Offra sig för vädergudarna för att slippa sportevents

2017-07-03 12:55:00 | Analys


 

"Ny" nyhet att kolla närmare på idag. "Ännu än?" säger ni. Ja, nyheterna ändras varje dag förstår ni, vilket är ett direkt citat från HP5 boken, när han har blivit funnen sneakandes i en rabatt. Stark scen, väldigt stark. Idag tänkte jag vara ovanligt aktuell då detta hände endast förra månaden. Här är artikeln från The Guardian, försökte titta om det fanns på Aftonbladet för att en då, med stor sannolikhet, skulle ha kunnat samlat på sig mer s.k. "comedy gold"-material, men det fanns endast ett klipp när två personer pratade och det är ej bra nog. Och det gäller att vara bra nog för att kvala in på denna hemsida fylld av endast 100% kvalitet.

 

Ok, så det hela utspelade sig i Alberta, Kanada. Huvudpersonen är en man vid namn Thenuis Wessels, vilket är ett fantastiskt namn, han låter som en solklar superhjälte och hans kraft skulle deffo ha någonting med väderresistens att göra. Iallafall så var Thenuis så dedikerad till sina arbetsuppgifter (bland annat gräsklippning) han skulle utföra innan helgen började, att han totalignorerade (kan en säga, men se hans kommentar i nästa paragraf) en tornado som kom närmare och närmare. I försvar av sin övertygelse att den inte kunde göra honom illa, gav han CTV den här förklaringen till varför han ej kunde gå in och... jag vet inte, spela TP tills tornadon passerat: "I had to get it cut. A lot of things were happening over the weekend. The children were attending swim meets and some other sporting events over the weekend, so I had to make sure I got it done". Detta får mig genast att sympatisera med Mr Wessels. Inte för han var tvungen att få dessa saker gjorda- nej. Jag känner mer sympati för att han kanske har ett svagt hopp om att svepas med i tornadon och dö, så att han slipper de där sporteventen hans kids ska till. "Det är lite harsh" kanske någon av er säger. Inte i min bok. Det är sedan länge känt att jag, subtilt, ska avråda mina kids från att engagera sig i sport så att jag själv slipper titta på diverse matcher. Så jag tror att det är hans egentliga motiv. Det jag dock inte känner sympati för är att han använde uttrycket "over the weekend" två gånger så där nära inpå varandra, men låt oss se förbi det. 

 

"Det låter inte troligt" säger samma person, "vem skulle ha en dödsönskan endast för att ens kids ska på sportevent hela helgen som en tvingas följa med till?". Lyssna här: jag tror att hans fru känner samma sak. Låt mig berätta varför, men först, låt oss gå igenom vad som hände när hans nio-åriga dotter lade sig i. Hon var nervös "för tornadon", och bad honom att komma in, vilket han vägrade. Återigen kan en se starka tecken här. Dottern tänker egentligen: "Han måste komma in så han inte dör och inte kan komma på mina sportevents!", medans han fortfarande tänker: "F*** sport". Efter hans vägran, sprang dottern in i huset och väckte sin mamma/hans fru, Cecilia Wessels. Innan vi går vidare till vad som hände då, måste jag säga att jag ser det som ännu ett tecken på att de mentalt förbereder sig på sporthelgen i och med att hon sover mitt på dagen för att samla kraft. Cecilia vandrade sedan ut och frågade om han inte skulle komma in, till vilket han- direkt citat här- "calmly said no". Hon accepterar detta. Han accepterar detta. Hon kanske funderar på om hon ska dra fram en till gräsklippare och "stämma in" som en säger om en pratar om något annat, men hon gör det inte. Det han säger till sitt försvar är: "I was watching it all the time. I was keeping an eye on it". Mh, hålla ett öga på den för att se hur han skulle kunna få det att se ut som en olycka... skoja, skoja. Han ville säkert inte dö. Men det finns starka tecken för att så var fallet. 

 

Nu kanske ni som inte läst artikeln undrar hur alltihop slutade, det skulle då jag ha gjort ifall jag inte hade gjort det, och det slutade med olika graders brahet beroende på vilket perspektiv en väljer att se utfallet från. Om en talar om överlevnad: alles gut. Om en talar om att slippa de där sporteventen: inte alles gut. Men ja, det är en bedömningsfråga. Och hur gick det med gräsmattan? För att citera Thenuis: "I did get the lawn finished and it looks nice". Skönt att höra. Vilken inspirerande berättelse.

 

Så vad har vi lärt oss av det här? Jag skulle säga att sätta ner foten tidigt skulle gynna en om en inte vill hänga med på sportevent, istället för att vara beredd att offra sig åt vädergudarna. Säg: "Jag stödjer dig i ditt intresse för fotboll, men jag kommer inte stå på läktaren och heja på dig när du spelar en söndag klockan 10.00, två timmars bilfärd bort från där vi bor". Den andra saken jag personligen har lärt mig är att tornado inte stavas med ett "r" efter a:et. En lär sig visst alltid något varje dag. 


: Joré Dirgélaité

ahh. du och jag och Thenuis har 100% samma inställning tills sport. älskar dessa inlägg förresten, storler varje gång jag läser.

Svar: Skönt att höra att vi delar denna inställning, kan starta en klubb eller något! AH, tack!!
Linnea Aurora

2017-07-03 @ 14:29:31
URL: http://jdfoto.blogg.se/
: Hanny

En vän till mig blev jättelättad då han fick en livshotande infektion och slapp åka iväg på semester med tråkigt sällskap så din teori om att Wessels önskade en smärre katastrof för att slippa fotboll kan vara helt riktig.
Förresten var jag på vårdventralen idag och träffade på en granne.Jag brukar alltid ha för vana att fråga hur det står till med de människor jag byter några ord med under dagen och så även med min granne idag.Min fråga till dig.Hur ok är det att fråga någon om hur den mår när man möts på sjukhus eller vårdcentraler? eller hos begravningsentrepenören?det säger väl sig själv att de som man möter på sådana ställen inte mår så bra?Jag bet mig i tungan men tyvärr för sent idag.

Svar: Alltså det låter så rimligt!! Bra fråga, för liksom ibland frågar doktorer också det, och en bah: "Eh? Mindre bra? Därför jag är här?" mycket oklart alltihop!
Linnea Aurora

2017-07-03 @ 18:23:21
: Hanny

Förresten,din blogg avhandlar ju bland annat naturvetenskapliga företeelser så därför undrar jag ifall du kunde ha ett tema med kärlekshoroskop.Jag tycker mig se vissa tecken på en begynnande intim relation i min närhet men skulle behöva bli styrkt med ett expertutlåtande om vad som står i stjärnorna.Kanske ett sådant kunde tillstyrka eller avstyrka ett äktenskap.Obs! jag vill inte ha det som i fg.äktenskap där jag fick slita och släpa gratis på mina bara knän!

Svar: Möjligtvis i framtiden- känner att jag ej har rätt "inre kraft" etc etc etc, men vi får se!
Linnea Aurora

2017-07-03 @ 19:01:03
: rabarberfaktor

What...? tornaRdo... joho.. Rullar gott på tungan den.. Kanske världens alla ordböcker och stavarätt fröknar på skolan inte har fått med sig att det sista r-et är ett blint r. rrrätt å rrriktigt..

Svar: EXAKT!
Linnea Aurora

2017-07-04 @ 18:18:54
URL: http://rabarberfaktor.blogg.se
: Ellen Gräntz

Torna... do? Alltså VA?!

Svar: Jag VET!?
Linnea Aurora

2017-07-09 @ 23:29:58
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: