Bli övergiven pga en felstavning

2017-11-13 10:33:00 | Vacuum


Ung med låg stavningskompetens. 
 

Kan väl inte ha undgått många att jag gillar att ta upp felstavningar jag själv gör på daglig basis, och om du har missat det- grattis du kommer leva 4 månader längre för det! Gå ej tillbaka i arkivet och leta, för varje scrollning försvinner en dag. Så var varsamma allihop, det är mitt råd både till er, men också till mig själv. Idag har jag inte så mycket att säga om stavning utöver att jag bara vill dela med er, som om detta var en stödgrupp, att jag aldrig har stavat konsumtion rätt utan hjälp. "Hur stavar du det då?" frågar någon som aldrig gjort någon vajsing stavning. Konsumption, givetvis. Liksom jag vet inom mig att det inte ska finnas något "p", men vad kan en simpel mö göra. Detta är tornado-situationen igen. Vet inte var denna konsumptions övertygelse kommer ifrån. Kanske mitt undermedvetna försöker dra uppmärksamhet till att en överdriven konsumtion är sumpigt? Det behöver den dock inte göra, vet'et redan. Men ens undermedvetna kanske inte alltid är syncat med ens person. Så, då har jag exposerat en svaghet hos mig, nu är det dags att gå vidare till styrkor- av vilka det finns många. Skoja, kan inte ens skilja på höger och vänster utan att tänka "hälsa med höger" och inte ens då är jag säker. Har alltid varit imponerad av folk som instinktivt kan skillnaden, jag tror att det är något av en superkraft. Liksom... hur kan en bara veta vad som är vad? Hur kan en ha en känsla för det? Trollkonster- det är allt jag tänker säga.

 

För att fortsätta på felstavningsområdet så kan jag dela en sak som hände i mina unga år i skolan. Är personligen ett fan av att lägga till bokstäver som inte ska vara där i stavningen av ett ord. Jag talar inte om att lägga till en extra av bokstaven innan, inga "alldrig" eller "dömmande" har skrivits av mina gulnande tassar. Nej, som tornardo och konsumption visar är jag mer ett fan av att slänga in en helt annan bokstav. Tror att det beror på att jag alltid tänker mig att det ska vara lite svårare än det är. "Hmm... ska det verkligen inte in ett h här?" tänker jag,  stavar därmed fel och åker ner en betygsnivå #neverforget07. Det jag ska berätta hände dock tidigare än -07, en tid då min unga person inte en aning om vad som väntade mig stavningsvis i framtiden. Saken var den att jag stavade Finland "Findland". Efter att detta hände, utspelade sig den här konversationen.

 

Lärare: "Fröken [mitt efternamn här]?"

Jag: "Ja"

Lärare: "Vad står det här?"

Jag: "Findland"

Lärare: "Vad är det?"

Jag: "Ett land?"

Lärare: "Jaha, menar du 'Finland'?"

Jag: "Ja?"

Lärare: "Det heter FIN-land, inte FIND-land. Det stavas inte med ett 'd'"

Jag: "Ok. Jag ändrar det"

Lärare: "Mh. Vad tror du att din mamma skulle ha sagt om det här?"

 

Ok, så två saker. 1. Alla vet att jag menade Finland, sluta spela dum och sluta go all "It's leviOsa, not levioSA". 2. Ofta min mor skulle ha något att säga om det hela? Vad är det för samband mellan min moder och stavningen av landet på vår granne i öst? Kan ej se någon. Dock skulle det ha varit roligt om min moder hade reagerat extremt starkt på denna felstavning och övergivit mig. Eller ja "roligt". Har dock aldrig stavat fel på Finland efter det vad jag kan minnas, så något lärde jag mig av detta ordutbyte vid en kateder i ett klassrum, i en skola du inte gick på (om du inte gick där, i så fall... grattis, antar jag?). Detta var förresten samma lärare som strök som ett lejon runt den cirkel, där vi kids stod och sjöng "God Save the Queen"- otroligt oklar hela grejen, och det blir oklarare för varje gång jag tänker på det. Skall därför sluta göra det nu, innan min hjärna får kortslutning. Har ni några Findland-liknande incidenter? 


: Hanny

Jag kan inte hålla mig för skratt över bilden.Så sööt du var redan som liten tös.
Usch för lärare säger jag.En del borde ha stryk för det finns många kränkningar i klassrummen och de är ofra subtila och svåra att ta på och förstå för andra än de som blir direkt utsatta,dvs barnen.Jag kan lova dig att bland lärare finns det verkligen rasism.Du anar kanske inte hur mycket.Lärare säger sig ofta vara snälla och fina liberaler men i grunden är de värre än nazister.Fördomar och fördummade skulle jag vilja påstå.
Nä,något sådant som en extra bokstav kan jag inte påminna mig om att jag hade problem med.
Hare sötnosen!

2017-11-14 @ 08:51:09

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: