En mö i nöd

2017-05-18 07:57:00 | Vacuum


 

Mornar (jag motsätter mig moraliskt användandet av det ordet i vanliga fall, men ibland faller en offer för sina svagheter) är normalt sett de minst händelserika av tider i mitt liv. Liksom jag känner att det finns folk som får saker gjorda på f.m. (inte jag) och sedan finns det folk som inte får det (jag). Exempelvis så känner jag en person som får så mycket gjort innan klockan 10 att det stressar mig. Det händer ofta att jag träffar personen i fråga och frågar: "Vad har du gjort denna morgon?" varpå hen svarar: "Har varit på gymmet, handlat, varit i biblioteket och hämtat böcker, påbörjat min uppsats, träffat en kompis, varit vid banken, hämtat ut paket på posten, vittnat i en domstol... vad har du gjort?" och allt en kan säga är: "Inget spec". Det är därför jag tänkte berätta om min mest händelserika morgon sedan en lördag i april 2001. Luta er tillbaka och förbered er för besvikelse.

 

Det hela började klockan 07.15 på morgonen av att någon (personen ovan) knackade hårt på min dörr. Jag öppnar. Hen säger: "I figured your alarm didn't go off as the kettle is cold; it's 7.15". "FUCK" sa jag, och det var mitt första ord för dagen- en fin start. Mitt mobilbatteri är 87%. Femton minuter senare drar vi väskor, tyngre än oss själva, mot bussen. Vi möter en fab busschaufför som har så stark accent att allt jag kan svara efter hans vänliga två minuters monolog var: "Mh, they're suuuper heavy". Klockan 08.00 har vi klivit av bussen och är på väg till en lägenhet vilken, enligt Google Maps, ligger 3 minuter bort. Det tar femton minuter för oss att vandra dit på grund av väskornas otymplighet. Vi har båda fått skavsår i händerna. Mitt mobilbatteri är 16%. Vi ringer sedan på en dörr. "Come on in!" hör vi en person säga, "I'm on the top floor". Givetvis. Vi släpar väskorna upp tre trappor. Personen som bor där kommer ner och tar den ena väskan över axeln som om den vägde 5 gram. Sjukaste jag sett. Jag tror att hon kan vara Pippi?

 

Tio minuter senare tackar vi ca 3762 gånger för att vi får ha våra väskor där. Våra knän smärtar av nigningar jämsmed våra skavande handflator. 08.25 befinner vi oss åter vid busshållplatsen. 08.30 inser vi att vi står på fel sida vägen. 08.31 står vi på rätt sida. Fem minuter senare kommer en full man och pratar med oss om hur besviken han är på Adam Ant för att han inte svarat på hans fan-mail. Han berättar även om en kvinnlig Adam Ant lookalike som tydligen är väldigt bra och att hon främst sjunger en sång som heter "Bad Bitches" som hon varje kväll dedikerar till alla kvinnor i publiken. Mitt mobilbatteri är 5%. 08.45- bussen borde vara här. 08.54- bussen är här. En halvtimme senare är vi tillbaka, mitt mobilbatteri är 2%. Så där har ni någonting att mäta hur händelserika mina mornar brukar vara. Och med tanke på vad som hände, vilket är: jag åkte buss, bar väskor och pratade med en person på en busshållplats, så tycker jag att det säger rätt mycket. En poäng till mig dock för att jag varnade om besvikelse i sista meningen av stycke ett.

 

Måste bara ta upp en till sak som förvirrar mig. Min närmsta vän, när det kommer till att skriva de här inläggen, är tyda.se (bless you, ily etc) och enligt kära Tyda så ska ordet "dedikera" stavas med ett c. Alltså. Det känns djupt fel när det kommer till det svenska språket. Inte endast för att jag känner att den första regeln (samt hur jag byter mellan språk i mitt huvud) är att byta ut "c" i engelska ord till ett "k"- voila, svenska ord som logik, komik, keramik. Ett steg upp är att slänga in ett "s" innan: demokratisk, karismatisk, optisk. Det tredje en kan göra är att byta ut "ph" mot "f": apostrof, fras, elefant. En fjärde, addera dubbla konsonanter (och använd fortfarande ovan nämnda tips): katt, sitt, skinn. Jag kan fortsätta. Därför ifrågasätter jag "dedicera". Om du känner att du sitter på en sanning- fram med det. Mvh, en mö i nöd. 


: Camilla Jill

Mkt spännande läsning. Bevis på vad mkt ni sjusovare missar av den ljuva, rena, härliga morgonen

Svar: Helt sant, kanske borde satsa på att omvända mina vanor....någon gång :)))
Linnea Aurora

2017-05-18 @ 08:14:48
URL: http://camillajill.se
: Daniella

Klockan är 9:45am och det är fortfarande för tidigt för mej att ens orka läsa igenom ditt stycke om stavningsregler :<

Svar: FÖRSTÅELIGT! Jag relaterar!!!!!
Linnea Aurora

2017-05-18 @ 10:45:34
URL: http://daniellachanelle.com/
: Hanny

Alltså.När en ung mö är i nöd väcker det förhoppningar hos de flesta män.Att en kvinna är i nöd kan betyda allt från att hon behöver hjälp med att byta gardiner till att hon önskar dela supe, för att sluta i äktenskapets boja.Så ja,var försiktig med att skicka ut Mayday mayday.
Jag kan inte påstå att jag sitter på någon sanning alls om något.Min sittplats känns som den brukar.Svar: Skall fortsätta sända ut maydays så att det tillslut kommer bli ett the boy who cried wolf scenario, haha!
Linnea Aurora

2017-05-18 @ 14:16:16
: Hanny

Underbart!

2017-05-21 @ 15:10:02

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: