Lychees är för lika ögon för konsumtion

2017-03-15 07:47:00 | Vacuum


 

Kan jag bara få säga att en lychee ser ut för mycket som ett öga. Alltså jag säger ingenting om dess smak, är ett stort fan, men dess look? Och jag vet att det är insidan som räknas etc, gick väl på Charlie på låg/mellan/högstadiet. (Det pågick för länge förresten? Och vår lärare som vi hade i det på högstadiet sa till min klass: "Jag känner att ni hatar varandra". Eh? Nej? Vem är du ens? Aldrig träffat dig förut, i motsats till exakt var annan person i detta rum- dömande främling från mörkrets korridorer). Men dess look är verkligen för mänsklig? Jag kan inte äta det utan att tänka att jag faktiskt tuggar på någons seende kroppsdel och det är någonting jag kan leva utan.

 

Förresten så tycker jag om Carly Simon sången "I gave my love a cherry" för den börjar med ett konstaterande: "I gave my love a cherry that had no stone" varpå en tänker: "Sweet". Sedan ställer hon en fråga, som relaterar till konstaterandet, i andra versen: "How can there be a cherry that has no stone?" och en tänker: "Ja hur, Carly? Berätta!". Detta förklaras sedan i tredje versen: "A cherry when it's blooming has no stone". Och då har en fått svaret på sin fråga. Hon konstaterar, frågar och svarar inom loppet av en och en halv minut, och det skulle jag vilja kalla för en mindre utredande uppsats. Förutom att när jag hörde "I gave my love a cherry that had no stone", så tänkte jag direkt: "Kärnfria körsbär. Har hon tagit ur kärnan med en kniv eller har hon bitit det i tu och sedan dragit bort kärnan med tänderna? För om så är fallet vill jag helst inte ha det tack". Eller kan en köpa kärnfria körsbär nu för tiden? Eller kärnfria kyrkor som en skulle kunna råka säga/skriva om detta var skrivet på tyska.

 

Fast en kärnfri kyrka skulle kunna vara en kyrka som inte ha kärna i någon religion utan bara är en ståtlig byggnad. Men de hade ju inte lärarna tid att lyssna på under tyskalektionerna. "Det är Kirsche, inte Kirche- Kirche utan 's' är kyrka". Liksom: "Ah men det jag menade? En obunden kyrkobyggnad? Det jag ville säga hela tiden?". En gång fick jag G på en tyskatext istället för VG när jag råkade stava "Oktober" med ett c istället för ett k. Tänker på det än idag och gråter vid minnet av händelsen. Världen är allt bra tuff alltså. Kanske skriver en dikt om hela grejen i framtiden, för jag tror att relaterings-faktorn är rätt hög tbh. Skulle kunna döpa den till "Vörtmarkering" eller något liknande. Tåls att tänka på. Plus, att jag måste säga att substantiven på tyska har ett otroligt storhetskomplex, men det är ett ämne för en annan gång. 

 

Känner ni er också som en low-key kannibal när ni äter en lychee?


: Hanny

Har du sett tv-serien 'en idiot på resa'? Jag har samma inställning till främmande mat som han har till främmande platser.Hos mig äts det endast kända livsmedel.I fruktväg är det Greve Moltke och sånt som gäller.Lychee har jag hört talas om först här hos dig.Långt mindre smakat tror jag.

Svar: JA- älskar Karl Pilkington! Prova det!! Samt lycheejuice- vilket är lycheesmak fast 200 gånger mer intensivt!
Linnea Aurora

2017-03-15 @ 13:27:12

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: