanke alltid min innerliga tro att allt och alla vill skymma och gömma det bästa de har, för att en endast är värd att få tag på det om en verkligen är dedikerad, vilket känns mer felaktigt ju längre jag tänker på det. Min mentalitet när jag går in i klädaffärer exempelvis är ofta "de har säkert gömt de bästa sakerna på random platser längst bak i butiken", trots att det totalt talar emot allting som har med försäljning att göra. "Vad får dig att tro att du är kvalificerad att tala om försäljning i dagens samhälle?" hör jag från någonstans till vänster om mig. Har väl läst Företagsekonomi A, y'all. Jag vet allt om utgifter och... pengar? Plus att jag är halvsmart, då min moder har glasögon och för att jag känner en person som är rätt bra på schack och det är allt som krävs för att kunna ta det adjektivet till sig. Boom- det står i lagboken. Så rätta till attityden. Plus att jag någon gång såg en dokumentär om varför matvaruaffärer väljer att ha godis närmast kassorna och hur försäljningen kan gynnas av om vad som står på höger respektive vänster sida, så jag tror att vi alla kan komma överens om att ni talar med en expert här.

 

Och det är mina tankar om ekonomi. För mer av detta vänligen återkom samma tid, samma kanal, men vilket dag det sker tänker jag inte avslöja pga endast de lojala förtjänar att veta... Skoja. Kom tillbaka den 19 maj 2021 för vidare tankar om ämnet. "Den som väntar på något gott väntar aldrig på någonting ruccolabaserat" eller hur det där uttrycket nu låter. 


: Hanny

Du! Jag har ju förstås sett att du inte har publicerat några kommentarer på bra länge.Det gör inget alls ifall du inte publicerar mina,jag kommenterar enbart för att dina inlägg inspirerar och det är inte mer än så MEN det känns som att jag litet styr hur du hanterar kommentarer och jag kan tycka att det är lite synd om de andra som kommenterar att inte bli publicerade.Nu är det väl ingen större skada för de flesta eftersom de troligen inte orkar läsa dina långa inlägg utan de är bara ute efter att sprida sina reklamlänkar men jag vet inte ju.Det var bara det jag ville ha sagt att jag vill inte styra din blogg för då är det bättre att jag bara läser utan att kommentera.
Ha en fin dag!

Svar: Ahh, nej det har inte alls med det att göra! Har bara icke haft tid över de senaste veckorna, och därmed låtit dem vara! Uppskattar dina kommentarer!
Linnea Aurora

2017-11-22 @ 14:19:58
: Hanny

Jag lovar att jag skall bli den förmodligen förste i hembyn att kunna slicka utsidan på sin egen armbåge.Du inspirerar i stort som i smått.Min hjärna går bra ihop med din;).
Hare!

2017-11-23 @ 07:40:37

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: