Erkännanden, mord och mördare

2017-05-04 06:49:00 | Vacuum


 

I äldre filmer och tv-serier tycker jag ofta att mördarna ger upp och erkänner för lätt. De kan, slugt, ha begått sitt/sina mord, dolt bevisen och agerat oberörda men sedan händer detta:

 

Kommissarien: "Frank- vi vet att det var du"

Frank: "Nej. Det var inte jag"

Kommissarien: "Jo"

Frank: "Bevisa det!"

Kommissarien: "Mrs Smith såg dig"

Frank: "Ok, men jag hade anledning att begå mordet!"

 

Frank? Varför gav du upp där? Om du nu dedikerat dig till mordsbegåening, dedikera dig då även till att försöka komma undan på alla grunder? Ge inte upp så fort någon sa att de såg dig. Vilken amatör. Mvh, någon som har erfarenhet. (Om polisen läser- det var ett skämt) (*wink wink*). En till sak jag tycker är väldigt mystiskt när det kommer till detta är de folk som inte har någonting att dölja- de har inte begått mordet, de har inte varit inblandade på något sätt, de försöker inte skydda någon etc- agerar extremt mystiskt. De stryker omkring, svarar vagt på frågorna, lägger in en lögn? Liksom, varför är du såhär? Säg bara sanningen så slipper du framtida frågor. Varför beter du dig så konstigt när du har absolut ingenting med mordet eller någon inblandad i det att göra? Och jag tror också att vi definitivt har nått den fulla kapaciteten för mordberättelser, ty samma story line presenteras för mig gång på gång, framförallt: 1. Mördaren är den som blir vän med kommissarien under berättelsens gång. 2. Det är alltid någon annan person än den som uppfostrade offret som är hens riktiga förälder. 3. Det är prästen (ca 50% av fallen som vi ALLA vet).

 

"Du måste verkligen inta en hel del kriminella draman" kanske ni nu tänker. Sanningen är den att jag inte gör det, hela det här inlägget är uppbyggt av saker jag såg mellan 2003-07 så hela genren kan ha utvecklats så till den grad att ni som läser detta endast tänker: "Vad mumlar hon ens om nu? Det finns inte ens en liten klang av sanning i denna anklagelse" och om så är fallet kan jag bara be om ursäkt. Ett av mina största störningsmoment är när folk som inte har en aning om vad de pratar om kommer in med en åsikt de varken tänkt igenom eller förstår, och så kommer jag här och förtalar en hel (populär) genre. Skam åt mig, men framförallt åt min familj.

 

Men när jag ändå pratar om mördare vill jag bara säga en till sak om ämnet och det handlar om hur en massmördares person ibland byggs på med fler detaljer utöver de faktiska mord hen begått, som: "Och hen bar även äkta päls!". Ja ok, men hen var ju redan massmördare så att personen också bär äkta päls är väl inte det som till slut skulle få bägaren att tippa över? Eller som när en kan höra eller läsa: "Vet du vem som också var vegetarian? Hitler". Liksom: "Mh. Men Hitler begick också folkmord. Så att han valde bort prickig korv har ingen vidare betydelse. Bra att han hade moral på en punkt, men jag skulle vilja säga att hans omoraliska agerande överväger, när en talar om allas vår favorit-nazi".

 

Vilket glatt inlägg det här blev! Varsågoda. Hör av er om ni känner er så tacksamma för att ni fått äran att läsa detta med era egna ögon att ni känner för att skicka mig en liten summa över swish som tack. Det är det minsta jag förtjänar när ett inlägg som detta har nått världens ljus. Skoja, har inte ens swish. Om ni inte känner att det här ger er livslust och energi så vet jag inte vad som kan göra det. Jag tror nog att det då är ute med er, och med det, även med mig. 


: Hanny

Alltså jag är inne lite på samma linje som du att varpen som väven byggs kring i en deckare är alldeles för gles.Har man läst Brott och Straff är man lite kräsen också tror jag.Jag har väldigt svårt för att förstå hur folk kan fängslas av ett simpelt mord.Jag gillar inte alls deckare.En serie som jag slaviskt följde på TV var den turkiska serien '20 minuter'.Här snackar vi drama på hög nivå.The american style kan slänga sig i soporna.
Jodå Linnea,du är ljuset i en mörk värld! En av mycket få bloggar som är bra på alla sätt!!

Svar: Låter jääääkligt gripande måste sägas- aldrig hört om! Ahh :)))
Linnea Aurora

2017-05-04 @ 08:29:33
: elin

Roligt att läsa!

2017-05-04 @ 10:06:23
URL: http://devote.se/johnssons
: Kattis

Alltså haha vad jag gillar dina inlägg, detta gav mig definitivt lite extra livsglädje!:D

Svar: Ahh tack!!!
Linnea Aurora

2017-05-04 @ 20:13:32
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
: lyckokatt.blogg.se

hehe, alltid så härliga inlägg du har! måste dock säga att jag mer gillar de äldre filmer- och serierna just för att de är så "lättsmälta". Mer avkopplande att slötitta på om hjärnan är trött ;)

Svar: Håller med dig där, måste sägas!!
Linnea Aurora

2017-05-05 @ 16:26:09
URL: http://lyckokatt.blogg.se/
: Cornelia

Haha alltså håller med, de gamla filmmördarna var inte alls lika sluga som de idag. Men ändå tycker jag att gamla filmer är läskigare, de är liksom kusliga på ett annat sätt haha!

Svar: HELT RÄTT!!
Linnea Aurora

2017-05-06 @ 12:01:44
URL: http://corneliae.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: