Sätta punkt i sms-poesi

2017-06-07 11:53:37 | Vacuum


 

Såg att det var punktens dag idag, vilket jag känner är en av de viktigaste dagarna på året, då vissa människor, mig inkluderad, bara borde lära sig värdet av att sätta punkt någon gång. Ohh kom nu på en sak... om jag någonsin ger upp på denna fördömda hemsida skall jag definitivt ge upp på punktens dag för att verkligen sätta punkt. "Mh, vi tänkte det redan när du skrev det första gången, du hade ej behövt utveckla" säger någon på rad G. Jag vet, jag totalt undervärderade er läsförmåga där. Men idag är inte den dagen. Kan dock berätta om en person som borde lära sig att använda punkt (utöver jag själv) och det är min fader. Hans sms ser nämligen ut såhär: "Hej kul att du kommer hem välkommen allt bra vi tänkte åka och köpa lite saker till växthuset blir grillning ikväll har köpt majs blir det bra när åker du vi kommer till stationen och hämtar dig". Måste alltid dechiffrera meddelandet innan jag kan svara och inte ens efter att ha gjort det är jag säker på att jag förstått dess egentliga innebörd. Så om någon behöver lära sig att sätta punkt är det mannen ovan. Och om ni tycker att detta låter som en diss mot hans person, så kan jag meddela att det definitivt är en diss mot hans person. Det är inte som att hans meddelande har en poetisk fling heller, typ som min grannys alltid har när hon skickar sms till mig. Då ser det nämligen ut ungefär såhär:

 

"hur är det

regn här

men det är bra

har du det fint

det hoppas vi

vi hoppas du har det fint

där du är"

 

Högklassig dikt, så profound. Skicka in till lokaltidningens poesidel om du vet vad som är bra för dig. Så texten är bra uppdelad, om än okonventionellt i ett sms, när det kommer till henne. Svårigheten sitter mer i att tyda hennes val av emojis. En gång när hon skrev trevlig resa innan jag skulle till London nyligen, så avslutade hon med tre emojis: 1x kniv och gaffel, 1x rött hjärta och 1x "-_-". Liksom hur skall jag tolka detta? Har fortfarande inte gjort det, så om någon har idéer- låt mig veta. "Ah men hur ser ditt senast skickade sms ut då om du nu är så ultimat på att skriva dem?" frågar samma person på rad G. Det är en länk till artikel av intresse till personen med text som lyder: "Have you read this? If not, check it out- new stats and info on the importance of vitamin D". Ja, jag är jäkligt rock n' roll som ni hör. Och min extrema coolhet byggs endast upp ytterligare med användandet av skiljetecken. Älskar ett bindestreck i alla situationer, älskar'om. Så den påhittade personen på rad G, som jag har hittat på endast för att skapa en konflikt där det inte finns någon för min personliga vinning, kan pipa down lite grand. 

 

Ok, så nu när jag har baktalat och exposerat alla mina släktingar och deras brister och styrkor, går vi vidare till att behandla det klassiska ämnet "nationaldagen igår". Har ingenting att säga om det, ville mest bara dra uppmärksamhet till att jag visste att det hände. Men ni kan se den här videon om ni känner för't- se även slutet dock, om en endast ser början så missar en cirka hela poängen. Annars på västfronten intet nytt. Gud känner att jag måste dra tillbaka på mina klagomål om sms där ovan, speciellt eftersom att jag ibland fortfarande skriver "www" framför webbadresser. Kan jag berätta något mer oklart jag gjort för att sänka mig själv ytterligare i allas ögon? (Jag tänker att jag vill hamna på samma nivå som en övergiven 50 öring på den djupa delen i en pool). Ja... en gång när en person frågade mig vad "potato" heter på svenska så sa jag: "potät". Wth? Aja. Det är över nu, för att citera Gyllene Tider. Potato-potato, potät-potatis, same shiZ.


: Hanny

Stötte av en slump på en världsuppfinning från min födelseort.Tänkte att det kan platsa bland dina okända men driftiga kvinnor.

Ninni Kronberg (1874-1946)
-
Ninni Kronberg var en svensk näringsfysiolog som uppfann torrmjölken. Med denna uppfinning lades grunden till ett stort svenskt livsmedelsföretag. Ändå är hon märkligt okänd idag.
-
Maria Johanna (Ninni) Kronberg föddes 1874 och kom från Gävle. När hon var 18 år gammal gifte hon sig med Erik Kronberg. Äktenskapet varade i nästan 30 år. Sedan flyttade Ninni Kronberg till Skåne och började arbeta på Rydsgårds mejeri.
-
På 1930 talet fanns det för mycket mjölk i Sverige. Det var ett problem då man inte heller kunde sälja mjölken till andra länder eftersom den fort blev sur. 1933 uppfann Ninni Kronberg ett sätt att göra mjölkpulver på genom att torka mjölken och behandla den på ett särskilt sätt.
Mjölkpulver surnar inte som vanlig mjölk och med hennes uppfinning kunde man ta vara på mycket större mängder mjölk. Hon tog svenskt patent på sin uppfinning 1937 och fick statsanslag för att utveckla idén.
Ninni Kronberg tog dessutom patent i Kanada 1936 och i USA 1938. Hon uppfann också ett degförbättringsmedel.
-
Finansmannen Axel Wenner-Gren tog senare hand om Ninni Kronbergs idéer och startade en fabrik 1939 för att göra torrmjölk. Wenner-Gren ville exportera mjölk till andra länder, där det inte fanns tillräckligt. Företaget fick namnet Semper och finns än idag. Semper som betyder "alltid" på latin, är känt för att uppfinna nya produkter och bedriva mycket forskning. Företaget Semper säljer varor både i Sverige och till andra länder och gör bland annat välling och barnmat.
-
Ninni Kronbergs torrmjölk skapades i första hand för att spädas ut med vatten och drickas av småbarn. Och för att användas vid tillverkning av bröd, charkuterivaror och andra livsmedel.
-
Men den kunde också fungera som energidryck. När den kände löparen Gunder Hägg, som tävlade för Gefle IF, tränade i Vålådalen serverade idrottsledaren Gösta Olander honom varje dag en dunderkur som han kallade ”dubbelmjölk”. Det var helt enkelt torrmjölk som blandats med vanlig mjölk för att ge dubbel effekt. Det är väl inte helt säkert att detta oskyldiga dopingpreparat verkligen fungerade men vi kan ju konstatera att Hägg faktiskt satte sexton världsrekord.
-
Fru Kronberg verkar inte ha tjänat någon större förmögenhet på sina sinneblixtar och det antyds här och var att hon blev lurad av smarta affärsmän. Och det stämmer kanske för 1943 var hon inblandad i en rättsprocess mot ett par ökända ekobrottslingar gällande rättigheterna kring torrmjölkspatentet.
-
Ninni Kronberg avled 1949 på Rydsgård, sjuttiofem år gammal. Av tidningarnas dödsrunor framgår att hon hade många vänner men inte en enda anhörig.

2017-06-07 @ 23:03:18
: Hanny

Med tanke på.att SD ökar krafigt bland utrikesfödda skulle den där propagandafilmen lika gärna kunna haft endast mörkhyade mörkhyade.Nädu Linnea,de som inte längre orkar med våld och vandalisering om det så gäller Rinkeby eller Eslöv har inget annat alternativ att sympatisera med än SD.Alliansen svek de svaga i samhället och de går till ytterlighetspartier som är tydliga.Det ser vi också att SD och V växer.Jag sympatiserar med den politik som SD för ang.kriminalpolitik.Ali som driver butik i förorten och jag på landet har många problem gemensamma.Stölder och skit.Land skall med lag byggas-det är årminstone en grundförutsättning.Du kan ju ta ett sommarvikariat som kriminalvårdare så kan du ju fundera över varför det är utrikes namn bland de intagna från 5 av tio till 10 av 10.Så kan det inte få fortsätta och det måste gå att diskutera utan trams som rasistanklagelser.

2017-06-08 @ 07:22:54
: Hanny

En sak till bland många andra som pekar på hur djävla fel nuvarande inflöde av asylanter är är att redan svaga och utsatta grupper får stå tillbaka för flyktingars srora behov är när traumatiserade våldtäktsoffer får stå på sidan för krävande och krigstraumatiserade flyktingar.Jag tycker att när det är som det är borde starka individer som du avsäga sig diverse bidrag för att hjälpa de mest utsatta.I ditt fall blir det väl bland annat csn bidrag.När krubban är tom bits hästarna.

2017-06-08 @ 11:29:56
: Släpp taget. följ flödet

Alltså din pappa verkar så jävla skönt hahaha! :D Min mormor är sån som alltid svarar OK. Kan skicka världens jävla kärleksförklaring och får alltid svaret OK tillbaka.. manbah Men taaack!!

Svar: Så okänsligt???? Hahah!
Linnea Aurora

2017-06-08 @ 13:23:13
URL: http://tovanz.blogg.se/
: lyckokatt.blogg.se

skönt att det inte bara var jag som ännu ibland skriver www i sökfältet... x)

Svar: Vet inte vad det är för sjuk reflex!?
Linnea Aurora

2017-06-09 @ 12:44:00
URL: http://lyckokatt.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: