Tid, klass och pasta

2017-06-28 14:58:00 | Tips


Hej alla barn nu blir det barnprogram. Är här för att tipsa igen, helt galut, men så ligger'e till. Om ni mot all förmodan skulle tänka: "Jag undrar vad Linnea har haft för sång spelande i sitt huvud hela dagen" så kan jag meddela att den sången är Agadoo av Black Lace. Jag tror att jag är på väg att dö? Om så är fallet, rip mig. Men tills (om) det händer, låt oss klicka på lite länkar tillsammans. Potentiellt, ni måste ej om ni inte vill, det är ett fritt land etc.

 

 Bildkälla.

 

  • Det första tipset är Mubis samling av fina filmposters. Det finns cirka en biljon olika samlingar på deras hemsida, så kolla in om ni, likt mig, är ett fan av en poster. Njuter av tanken av dem ända sedan mina yngre dagar då jag hade en på en katt som hängde upp och ner, och alla som gick in på mitt rum bah: "Din poster är upp och ner" varpå jag svarade: "Nej, ditt kräk, den ska vara sådär". Skoja skulle aldrig säga kräk rakt ut, det är ett av de äckligaste orden i det svenska språket, det och cirka 1000 till som jag inte tänker nämna av uppenbara anledningar. Summa summarum- kolla in dessa filmposters.

  • Nästa sak jag kan tipsa om är att The New Statesman har Harry Potter vecka den här veckan, och att de därmed har publicerat (och kommer publicera) artiklar om Harpan Darpan. Och det bästa med hela saken är att listan här kommer uppdateras allt eftersom, så ju mer ni prokrastinerar, desto mer kommer ni tjäna på det och det är inte ofta en kan säga en sådan sak. Här är exempelvis en artikel om vad The Daily Prophet kan lära oss om fake news, samt Stephen Bushs fan fiction från 2003 som han kommenterar. Som en person som aldrig har läst fanfiction i sitt liv (jag) kan jag meddela att detta är cirka det roligaste jag någonsin läst. Hans kommentarer är frekkin comedy gold.

  • I The Guardian illustrerar Emma (inget efternamn- Emma rakt av, jag gillar det jag ser) konceptet "mental load" (eller "mental last/belastning/tyngd" hur en nu skall översätta det), vilket innebär att  kvinnor i heterosexuella hushåll, till en betydligt högre grad än män, fungerar och ses som managers för hushållsarbete. Alltså att hon exempelvis har det osynliga och permanenta jobben att minnas, påminna och dela ut arbetsuppgifter. Det är som sagt illusterat, så mycket lättillgängligt och icke jobbigt att läsa! Så kolla in, kolla in.

 

 

  • Detta är det bästa på denna jord, det finns ingenting som är roligare än Philomena Cunk och det kan ni skrivna ner i er dagbok att jag har sagt. Diane Morgan spelar ovan nämnda karaktär som gör korta "dokumentärer" i serien "Moments of Wonder"- en del av Charlie Brookers Weekly Wipe- samt vissa längre med teman som "Jul" och "Shakespeare". Vet att det också kommer komma ut fler senare i år, vilket jag är orimligt exalterad över. Ack. Det är så bra, varje replik och avsnitt är roligt och hela hennes person giver mig livsglädje. Ovan ponerar hon tid, och öppnar med att säga: "Time is precious, but it's not like other precious things. You can't hold it, like a necklace or taste it, like money". Se alla dessa och förläng ert liv med cirka 12.5 år.

  • Ellie Mae O'Hagan (som förövrigt också har en bra podcast med Owen Jones som heter "Agitpod") skriver om hur millenials kan tjäna på att återupptäcka att klass inte är kulturell utan ekonomisk, i The Guardian. Mycket bra artikel, jag citerar: "Is a writer who rents a box room in London more middle than a carpenter who owns a house in Liverpool? Does enjoying Harold Pinter make you middle class if you’re too skint to watch any of his plays?".

  • Sista tipset heute är Tom Rosenthals nya album Fenn. Jäkligt starka texter, bland annat i sången P.A.S.T.A, i versen: "Feed me carbs, baby. Ravioli daily. Al dente in the soul". Som sagt. Väldigt talande och relaterbart. Tänkte räkna upp fler sångtips från albumet här, men bokstavligen alla är bra, så det är inte speciellt värt. Någonting som däremot är värt- detta album. Som jag sagt ca 15 gånger nu, vilket är ganska imponerande med tanke på att det här stycket endast är 85 ord långt.

 

Och det var allt för denna gång. Har ni sett något bra på internet nyligen?


: Hanny

Nu är vi där igen att jag har väldigt dåligt samvetee för att jag inte hittat något av värde på internet fast det har ju inte du heller.Jo det har du visst det.Låten som spelades ett antal gånger medan jag läste och klickade på länkarna var Agadoo med Black Lace.Vilket sammanträffande!
Nja,ett fritt land bor vi inte i.Margot Wallström anklagar SaudiArabien för att ha privata organisationer utan synbara kopplingar till det saudiska kungahuset som slår ner på oppositionella.Hon behöver inte gå så långt.I Sverige finns en privat organisation som heter Expo och som är tighta med den yttersta makten,riksdagen.Expo dammsuger internet på samhällskritiker och kontaktar deras arbetsgivare på vilka de utövar påtryckning tills den sk.rasisten spakats.Tror du på det existerar i vårt land? Expo styrs och finansieras av namn som Aschberg,Lehmann,Weil etc.konstiga namn.Vill du veta vem du är så kontakta Expo,de vet allt om dig och i synnerhet om mig.
Man får hoppas att CNN tar och läser om fake news då.http://www.cbsnews.com/news/trump-slams-cnn-as-fake-news-following-russia-retraction/
Det är en samhällsfara när betrodda tidningar ljuger.Att jag och du hittar på lite är inte så farligt men när DN och GP eller CNN gör likadant är det fara å färde.
En gång var jag gift och jag kan bara instämma i att äktenskapet var ett enda kommenderande där jag var den som blev kommenderad och tilldelad arbetsuppgifter av min fd.hustru.Oavlönad fick jag slava i hemmet.
Vilka fina filmposters! skulle vilja ha några sådana.

2017-06-28 @ 18:13:31
: Ellen Gräntz

Damn, livets tipsinlägg ju! Tack för det.

Svar: DANKE!!
Linnea Aurora

2017-06-28 @ 18:41:57
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: