Pitabrödsglorior

2017-07-11 13:11:00 | Vacuum


 

Det här inlägget är dedikerat till Karl som jag som jag använde som källa för hövdningtiteln-frågan längre ner i det här inlägget (för cirka 2 år sedan när detta publiceras, ha), och om jag skulle ha skrivit en källförteckning till mina inlägg (vilket skulle vara en pain för både mig och alla andra involverande) skulle jag ha satt henne över alla andra källor med mening, trots att det inte är i korrekt bokstavsordning bara för att verkligen understryka att det är min favoritkälla av de använda. Men det är ändå tur att jag inte skriver källförteckning för det känns som att folk eventuellt skulle kunna komma in här, läsa inlägget, se källförteckningen och sedan tänka: "Ah, shit jag insåg inte att det är här var en akademisk text- men nu ser jag klart. Jag ska citera den i min C-uppsats" och det är inte så bra för jag tror inte att detta är en sådan säker källa.

 

Ibland på gamla målningar av exempelvis Jesus (som den här ikonen) så har han en gloria bakom huvudet och varje gång jag ser målningar som dessa kan jag endast tänka att det är ett pitabröd. No hate, jag säger bara- det ser väldigt mycket ut som en brödbit. Har också tänkt att det kan vara en sol? Men på vissa målningar är det flera som har dem så jag hoppas då av hela mitt hjärta att det inte är fler solar som cirkulerar oss och strategiskt placerar sig bakom helgons kranier. Nej det är glorior och nästa gång ni ser en- tänk att de är pitabröd för jag känner i alla fall personligen att det ger ytterligare djup åt verket. Det finns förresten en bra textrad ur Jeffrey Lewis sång "You Don't Have To Be A Scientist To Do Experiments On Your Own Heart" som lyder: "My halo's got a hole in it so it don't keep me dry" vilket är en jäkligt bra textrad, men jag kan direkt säga att om han hade haft den här pitabörds-halon skulle det inte ha varit ett problem. Om en däremot sportar den tunnare (och snyggare i min åsikt) varianten får en helt enkelt leva med att den inte fungerar som regnskydd, vilket Jeffrey också gör senare i sången så han säger att hans hjärna fungerar som hans hjärtas paraply så ingen panik infanns i hans hjärta och det är sådan vetskap som gör mig glad att jag lever.

 

Bara tanken av en gloria får mig dock alltid att tänka på Birk från Ronja Rövardotter, jag vet inte varför men jag tror att det har att göra med hans hår. Och när vi ändå pratar om Birk (vilket vi gör) är det bara jag eller visst känns han som ett kid som har sett Törnrosa och vill vara prinsen? Fast då Ronja utspelar sig under medeltiden (jag måste också bara ta tillfället i akt och tacka universum för att jag inte levde då, alternativt om jag gjorde det- att jag inte har några minnen av det) (och om jag levde då så dog jag säkert ändå vid 21 av en inflammerad tand som någon skrev på internet någon gång och som jag verkligen tog till mig) kan han inte ha sett den filmen, så han måste helt enkelt bara vara en sådan person. Det känns som att det skulle vara lite charmigt i början, men efter ett tag skulle jag bara tänka: "Sluta vara så nobel hela tiden annars skriker jag". Men en måste ju gilla Birk och hans nobelhet där i slutet när han avsäger sig rövarhövdingtiteln och det där. Plus att hans hår är jäkligt lush (trots att det ser ut som en gloria) och det är en till som som får bägaren att inte tippa över för mig personligen. I skrivande stund försöker jag kommer på fler fun facts of Birk att ta upp, men kommer inte på något då jag har sett Ronja Rövardotter i sin helhet en gång, och det var cirka år 2011, så jag kanske inte är rätt person att sätta hela grejen under lupp. 

 

Vad har ni för tankar om Birk? Är han för nobel? Samt tycker ni att vissa målningar av halos ser ut som pitabröd?


: Hanny

Glorior som kommit på sned påminner om ändringen på dass.Dass Loch som tysken kanske säger.Apropå namnet Karl så dök ett namn upp i mitt huvud,Karla Brunei.Måste googla på vem hon är.

2017-07-12 @ 18:24:48

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: