Det roliga i karp-regn

2017-05-22 14:41:00 | Analys


Fiskar i deras naturliga habitat- en tank.

 

"Det var länge sedan du analyserade någonting som definitivt inte behöver analyseras" hör jag er alla säga i kör (när hade ni ett hemligt möte som jag ej var inbjuden till?). Men jag vet, och det var därför tur att jag ramlade över en riktig gem av ett nyhetsklipp på Expressens hemsida häromdagen. Tänkte först analysera en artikel från Aftonbladet som var titulerad "Forskare: Redbull ger dig inte vingar". Phew att det klargjorts en gång för alla liksom, men det var det enda underhållande med artikeln så jag lät den vara och tänkte endast för mig själv att jag ska nämna den någon gång så att alla vet att jag vet att forskare har kommit fram till detta. För jag tror att många av oss har varit förvirrade under en längre tid.

 

Det jag istället tänkte rannsaka är en annan nyhet med en "Substantiv kolon fakta"-titel. Nämligen: "Mysteriet: Skolgården täckt av fiskar". Fantastisk titel, precis som jag sa om artikeln om 2pec som stack från den där restaurangen: en vet var en kan förvänta sig av artikeln endast genom att läsa titeln, och det är ett stort plus där det kommer till rubriksättning- det lärde jag mig inför nationella provet i svenska. Titeln fångar en direkt, och en kan inte hjälpa att börja konspirera var dessa fiskar kom ifrån. Det första som fångar min uppmärksamhet i klippet är att skolgården ser ut exakt som den i tv-programmet "Rasten". Jag verkligen väntade på att Spinelli et al. skulle dyka upp, men (spoiler alert!) det gjorde hon inte. Iallafall, när kidsen plus rastvakterna kom ut för rast, insåg de att hela skolgården var täckt av fiskar. "Endast skolgården?" frågar ni. Nej, även taket. Gillar att någon bah: "Måste kolla taket". Men inga inomhus. "De var överallt" berättar en av lärarna, vilket är en indirekt osanning då hon precis sa att de inte var inomhus. Sedan säger hon också att de var i vattenfontänen (en sådan som en dricker från, ni vet) vilket direkt fick mig att känna känslor av avund då jag alltid ville ha en sådan på skolgården. Min skola hade inte någon, men däremot fanns det en i simhallen och alla kids chillade runt den så fort vi var där. Som en gör.

 

I klippet klargörs det även att det handlar om karpar- jag gillar att de berättar exakt vilken sorts fisk det handlar om för hade varit laxar hade jag haft en helt annan attityd till det som hänt. Men det var alltså karpar. Hur de hamnade "överallt" är de fortfarande inte 100% säkra på, men de tror att de kan ha "regnat" ner, vilket kan ske om vinden är så stark att fiskarna dras upp från vattendrag, transporteras i luften och sedan faller ner. Alltså vad är det om? Det känns lite Scooby Doo. Eller den där scenen i Magnolia när det regnar grodor. Kan ej acceptera detta, men antar att jag måste. Och hela den här regna-fisk-grejen är jäkligt sjuk, men inte lika sjukt som vad som sägs härnäst. Detta är, ordagrant, det som yttras: "För barnen var det inte så noga var fiskarna kom ifrån, de tyckte bara att det var roligt". Roligt? Jag har så många frågor. Jag vet att jag inte är alla kids någonsin, men jag kan inte tänka mig att något kid skulle säga detta, när de såg fiskarna (ber om ursäkt för svordomarna, så om ni är under 2.5 barre, sluta läs nu): "Ah! Fisk! Fy faaaan var roligt. Omg jag dör. Fan vilken sjuk jävla underhållning. Helvete jag skrattar ihjäl mig". Men det kanske bara är jag. Psykopatkids som gillar att se en masskvävning i realtid; varje dag vandrar vi längre bort från Guds ljus.

 

Om ni nu tänker att det inte är möjligt att något sjukare kan sägas- tänk om. För efter denna glädje inför att se kvävning utspela sig framför deras små oskyldiga ögon, så säger läraren detta om kidsens glädjeutspel: "The boys were chasing the girls and everything, so it was like a fun thing in a way". "Fun thing"? Kanske för de som inte blev jagade av "the boyZ" med en döende fisk? Wth är det frågan om. Och vadå "...Were chasing the girls and everything?" Vadå "everything?" vad gjorde de mer? Tryckte upp fisken i deras ansikten? Slängde fisken på dem? Drog de vassa fenorna över deras smalben? Gud vet. Och gillar även att läraren säger att det var en "fun thing in a way". "In a way" indikerar verkligen, enligt min åsikt, att det egentligen inte var roligt alls. Fast "everything" kan också betyda att de jagade flickorna och allt annat generellt. De jagade kanske ett träd, en stor sten, ett tennisbord? Men då känner jag mer... jagar de livlösa och orörliga objekt borde de lägga sin energi på något annat. Fast vem är jag att döma. Det kanske är hur kul som helst att jaga någon med en döende fisk. Har aldrig provat så kan ej uttala mig.

 

Och det var allt som sades i detta korta klipp. Jag undrar hur de gjorde med städningen av fiskarna? Kom professionella städare? Vaktmästaren? Gjorde de det hela till en aktivitet för hela skolan? Typ som att vi hade "vårstädning" varje år när alla låtsades sopa när det inte fanns någon plats kvar för en att dekorera bollplanken. Eller fick kidsen som tyckte att det var så "roligt" städa upp det bildlektioner i grundskolan-style, aka att killarna stack så fort lektionen var slut och att tjejerna fick städa upp efter dem? Ligger fiskarna ännu kvar, till minne av den roliga tid de hade med dem? Så många frågor, så få svar. Vi behöver mer information!


: Daniella

jag känner generellt att det måste vara alldeles fantastiskt att vara inuti ditt huvud <3

Svar: Ahhhh du är välkommen att ta över det närsom!
Linnea Aurora

2017-05-22 @ 17:46:06
URL: http://daniellachanelle.com/
: Hanny

Historien verkar först helt otrolig men sedan kom jag på att det ju faktiskt finns fiskar som flyger,så kallade Flygfiskar.Karpe Diem betyder ju också fånga fisken.Sambandet mellan Flygfisk och Karpe Diem är dock oklart för mig.Jag får inte ihop det.

Svar: Det måste vara något i det!! Får fundera vidare!
Linnea Aurora

2017-05-22 @ 18:37:05
: jore

Har insiderinfo om vad som hände med fiskarna. De samlades ihop, tillagades och serverades som skollunch både tisdag, onsdag och torsdag veckan därpå. Fiskonsdag uppmärksammas för lite tyckte de, så det blev både för- och efterfest liksom. En sådanhär incident förstärker ju dessutom bara the statement om att Gud där ovan vill att vi ska äta mer fisk.

På tal om döda djur i skolan (mycket mycket bra samtalsämne, vill tacka dig för att du tar upp det), så hade jag en klasskompis i kanske trean-fyran som hittade en räv som blivit påkörd av tåget och tog med den till skolan. Vi fick utrymma hela korridoren pga stanken, men minns att han själv tyckte det var jättekul (killen, inte räven)? "Fun thing in a way" kanske.

Svar: Låter extremt troligt!! SJUKT! Det känns verkligen som en "fun thing in a way"!!
Linnea Aurora

2017-05-23 @ 10:44:25
URL: http://www.jdfoto.blogg.se
: Bambi

Smått förälskad i dina analyser ska du veta :P i love it. Snälla samla alla i en bok!!!

Svar: Ahhhh tack!!
Linnea Aurora

2017-05-23 @ 23:04:19
URL: http://iambaam.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: