Tunga stenar och vilda dagar

2017-06-04 14:19:10 | Vacuum


 

Hallo Kinder, som en kan säga om en vill säga hej till ett kid på tyska eller om en vill säga hallå till ett chokladägg utan att dra uppmärksamhet till att det är ett ägg. Vgd? Inget, dd? Inget. Jag kan berätta en sak som har hänt mig sedan senast jag gjorde en update: har bränt mig på min hand. "Skrev inte du att du hade gjort det förra gången du uppdaterade oss om ditt liv?" hör jag er säga. Jo, men det har hänt igen. Snart kommer mina händer vara 4 nyanser mörkare och rödare än resten av min hud men får väl bah leva me're. Det är min USP om jag någon gång ska... sälja mig själv som koncept? Äh, vet inte, får tänka vidare kring detta. Tills dess hoppas jag bara att alla antar att jag är antingen en mästerkock eller en fakir. Utöver det så har Karl och jag på något vänster råkat befinna oss på fel väg och åt fel håll, oberoende av vilken väg och håll vi var på väg åt. Och det är någonting för alla som gillar tankenötter att ta sig an. Kanske ett av 10-talets största mysterium?

 

Det är förresten pingst idag insåg jag precis. Så glad pingst. Är det en sak en säger? Jag vet inte, men det känns som att jag borde vara med världsvan än jag för tillfället är, med tanke på antalet utblåsta ljus i mitt liv. Ska jobba på det, men så länge kan ni meddela mig om ni vet. Säger en "glad pingst" eller vet alla bara att det är pingst, men inte har någonting att säga om det? Typ som att det inte finns ett "prosit" för när någon hostar (vilket definitivt borde finnas). Kan också meddela att pingsten som tid dessutom alltid förrvirrar mig. Framförallt för att namnet alltid får mig att tänka på pingis, pingviner och grundämnet "tungsten". När jag wikipediade det för att se om jag hittat på det ordet (tungsten alltså, var 99% säker på de andra), vilket jag inte hade, så stod det även att namnet "tungsten" kommer från svenska och att det betyder "tung sten". Wow. Fast tydligen heter grundämnet volfram på Kung Carl XVI Gustafs språk, så att det inte ska förväxlas med någon sten som heter- lägg in en gissning- tungsten i Svea Rike. De kunde väl ha gått för ett annat namn? Eller vem är jag att meddla i namngivning av grundämnen egentligen, men det är endast ett förslag- jag tänker: "vägermycketsten". Kul att säga för barn av alla nationaliteter och åldrar. Samt: väldigt latt namn på sten-stenen. Tänk att någon bah: "Hittade en tidigare oupptäckt sten som var tung... jag har bestämt mig för att ge den namnet tungsten". Jomenvisst, låt kreativiteten flöda liksom. Låt inget stoppa dig! The sky's the limit! Det andra som förvirrar mig med pingsten hela grejen, men efter att ha kollat upp vad som hände kring pingsttiden så förstår jag varför det firas. Detta är nämligen saker som hände:

 

  1. Den helige Ande gavs till apostlarna i Jerusalem.
  2. Någon talade i tungor.
  3. 3000 folk döptes i Jesu namn till syndernas förlåtelse.
  4. Den kristna kyrkan anses ha fått sin begynnelse.

 

Rätt mycket som skedde. "Är det allt som kan sägas om pingsten?" undrar ni som inte redan vet svaret. Nej, har mer fakta: Den anses vara motsatsen till att Gud förbistrade människornas språk och spred ut dem över jorden, då alla kunde förstå vad som sades i församlingen. Den har sitt ursprung i den judiska högtiden Shavuot som firar att Gud gav de tio budorden på Sinai berg. Pingst kommer från grekiska som betyder "50" och syftar på att 50 dagar har förfallit sedan påsk. Med mera, med mera. Om ni tänker: "Hände detta?" om någonting- troligen. Det var en vild dag/tid. Glad pingst (?), ingen tillbakakaka.  


: Hanny

Jaa det är fortfarande pingst även om annandagpingst inte är någon helg längre.Vi kan ju inte ha fler helgdagar om vi skall kunna tävla med de länder som jobbar 24/7 365(366).Eller jag vet inte.
Är det inte de sexiga baksidorna på Karl och dig som är ute på vift på bilden? Har du ny frissa och vilket snyggt skärp och så fina örhängen!
Tungsten används ofta när semiproffsen säljer guld.Guld och tungsten har nästan samma vikt/volym och passar bra vid förfalskning av guld.Det är många fällor man bör tänka på när man investerat i ädla metaller,tydligen.Det är nästan lika svårt som att investera i ett äktenskap misstänker jag.Fällorna är många och glansen bleknar med tiden.
Hoppas att det är bra med dig var du nu än befinner dig på jorden.Tschüss!

Svar: Låt oss dra oss ur arbeta-mest länderna tänker jag! Nix ej vi! Ohhh, visste ej detta!!
Linnea Aurora

2017-06-05 @ 08:14:29

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: