Manchester, mansplaining och selfie generationen

2017-05-31 11:28:15 | Tips


Låt oss ignorera det faktum att Maj är över om några timmar och istället rikta uppmärksamheten mot dessa tipp topp (om jag får säga det själv) rekommendationer jag har vaskat fram under någon sorts guldrush liknande den i Kalifornien som hände något år jag inte vet. Spänn fast säkerhetsbälterna för satan och spänn aldrig upp dem igen. 

 
  • Vi inleder med lite accidental art. Bilden ovan är exempelvis regn och pollen i en fin liten mix som jag tänkte var ytterst passade en tid som denna när pollen invaderat exakt varje yta en kan finna utomhus. Förresten så såg jag att någon tipsade om hur en kunde undvika pollen på blogg.se: s startsida. Även jag har ett råd om detta: gå ej ut. Om du måste gå ut, kliv in i en sådan genomskinlig boll, som kidsen springer omkring i på vattnet först och uträtta sedan dina ärenden. "Vet du hur varmt det blir i de där bollarna?" frågar ni mig nu. Nej, för jag har aldrig varit i en, vilket endast vittnar om det faktum att jag ej har levt. Måste vara i en sådan där boll vid ett tillfälle i mitt liv. Min egen begravning? Men då kan jag liksom inte uppleva den instängda, fast ändå frihets-, känslan. Hm, får planera vidare. Notera också att det finns 41 sidor av denna oavsiktliga konst. Det kan underhålla en i minst två min!

  • Den andra rekommendationen är Brad Evans essay om Manchester förra veckan. Han pratar om våld, dödandet av oskyldiga barn och dess förekomst i vår historiska kulturstruktur (ber om ursäkt för mitt bedrövliga försök av skriva den mening jag vill skriva, vilken är: the killing of innocent children and its prevalence in our historical cultural fabric) samt Alice i Underlandet som politisk teori. Jag citerar: "On an individual level, given all the history of welfare and all the injustices in the world, humans show a remarkable ability to live peacefully in their daily lives. It's just our politics fails us".

  • Annat ämne, Julie Gerstein på Buzzfeed har samlat ihop kvinnors värsta mansplaining upplevelser. Det finns ett flertal riktiga gems. Exempelvis: "My heritage. Argued I had Irish roots (I don't). Stormed off when I didn't agree insisting he was right". Gold. Eller varför inte: "My name. A colleague literally told me I had spelt my own name wrong". Ah vackert.

 

 

  • "The Museum of Failure" öppnar i Helsingborg den sjunde juni, så om ni bor där/råkar befinna er i närheten så kan ni gå dit (å mina vägnar vänligen) och titta på misslyckade innovationer. Ni vill ha exempel? Visst fine: Coca Cola Black är en blandning mellan Coca Cola (givetvis, skulle annars ha blivit chockad med tanke på namnet) och kaffe, en lasagne från Colgate och Harley-Davidson parfym. Varför inte. Jag gillar verkligen tanken på att Colgate ville branscha ut och tänkte att rätt område att bryta ny mark på var inom färdigmat. Väldigt splittrad potentiell affärsidé måste jag säga. Det är som när en ibland kan gå förbi någon affär som är en låssmed och säljer panini. 

  • Amelia Tait från The New Statesman listar folk genom historien som var mer narcissistiska än den så kallade "selfie generationen" som, Gud förbjude, ibland tar en bild på sig själv med ett hundfilter. Hela listan är en frekkin highlight, men kan ge några exempel: Ramses II som gjorde fler statyer av sig själv än någon annan farao och som sedan graverade sitt eget namn på andra personers statyer; Rembradt som målade över 100 självporträtt och sedan fick sina studenter att kopiera dem för att lära sig om konst; och Turkmenistans president Saparmuray Niyazov som fick en massivt monument + guldpläterad staty gjord av sig själv som stod på en roterande anorndning så att den skulle kunna följa solens riktning, samt att han döpte om alla månaderna efter sig själv och sin familj.

  • Och så slutligen- mitt sista tips är tv-serien "Brooklyn Nine-Nine" som jag känner att jag är lite sen till partyt för, då jag har hört folk tala om den i flera år. Nu har jag dock äntligen sett den och jag tror att den har förbättrat mitt liv med minst 36.7%. Det är en extremt bra serie att se många episoder i rad av dessutom, då de är endast 20 minuter långa (älskar't), vilket hjälper att dämpa överväldigandet av att det är 24 avsnitt per säsong som vanligtvis stressar mig extremt, och alltid leder till att jag ej tittar på serien överhuvudtaget. För er som inte vet så är det en poliskomediserie om Brooklyns 99th precinct där en får följa personerna som jobbar där. (A+ beskrivning, mh). Varje avsnitt är roligt, alla skådespelare är bra och karaktärerna de spelar är jäkligt fab. Älskar den. Säsong 1-3 finns på Netflix!

 

Det var allt jag hade att yttra en dag som denna. "Hur vet vi att du skrivit detta idag?" skriker någon som inte kan acceptera om så inte skulle vara fallet. För att jag vet att Zara Larsson ska få chilla på den där "Welcome to my hometown" väggen på Arlanda. Gick in på Aftonbladet för att hitta den nyheten och den stirrade mig i ansiktet efter cirka 3892 artiklar om mord som jag tänkte inte var lämpliga att ta upp i detta forum. Wow, jag kom verkligen ut ur detta helskinnad och med all respekt kvar. Har ni rekommentationer till mig, låt mig veta! Om inte- tjingeling. 


: Hanny

Tack för dina tankeväckande spaningar.Jovisst är målarfärgen i sig ett mästerverk.Bland annat hur den skiktar sig efter densitet,hur ljus reflekteras i den osv.
Vi människor är en del av naturen och naturen är vare sig barmhärtig eller elak utan väldigt väldigt rationell.Död är en förutsättning för liv och allt har en mening och den är mycket större än vi arma satar kan greppa med vårt ömkliga förstånd.Oavsett så tar vi västerlänningar död på oss själva genom miljögifter.Den västerländske mannen är inte längre kapabel att fortplanta sig.Det är bara att räkna antal spermier,dess kvalite.Det är ingen munter studie.Där har den muslimska världen av en slump varit mer förskonad.Den sk.utvecklingen har inte gått så långt i den muslimska världen.Man använder mindre bekämpningsmedel,man rör på sig mer osv.Min teori om alla terrordåd är att det är naturen som bryskt tillrättavisar oss västerlänningar.Vågar någon annan ens tänka detta? Må bäste man med flest dugliga spermier vinna säger jag och så blir det också annars dör mänskligheten ut.
Jag var tvungen att googla mansplaining och visst behöver kvinnor tillrättavisas gång på gång.Deras genomsnittliga iq är ju lägre än mäns.Det finns vetenskapliga studier på det.Dock är detta inte så populärt att tala om idag.
Kul med alla misslyckade uppfinningar.Den borde jag ju gå och se.Nära till Hbg.ju.
Tjingeliiing!

2017-05-31 @ 13:10:24

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: