Att indirekt finna sitt drömjobb på Blocket

2017-06-05 14:50:00 | Analys


Notera de två bilarna på högersidan som gör den här bilden relevant. 
 

Jag fick en väldigt mystisk breaking news-notis från BBC News för någon vecka sedan. "Wow berätta mer" säger ni. Chilla, skulle väl inte ha börjat detta (legendariska) inlägg med att slänga ur mig detta och sedan inte gå in på detaljerna om det. Mitt bland alla tragiska nyheter som oftast fyller ens hemskärm med notiser så dykte nämligen detta upp: "Sweden: Used car advert helps unemployed man land his dream job". Ok, så min hjärna började direkt slänga ur sig funderingar om detta, bland andra:

 

  • Den här svenska bilannonsen måste vara riktigt otrolig för att BBC News ska ha snappat upp den.
  • Den måste vara helt sjukt bra (känner mig som Grynet när jag yttrar de orden) för att dessutom bli breaking news.
  • Jag måste kolla in detta närmare.

 

Och ack kollade jag inte in det närmare? Jo, det gjorde jag. Men genom att klicka mig in på denna nyhet, möttes mina ögon av någonting som endast gjorde mig mer förvirrad än jag tidigare var. För det första så publicerades artikeln den 20 januari 2014. Det är mer än tre år sedan. Det är inte en nyhet. Inte ens den där nyheten om att Storbritannien hade en salladsbrist för någon månad sedan är en nyhet längre, och det hände i år. Jag skrev förresten om det någon gång, men kan inte hitta inlägget så nu är lidelsen är stor för oss alla. Hur ska vi gå vidare? Finns det något kvar att leva för etc. Kanske drömde att jag gjorde det? Vet ej, spela roll. Låt oss återgå till mannen och bilannonsen och den andra saken som förvirrade mig ytterligare: det var inte ens en extremt överväldigande berättelse. Liksom ja, jag tänker inte säga att det ej var en bra och glad nyhet- för det var det- jag skulle inte ha ifrågasatt det om den hade dykt upp på BBC News utan att göra något väsen av sig. Det jag ifrågasätter är dess breaking news (eller "breaking olds" hehe- skratta för satan, annars ryker ni) (skoja är emot både våld och rök) status.

 

Låt oss gå in mer i vad som faktiskt är nyheten. Det som hände var att Nils Jangen, 28 barre, tvingades sälja sin bil på Blocket för att han varit arbetslös under en längre tid efter att han flyttat till en ny stad. Han valde att spicea upp sin annons lite (se bild här) för att, jag citerar Nils: "It wasn't going to sell itself, it's a really old beater". Jag skulle vilja anta att alla som nu har sett hans annons håller med mig om att den är jäkligt bra- men hur skulle den annars kunna vara när en har både Saruman och David Hasselhoff med på bilden. Medelmåttig? Var ej absurda! Jag är speciellt ett stort fan av Subaru-bannern mellan de två tornen. 10/10, älskar't. Texten är också jäkligt tilltalande, med starka uttryck som: "Den japanska berggeten, även kallad Subaru", "Bilen är så sjukt bra att den bokstavligen fick flera namn beroende på var i världen man hade den goda lyckan att införskaffa denna brutala fabel" samt "4-hjulsdriften kopplas in med hjälp av en magisk knapp på växelspaken, vips så lyser fyra hjul upp på instrument­panelen och så har man en ­pansarvagn!". Den här mannen är en poet. Var är hans diktsamling? Var är hans Nobelpris?

 

"Hur slutar denna berättelse?" skriker någon som tydligen inte vet att en ska tala med små bokstäver inomhus. Det som hände sedan var att han dagen efter blev översvämmad av jobberbjudanden och att han till sist valde att börja jobba hos "Auto, Motor & Sport" magazine, vilket jag inte vet om det är svenskt eller ej för alla googleresultat är på tyska, men tänker inte spåna mer om det i det här inlägget, då det redan är för långt för allas bästa. Detta var alltså hans drömjobb- därav rubriken. Han sa att han alltid hade drömt om att bli journalist på en biltidning, vilket han nu är, så top notch resultat för honom. Om ni undrar var som hände med bilen (vilket ni givetvis gör) så kan jag meddela att den såldes för några hundra till en bilverkstad, som enligt The Local, planerar att använda den som en mobil, fyrhjulad annons. Hm. Så ja. Breaking news var det, ja. Tyckte det var en trevlig liten omväxling, men mysteriet kring varför den åter uppmärksammades fortsätter. Där här är en frekkin inspirationshistoria.


: Hanny

Här i trakten planeras för bredband och en av aktörerna i detta heter ip-only och gissa vem som jobbar där,jo Nils Jangen och jag har pratat med honom för några veckor sedan.Helt otroligt sammanträffande.Jag är stum av förvåning.Sjukt.

Svar: SJUKT!!!!
Linnea Aurora

2017-06-05 @ 22:17:17

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: