Nya tider och te-katastofer

2017-03-26 09:03:00 | Vacuum


 

Tänkte att jag skulle citera Gyllene Tiders klassiska sång om en viss tid på året, men tänkte sedan om- så varsågoda för det. Jag ville mest nämna att jag vet att det är sommartid nu, bara för att verkligen understryka hur mycket jag hänger med i svängarna och jag kan riktigt höra er säga: "Men Gud. Jag visste inte att du hade en sådan koll på almanackan". Jag vet, visste det knappt själv heller, men ibland riktigt briljerar en både i andras, och sina egna, ögon. Jag tänker ej ta upp mina egna åsikter kring fenomenet sommartid, men jag kan peka till T2 Trainspotting som en källa där ni, tidigt in i filmen, kan se hur klockomställning kan ställa till det i livet. Och det var allt jag hade att säga om ämnet- över till något annat.

 

En sak jag inte förstår är vad de där nya färgglada "boxarna" med text i är på Facebook? Är det bara så meddelanden skrivs nu eller vad? För jag tänkte först att det var sådana där inspirerande citat och scrollade således förbi, men läste sedan ett där det stod typ: "Thanks for celebrating my birthday with me!" och kunde då endast tänka: "Va? Det var väl inte speciellt inspirerande? Var inte ens där?". Så det är det jag undrar. Ah just ja, kan också uppdatera er om någonting jag nyss gjorde. Jag råkade precis dricka en sip (vägrar att skriva "klunk" här för att 1- det är ett äckligt ord och 2- jag skulle beskriva en klunk som betydligt större än en sip) (tänker inte heller skriva "smutt" här för även det låter oattraktivt, samt som att en smuttar från en nappflaska- så JBOU till alla som hatar swenglish, men ni får leva me't, alternativt sluta läsa eller börja skicka mig hatbrev eller något- välj själva) te utan te i. "Så vatten?" säger någon med huvudet på skaft. (Är det ett uttryck? Är ej säker). Nej, för jag hade även soyamjölk i. Dis-gus-ting, rekommenderar ej. Fast det var en upplevelse och det är alltid något. Hela den här vatten-soyamjölks-händelsen kommer avhandlas i kapitel 26 i min autobiografi sen så ni vet.

 

Ok, innan jag avrundar skall jag räkna upp de tre saker jag verkligen uppskattade den här veckan:

  1. Fickor. Bara helt generellt, en ficka som inte är fäst på någonting utan bara springer omkring lös på golvet. Nej men har en grå vinterkappa som har de bästa fickorna i fickornas historia. Varje gång jag tänker på/har på mig den kappan vill jag skriva en dikt om kärleken.
  2. Den andra saken är ordet "dunsta". Ett av de bästa orden i det svenska språket, och det avger den perfekta balansen mellan allvar och ironi när en säger åt någon att dunsta.
  3. Och så slutligen vill jag slå ett slag för Sveriges plastpåsar, alltså tänk ICA. Jag vet att en överkonsumtion av plastpåsar är poo-poo, men liksom det måste typ vara Sveriges stolthet- plastpåsarna alltså. Så jäkla bra är de. Jag tog med mig några tillbaka hit och jag verkligen myser varje gång jag känner hur bra kvalle de är. Jag är inte speciellt patriotisk och tar dagligen, utan problem, emot en stor mängd abuse som kastas åt kära Sveas håll från min finländska vän med en inre brinnande avsmak för sitt grannland i väst, men om någon skulle ifrågasätta våra plastpåsar skulle jag bah: "You fucking what? Ta tillbaka det, din absoluta bastard, ditt avskum, ditt stolpskott av en människa. Länge leve Sverige fuck you". En måste ju liksom stå upp för det som betyder något här i livet. 
 
Berätta er topp 3 lista den här veckan, men ingen av punkterna får ha någonting att göra med juice på något sätt, alla smaker inkluderade. 

: Kattis

Men varför inte juice?? Tänk om en ny sorts juice varit min absoluta höjdpunkt i veckan då? Skämt åsido, mina topp 3 för veckan som varit:
- Citronvatten, jag hade glömt hur fräscht och gott det kan vara samtidigt som det stillar hungern lite.
- Lunchpromenad och möjligheten att faktiskt ta dem och fylla på med energi mitt i arbetsdagen.
- Mörkläggningsgardiner. Sovrummet har varit ljust innan jag måste gå upp på mornarna utan dessa!

En övrig händelse är att jag nu dragit en vinnare i souvenirtävlingen!:)

Svar: Tycker första punkten är LITE borderline för att den är nääääästan juiceig!!!! ;) Låter mycket bra allt detta!
Linnea Aurora

2017-03-26 @ 15:56:40
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
: Hanny

Mina topp tre handlar helt om ägg.Hönsen har efter värppaus åter kommit igång och de senaste tre dagarna har det vankats färska ägg.Igår blev det våffeldagen till ära våfflor på färska ägg.
Apropå ditt inlägg för en tid sedan om vad barn har i sina fickor så blev jag så nyfiken på vad du har i dina.Låt mig gissa att du har småmynt,plastkasse från ICA,lypsyl,en cykel och en Rolls Royce.
Jag blev så nyfiken på vad jag hade i mina byxfickor att jag genast kollade och resultatet blev en mutter,en bit snöre av sisalhampa,min turpeng,ett kvitto från Granngården på saltstenar samt en gissa vad? Jo en plastkass från ICA.
Fin söndag önskas från världsmetropolen Eslöv!

Svar: Skönt att höra!! Låter som MYCKET bra fickinnehåll! Återkommer med mitt!
Linnea Aurora

2017-03-26 @ 16:09:36
: Bella

Älskar att du tar upp tre saker du uppskattat, så himla kul att läsa sånt! Kramis.

Svar: Ah, kul att höra!
Linnea Aurora

2017-03-26 @ 16:58:38
URL: http://nouw.com/bellss
: Camilla

Wow, spännande. Låt mig svara ett par veckor försent med mina höjdpunkter:
1) Att få bära min (killes) nya vargtröja som vi (han) köpte på en marknad av en cool gubbe
2) Att jag varvade Super mario 3 igår!
3) Att högskolan satte på ett illrosa sadelskydd på min cykel precis innan regnet kom: reklam som uppskattades högt

Svar: Alla dessa punkter ger mig bringar mig lycka att höra om!!!
Linnea Aurora

2017-04-13 @ 20:45:12
URL: http://camillajill.se

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: