Hur en växt fick mig att återgå till livet

2017-06-19 14:39:00 | Vacuum


 

För något år sedan när exakt allting gick dåligt och den sista droppen var droppad, beslutade jag mig för att sätta mig mot min köksvägg och överväga livet, alla val jag någonsin gjort och hur det lett mig till situationen jag befann mig i. "Hur länge satt du där? 1.5 min?". Nej, jag satt där rätt länge, vet dock inte exakt tid pga tänkte ej på det samt att jag har en relativt dålig tidsuppfattning. Liksom tänk som i typ..."Pans Labyrint" när det står att hon måste komma tillbaka innan sista sanden i timglaset runnit ner- jag skulle aldrig ha klarat det? Samma med "Fångarna på fortet" när de säger typ: "Du har sex minuter på dig!". Vad betyder det? Vad är sex minuter? Sex minuter som i "Bohemian Rhapsody" är snabbt, men i en väntesituation är det i princip en livstid. Så hur ska en veta? Det är dagens stora fråga och jag förväntar mig ett svar, om ej från er- ett från ovan. 

 

Men för att återgå till min miserabla berättelse så satt jag där och bah: "Ugh, vad är meningen med allting? Ack. När blir en utandning bara luft? Är det en bok? Måste vara det, det låter för bra för att jag skulle ha kommit på det själv. Fungerar det där med att äta krita för att låta hes? Har inte ens ägt en krita sedan tidigt 00-tal. Måste flytta utomlands och byta namn. Undra hur en faktiskt gör det. Undra om jag någonsin har träffat någon som har skyddad identitiet? Varför är alla så besatta av den där katten i boxen, liksom ja- den kan vara död eller levande big deal" med mera. Sedan sneglade jag upp på mitt köksbord, såg min blomma jag fått några dagar tidigare och det här tänkte när jag såg dess fagra blad: "Ah min blomma. Måste vattna den". Och sedan- lyssna på detta- lämnade jag min vägg av doom och vattnade min blomma. Med Torstens Flinks "Jag reser mig igen" spelandes i hjärnbalken/var musik nu spelas när en tänker på den. Den stod liksom där och såg på mig med sina icke-existerande ögon och jag riktigt hörde hur den talade till mig likt Gud gjorde till Moses genom den där brinnande busken. Därför har jag nu insett att jag är nya Messiah. (Skoja, jag är troligtvis inte det). (Högt osäker på "troligtvis inte" där dock). (Det är en ganska stor möjlighet att jag är det, om vi säger så). Så vad en kan säga är att min växt fick mig att återgå till livet vilket var jäkligt nice gjort av den. Den är dock död nu. Det var dock min moder som dödade den, så på ett sätt kan en nästan säga att hon dödade en del av mitt liv? Jag måste ta upp detta med människan, så här har vi ju inte ha det! Skicka hat-brev till na. Skoja, nudda henne inte. 

 

Nu kanske ni tänker: "Vad har du lärt dig av detta?" och svaret är att jag lärt mig att alltid ha en växt i mitt hem så att den kan påminna mig livet och allt det där. "Those who do not remember the past are condemned to relive it" som George Santayana sa och jag är inget nöt så tusan vad jag minns. Det är allt jag gör nu, bara minns och minns och minns. En skulle kunna säga att det är oproduktivt, men det var en person som sa till mig att jag var väldigt effektiv häromdagen, vilket motbevisar oproduktivitets-tanken. Har även utökat till fem växter nu. Eller hade innan jag flyttade i alla fall. Tre av dem var kaktusar… men sak samma. Även kaktusar är en växt. Fast ja, som ni som befunnit er på den här hemsidan på tok för länge kanske minns att råkade döda en av dem. Och de andra två har mystiskt försvunnit? Vet inte vem ska jag skylla på, så jag väljer att skylla på typ havet eller något. 

 

Tänkte nu ställa en fråga som inte har någonting att göra med det här inlägget för att lätta upp stämningen. Eller förresten, ska connecta den lite för jag är ett sådant jäkla pro (som ni med hundra procents säkerhet har märkt vid det här laget) och min fråga är: vilken är en favoritblomma och äger ni en sådan i denna stund? Och om någon säger "köttätande växt" undrar jag om de faktiskt äter flugor och sådär som de gör i tecknade serier. Låt mig veta.


: Daniella

solrosor.

planterade några med barnen förra veckan men det 35+ gradiga vädret stekte dem alla.

Svar: Min favorit också!!
Linnea Aurora

2017-06-19 @ 15:27:20
URL: http://daniellachanelle.com/
: Hanny

Plastblommor är väl en art som är lättskött och kräver minimalt med skötsel,så plastblomman med det latinska namnet plastic hortensia är min favorit.

2017-06-21 @ 18:34:27

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: