"Sista söndagen i maj"™

2017-05-28 13:03:52 | Vacuum


 

Morsdag idag dårå. Tycker personligen att dagen är förvirrande- inte dess betydelse- jag finner den relativt klar. Måste faktiskt säga att den, i mitt huvud iallafall, är en av de klaraste firardagen, till skillnad från typ våffeldagen. Liksom vad är en menad att göra? Vi alla vet att det handlar om att äta våfflor, men ska en också uppskatta dem? Det är inte ett problem med morsdag för alla vet att att äta mödrar är kannibalism. Det är själva dagen den firas som förvirrar mig. En vet ju att det är "den sista söndagen i maj!" då folk har skrikit det i ens ansikte sedan dagen en entrade världen, men trots denna inbitna kunskap förvirras jag exakt varenda år. I UK, där jag råkar hänga mer än vad som är bra för mig, infaller morsdag någon gång i mars, och varje år när jag ser korten och blommorna tona upp sig tänker jag: "Åh shiet". Sedan kommer jag ihåg att vi firar morsdag "den sista söndagen i maj" som de radikala firare vi är. Men förvirringen tar ej slut- nej, för sedan kommer mitten av maj då cirkapris alla länder någonsin firar mödrarnas dag och trots att jag vet att vi firar "den sista söndagen i maj" hinner jag ändå tänka: "Shiet. Fast nej... det är ju inte slutet av maj. Men det är ju maj... är detta den sista söndagen? Nej, det kan den inte vara. Eller? Nej...". Och så två veckor efter förvirring nummer två firar vi, men då har jag redan firat det så många gånger i mitt huvud att dagen nästan tappat sitt sting.

 

Varför kan vi alla inte komma överens om en dag? Jag tror att det skulle ena oss som mänskosläkte, om jag skall vara helt ärlig. Personligen föreslår jag att vi borde fortsätta fira i maj, av den anledningen att majoriteten av världens länder firar just den månaden och i och med att jag är en riktig sucker för demokrati så känner jag att majoriteten borde styra #lovedemocracy. Datum kan vän någon annan bestämma. Gud varför måste jag alltid få allt ansvar! Blir så trött! Sluta pressa mig! Sluta rely on me! Eller lean on me som det sjöngs i kyrkan när jag dränktes som barn. Herre min get, jag var fördömd från dag ett. Ge mig styrka. Nej men ärligt. Föreslår att det borde vara ett fast datum och en röd dag så att en kan utnyttja det mer sådär som en numera kan göra med nationaldagen. Fast tog de inte bort annandag pingst som allmän helgdag för att ta ut den extra dagen av frihet i samband med firandet av Svea? Vilket tjafs; om morsdag blir en röd dag under mitt namn skall jag se till att ingen annan allmän helgdag försvinner och det är mitt löfte till landet. Ska se till att vi hamnar över Sri Lanka på listan över de länder som har flest allmänna helgdagar, som jag precis googlade. "Make Sverige Great Again" eller vad det nu är en ska säga för att vinna ett val i denna värld. Tycker definitivt att kanelbullens dag borde vara en röd dag och det säger jag trots att jag inte ens tycker om kanelbullar. Det bara känns rätt liksom.

 

Vad mer kan jag säga en dag som denna? Spårade precis och skrev 600 ord om pingsten, som inte ens är här än och därmed inte aktuell, vilket ledde till att det ej kvalar in i detta inlägg, då jag alltid är så aktuell. Ja, nu vet jag. Av den anledningen att jag är så aktuell kan jag dela några saker min mor sa för mellan 3-10 år sedan. Här är en topp tre:

 

  1. "Dåligt limstift" - när hon limmade med lipsyl.
  2. "Vad heter Madicken på engelska? Ma dick?"
  3. "Va? Vad sa du?"- fyrtio sekunder efter att en ställt en fråga.

 

Betala mig 40.000 för att få ett till citat. Kan meddela att det är värt det. Har ett val mellan ett om min kriminalitet, olika termer för att gå och lägga sig och forced fun. Kan nämna dem någon gång i förbifarten och ni kommer bara veta vad som har hänt. Det var allt för idag. Vilka extra dagar borde vara röda? Vi behöver 11 till för att gå om Sri Lanka!


: Hanny

Du har ett förstånd att dras med och det är därför du tvingas att ta ansvar och att folk rely på dig.Du har dessutom väldigt bärkraftiga axlar och sjukt fina skuldror så det känns rätt att du får axla tungt.Du pallar det.Nääää,inte fler röda dagar!!!!.Vi män har alltför många gånger mötts av röda veckan när vi velat pussas lite och det där du vet."Stopp Hanny,det är röda dagar nu". Så helst inte fler.
I vilken valuta är de 40 000? Jag är beredd att betala för att få fler citat om särskilt din eventuella kriminella period.
Den där Ma Dick står snart inte ut längre.
Idag ger jag mig själv en styrkekram.


Svar: Fler röda dagar!!!
Linnea Aurora

2017-05-28 @ 19:03:56
: Cornelia

Hahah förvirrande japp.

Svar: Mycket!!
Linnea Aurora

2017-05-29 @ 10:10:53
URL: http://corneliae.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: