Problemet med Medelpad

2017-05-10 06:52:00 | Vacuum


 

En plats jag alltid har velat komma från, eftersom det låter coolt, är Medelpad. Jag är medveten om att Sundsvall ligger där, men om jag kom från Sundsvall skulle jag med 100% säkerhet alltid säga att jag kom från Medelpad och inte specificera närmare. Det är utan tvekan det coolaste landskapsnamnet i Sverige- och det kommer från en person som kommer från cirka allt som börjar på "Väst-". Det är som en glitch, allt heter samma sak. Så tänk hur mycket det skulle spicea upp mitt pass om det stod Medelpad. Fast det står väl inte landskap där kom jag på. Sak samma, jag skulle veta att det var där, onämnt som en vindpust i stormen.

 

Tycker förresten att det är väldigt konstigt att vi fick lära oss alla landskapsblommor och landskapsdjur på mellanstadiet? Liksom ok om vi fick lära oss residensstäder, men varför veta flora och fauna? Är inte det djupt onödigt? Den enda platsen en kan skina med den kunskapen (gillar också att min definition med om vad som är bra att veta, tydligen, är om en kan skina med kunskapen eller ej) är på typ "Vem vet mest" och hur ofta många procent av dagens mellanstadieelever kommer någonsin befinna sig där? Svar: Alla, för att de är djupt klipska hela bunten och det kommer vara lag på att vara med om tio år? Ok fine, visste ej. Dessutom visste jag inte heller att Sverige har en nationalblomma förrän relativt nyligen- men jag kan glatt meddela att den är min namnge, så nu kan ni alla tala till mig med lite mer respekt, vänligen. Det hela påminner mig bara om när vi lärde oss om Carl von Linné (vilket vi gjorde varje dag) och läraren nämnde att han döpte sin favoritblomma efter sig själv och hela klassen sneglade bak på mig som om de alla visste en hemlighet. Liksom det är ingen elefant i rummet här? Alla må tänka det, men det förblir inte onämnt ty mitt namn uttalas varje lektion.

 

Och för att knyta tillbaka till Medelpad (som den professionella skrivaren jag är): deras landskapsblomma är gran. Vad är det om? Gran är inte ens en blomma? Det är det enda som får mig att tänka att landskapet inte är för mig. Om det handlat om landskapsträd- fine. Men om det behövs komma på en blomma kan jag komma med minst tre förslag innan jag skulle tänka att det enda alternativet som fanns kvar var gran. Jag tänker mig att mötet då detta bestämdes lät såhär:

 

Rabih: "Så då är vi tillbaka. Hoppas ni hade en bra fikarast- såg ni att de fyllt på med Twix i cafeterian förresten? Ok gänget, nu har vi bestämt alla landskapsblommor utom tre, så vi har slutspurten kvar bara. Låt oss börja med Västergötland"

Ingrid: "Ljung? Jag älskar ju Bert, som du vet"

Rabih: "Bra tänkt, Ingrid. Blekinge? John?"

John: "Eh… ek?"

Rabih: "Ek? Ek är ett träd? Men ok, det är lite quirky att ett landskap har ett träd, det gör det speciellt liksom, men inga fler träd nu då förlorar vi det där lite speciella. Medelpad? Sissel?"

Sissel: "…Gran?"

Rabih: "… Vet du vad? Spela roll. Jag orkar inte ens hålla på mer. Det blir gran"

 

Så tror jag att det hände, men det är endast en gissning för jag var inte där i person. För om jag hade varit där skulle ni ha märkt det pga skulle aldrig ha godtagit gran, eller ek för den delen, som en blomma. Är ju döpt efter en växtkategoriserare ändå, en måste väl leva upp till sitt namn. 


: Hanny

Namnval är nog viktigare än folk tror.Jag tror att människor i ett första möte blir mer eller mindre väl bemötta efter sitt namn.Ett mjukt och fint namn som till exempel Linnea gör människor glada och positiva.Jag vill inte ge något exempel på namn på motsatsen men de finns.Jo,du lever verkligen ditt namn.En snäll,glad,vacker och kanske väldoftande liten blomma.Det är du! Jag tycker väldigt mycket om att läsa hos dig.

Svar: Mh! Finns mycket forskning om namns betydelser! Ahhhhhh :))
Linnea Aurora

2017-05-10 @ 08:45:08

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: