Women's Voices Now, ebru och om att vara cool

2017-07-30 12:59:00 | Tips


Mina tipsar-fingrar är tillbaka igen, och herre vad här skall tipsas. Eller ja, det är sex stycken saker som vanligt, så bygg inte upp alldeles för stort hopp för hur bra det här inlägget kommer vara- det kommer gynna varken dig eller mig på lång sikt. Håll dina förväntningen på nedre delen av skalan så kommer du antingen bli nöjd till den gräns du förväntat dig, eller nöjdare än du förutsätt. Alternativt besviken, men om så är fallet- låt mig ej veta. Det kommer förstöra mig. Skoja skoja, bara kasta dina glåpord åt mitt håll. Jag samlar på dem i en liten bruk. Skoja igen, låt mig inte veta. 
 
 
  • Garip Ay gör en egen tolkning av Vincent Van Goghs "Starry Night" genom att använda en pappermarmoreringsteknik från Turkiet som heter ebru. Marmoreringen sker genom att konstnären placerar färg på vattenytan (eller på någon annan mer trögflytande lösning) för att sedan överföra det till papper. Mycket coolt! Kolla in videon här. Är smått besatt av hela grejen, samt den här målningen av Van Gogh överhuvudtaget så om jag hade en liten lista över saker att checka av, har detta checkat av två av två. Fantastiskt resultat, och goda nyheter för min checklista. 

  • Women's Voices Now är en filmsite som förespråkar kvinnors rättigheter genom mediumet film. Det är gratis, finns ett brett utbud och de flesta är ganska korta för de, likt mig, som ser en videos längd och blir överväldigad på två sek eller mindre. Utöver det kommer videoskaparna och videorna (hur i Guds namn för en video till bestämd form plural är dagens fråga i min värld) från en massa olika länder. Mycket bra hemsida, mycket bra!

  •  Om du söker efter nya bakgrundsbilder till din dator är The Desktop Wallpaper Project från "The Fox Is Black" ett tips! Väldigt många fina kan jag hälsa och den hälsningen kommer från en person som hade Macs standardbakgrundsbild fram tills typ förra året och sedan bytte till en annan som hon fortfarande har kvar. Men en kan ju tipsa för det. "Lev som du lär" är en överskattad fras i det här överseendet. Samt att jag inte ens har lärt, har endast tipsat och om det är ett brott får ni helt enkelt spärra in mig.

 

 
  • Kan jag också bara få hylla The Beatles sass i det här inlägget också. Ja, jag tycker om The Beatles och jag tycker om Morrissey och är mycket medveten om hur ocoolt det är på alla sätt etc, men livet är för kort, kids, bryr mig ej ens. Men trots denna s.k obryddhet verkar jag fortfarande tydligen inte ha stamina nog att publicera den här paragrafen utan att självförsvaret kickar in. Detta slutar här! Här slutar det. Och kom på en rolig sak om stamina. För Daniel Radcliffes tankar om ämnet, klicka här.  

  • YouGov har gjort en undersökning som visar att romer och muslimer är de minst tolererade minoriteterna i norra Europa (vilket säkert inte är en överraskning för någon av oss, men men). Så här kan ni läsa undersökningen, som är förvånansvärt kort. Länderna som jämfördes är Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Och om ni nu bah: "Detta är gammalt". Ah, men gissa när jag skrev det här inlägget? Jo, när det var rykande färskt (ber om ursäkt för användandet av det uttrycket, men jag kände mig, oklart, tvungen att göra det), så där är anledningen till att så är fallet. 

  •  "There is nothing inevitable about men oppressing women, being full of aggression, or clamping down on other men who don’t conform to a rigid concept of masculinity. Being a man can mean being inclusive, open and accepting. Masculinity is fluid and its future is up for grabs" skriver Owen Jones i sin long reads-artikel "How to be a man" i The New Statesman. Som ni vet så gillar jag ju Owen Jones och även den här artikeln är mycket bra (och ganska lång, men det är värt det). 
 
Och det var alles. Har ni några tips till mig?

: Hanny

Det är ju skam ifall vi läsare inte kan hitta ett endaste litet tips till dig så jag har ansträngt mig hårt för att hitta några.
1) En undersökning visar att barn som väljer översängen i en våningssäng blir framgångsrika med ledande ställning i politik eller företag.
2) En kyrkogårdsförvaltning har beslutat att gräva upp sin kyrkogård.Jordmassor har använts som fyllnadsmaterial vid vägbygge.Jordmassorna innehåller förutom småsten även delar av människoskelett.
3)Rymdforskare trodde att man hittat liv på mars när man i mikroskop undersökte måndamm.Det visade sig vara bakterier på linsen.
4)De som heter Linnea blir bättre bemötta än de människor som heter tex.Elisabeth.Linnea hamnar på plats nummer 4.Bäst bemött blev den som heter Maria.Av mansnamn kom Erik högst.
Tjingeling från Eslöv.Snart lyfter planet till de skotska hedarna där jag skall träffa bönder för att ev.köpa embryo från Skotska nötkreatur.De har väldigt fina djur där.

Svar: Tackar för tipsen!
Linnea Aurora

2017-07-31 @ 08:26:06

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: