Alla ser vad du skriver på internet

2017-03-13 06:37:00 | Vacuum


 

En sak som förvirrar mig är när folk alltid säger (överdrift, detta har sagts till mig totalt kanske två gånger under hela min livstid). "Du vet att alla ser vad du skriver på internet!". Eh ja, men jag tror inte att alla bryr sig? Jag bryr mig inte ens och det är jag som skriver? Och om någon borde bry sig så är det jag, men likgiltigheten över den här texten jag just nu skriver liksom översköljer mig och drar mig ut till havs likt en tidigare strandad manet på västkusten. Fast det här kommer nog tas upp någon gång och så kommer personen som har läst det att säga: "Ha! Du sa att ingen bryr sig! Se på mig, jag har sett vad du skrivit och jag har hört att du inte tycker om semlor och tycker att både de och de som tycker om dem borde skjutas!" varpå jag kommer säga: "Har aldrig sagt att någon eller något ska skjutas" och så kommer personen säga: "Det står på internet!" och så kommer jag gå in och titta och så kommer det stå det för att någon har hackat sig in på mitt konto vilket är väldigt lätt eftersom jag har samma lösenord till allting. Ah, detta blev mer problematiskt än jag först trodde att det skulle bli.

 

Förresten så blev mitt Facebook-konto "hackat" från Ryssland nyligen. Tyckte bara att det var en lite rolig parentes. Jag var tvungen att gå igenom en massa säkerhetssteg efteråt och det bästa som hänt på Facebook sedan jag blev medlem. Eller det och den gången det skapades en grupp som hette: "Vi som inte vill hyra en lägenhet i Edinburgh" efter engelska nationella provet på gymnasiet. I den stunden kände jag verkligen ett stygn av gemenskap och solidaritet och jag tänkte: "Ah, tänk att vi alla gjorde samma prov samtidigt. Det här är mitt folk. Vi som tvingades skriva ett brev om en önskan att hyra en lägis i Edinburgh. Det för oss alla samman". Tusentals medlemmar hade gruppen. Ah, får gåshud av att tänka på det än idag. 

 

Nu ska jag skriva två till saker som jag bryr mig om. (Fantastisk storytelling). (Berätta inte vad du ska göra! Beskriv!).

 

  1. När mina friends/familj lägger upp bilder från sitt liv. Älskar det djupt. Jag har aldrig förstått när folk säger: "Varför lägga upp en bild på sin frukost, ingen bryr sig". Jag bryr mig? Jag bryr mig om vad du åt till frukost? Har alltid trott att det var standard att bry sig om folk som en gillar mer än genomsnittet. 
  2. När mina föräldrar är och träffar någon/några och min moder skickar bilder på folk som vinkar till mig. Alltså jag får typ andnöd av söthet varje gång? Samt att jag långsamt avlider av att tänka på det nu så måste lägga av, ta ett djupt andetag och be en bön eller något, vet ej. 

 

Bara för att avsluta på en mer normal ton, efter detta ovanligt emotionella inlägg, kan jag dela vad min granny sa (jag vet att jag citerar henne hela tiden, men hon är så citerbar) i telefon till mig och the kids när vi ringde till henne och farfar och frågade om de var hemma så vi kunde komma dit. Detta var vad hon sa: "Ja… ja du… är vi hemma? Är vi hemma… är vi hemma… det kanske vi är… om vi inte har turen att bli kidnappade". Väldigt relaterbart. Vi föredrar väl alla kidnappning framför besök- Gud vet att jag gör det. 


: Hanny

På tal om att skjuta folk så kommer jag atr tänka på när jag gjorde värnplikten på riktigt.Vid en morgonuppställning nämnde löjtnanten de rekryter som på ett positivt sätt utmärkt sig vid nattövningen.Han rabblade namnen tills han kom till mig.Tittade stint på mig och sade"och ni soldat Hanny,ni är för god för denna världen....konstpaus på 15 sekunder...är det någon som har en pistol".
Jodå,visst minns internet men det är bara positivt.Många som varit förlamade och suttit i rullstol med passning dygnet runt kan helt plötsligt ses klättra i berg,dansa limbo och leva livet.Facebook är en nätdoktor som kan bota de svåraste fallen.
Fin dag för dig och för mig och en hel del andra!

Svar: BÄSTA jag hört!!
Linnea Aurora

2017-03-13 @ 10:17:47
: Cornelia

Hahah det här är ett av dina bästa inlägg tror jag. Här kommer några reflektioner: 1. Appropå internet: Mamma sa asofta förut att "du ska inte tro på allt som står på google" liksom nej okej men jag tror hon menade att allt som står på le internetz inte är sant haha men ändå. Det lät så kul liksom med att det är just det som står på google som är lite lömskt. 2. Den där facebookgruppen, jösses vad jag kände att jag hade velat vara med i en sådan gemenskap. Fick också tillbakalängtan till gymnasiet för fan, då visste man liksom hur livet såg ut och även om matte c och naturkunskap sög så var det inte så jävla svårt ju? Inte om man jämför med det hårda verkliga livet. 3. Jag gillar också frukostbilder men när folk lägger upp riktigt grisiga bilder med yoghurt fan över hela bordet och plastbestick och allt är liksom suddigt/blekt/rosa/beige då vill jag inte se. 4. Vilket underbart citat. Jag kan relatera.

Svar: HAHA google är ondskan!! Okej måste hålla med dig om kladdig yoghurt faktiskt- dock har jag varit skonad från sådana bilder hittills!!!
Linnea Aurora

2017-03-14 @ 09:04:32
URL: http://corneliae.blogg.se/
: Ellen Gräntz

Haha men gud, jag blev plötsligt också alldeles känslosam när jag läste om protestgruppen på Facebook, haha??? Skrev ju inte ens själv det provet. Men så fint på något sätt. Eller.... Ja. Nej. Gud jag vet inte. Herrå!

Svar: Jag vet??? Förstår inte heller varför??
Linnea Aurora

2017-03-15 @ 20:34:32
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: