Staty som inte rör sig med jorden

2017-07-05 13:45:56 | Vacuum


 

Nyligen kom jag på en sak jag skulle vilja se i världen. "Kärlek, medkänsla och tolerans för alla, av alla?" kanske ni nu undrar. Ja, även det, men detta är lite mer specifikt. Det jag skulle vilka se är nämligen en staty som inte rör sig med jorden, i.e inte sitter fast i marken utan liksom svävar och hålls fast på samma plats i himlen, vilket skulle resultera i att den skulle befinna sig i olika länder vid olika tidpunkter på dygnet. Saken är bara den att det känns som att det skulle vara coolt de fem första gångerna statyn var över ens land. Sedan skulle hela grejen kännas gammal. Som #yolo. Men det ändrar inte min önskan om att detta ska existera. Ah, en dag. En dag. 

 

"Varför outar du din, låt oss vara ärliga här, världsomvälvande idé till denna gräns?" hör jag er fråga. För jag tror på samarbete, jag var övertygad om att det stod klart. Allt jag vill är att se detta finnas, bryr mig inte om vem som gjort det, bara det blir gjort. (Efter den där meningen låter jag som värsta översittarchefen som inte bryr sig om sina anställdas liv överhuvudtaget utan bara vill "få jobbet gjort imorgon" trots att Stellans dotter tar studenten då). Vid vidare eftertanke inser jag dock att en sådan "staty" redan existerar och det är månen. Fast den är ju inte gjort med mänsklig hand. Plus att jag inte har tid för månen av ett flertal anledningar, främst för att jag varit lite besviken sedan jag försökte prata med den som Nalle i "Nalles Blåa Hus" och den inte svarade. Samt att jag är ärrad av den där pedofilmånen i "The Mighty Boosh". Hatar den något så sjukt? Och hat är inte ens en överdriven känsla. Den där Boosh-månen döljer något och jag skulle kunna hugga av mina fingrar för att bevisa det. (Ganska oklart hur det skulle hjälpa situationen dock, men där kan ni se min nivå av misstro mot den). Dock är inte avsmak det enda känslan jag känner gentemot den (obs, ej pedofilmånen, den är endast negativ) jag tycker även om månen eftersom den kontrollerar haven och det? Och varulvar och sådär. Plus att jag tycker om de där symbolerna i kalendrar där en kan se i vilket steg av sin månfas den är, det verkligen livar upp samt förvirrar för jag vet aldrig om det är den svarta ifyllda cirkeln eller den vita cirkeln som indikerar fullmåne. Det positiva med det är dock att jag aldrig behöver vänta länge för att få reda på det i och med att jag bara kan titta upp på himlen och se efter själv med mina egna mänskliga ögonglober. Det är det som är bra med månen, den är liksom där om en måste kolla upp något (förutsatt att en kan se den då).

 

Förresten så förvirrar det mig alltid när en kan se månen på dagen? För jag har alltid trott (/tror fortfarande, jag ska inte låtsas att min tro har förändrats) att månen befinner sig på natthimlen på andra sidan jorden när det är dag här? Men hur fungerar det då när en kan se den här på dagen? Jag kanske i princip frågar er om solen cirkulerar runt jorden nu, men om det är så får det vara så. Det finns inte mycket jag kan göra åt saken utöver att utbilda mig. Så om jag har några månexperter- eller bara allmänt informerade personer om vad som säkert är väldigt grundläggande baskunskaper- berätta för mig hur det ligger till. Detta är det mest genuina jag någonsin skrivit på den här webbplatsen. Den här frågan kommer direkt från hjärtat. 


: Hanny

Du är hela tiden och nuddar vid stora tankar och det enda jag kommer på är uttrycket "ge mig en fast punkt och jag skall förändra universum".Månen reflekterar ju solens ljus så kanske det gör att man kan se månen dygnet runt.Vet ej.

Svar: Kanske det?? Låter rimligt!
Linnea Aurora

2017-07-05 @ 16:27:46

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: