Att skriva in sig själv i historieböckerna

2017-07-27 09:06:00 | Vacuum


 

Ja hallå, det var jag här som vanligt, trots att denna utsida säger något annat. Soz om jag gör er besvikna. Tänkte först låtsas vara helt obrydd och inte nämna någonting om den uppenbara skillnad på denna hemsida (men ärligt, jag fick verkligen upp en mental bild av en monokel varje jag såg min gamla bloggy-wog-design, skriv "räkost" i kommentarerna om ni kände samma), men sedan tog mitt svagsinne över och jag tänkte: "Nej, detta kan inte förbli osagt". Så, då har jag nämnt det och vi kan alla vara lugna. Ja, alla som inte blir stressade över förändringar vill säga, men då kan vi minnas att många av saker vi har idag som vi tänker är gamla är relativt nya; skrift, tidningar, eh... ordet "orange"? Men om det inte hjälper kan ni väl läsa på mobilen eller något. Eller syns designen där? Gud vet, har inte tittat någonsin. Herre- tänk om alla (aka en person) som läser denna blogg från mobilen skulle mötas av en stor banner med några *sanningsenliga* ord från SD. Om så är fallet ber jag om ursäkt. Det enda SD spottat ur sig som jag skulle ha som banner är "Det är bara ett räkneexempel" som Kristina Winberg sa en gång (/tusen gånger) under ett tv-inslag. Det var guld rakt igenom. En borde ha det som svar på alla frågor, jag känner personligen att jag inte har använt uttrycket nog. Det känns som att det borde ha en egen "era" på samma sätt som det fanns eror för uttryck på min skola/generellt. Detta är exempel på uttryckseror vi hade:

 

  • "Jahbahsk-ah" = Jag bara skojar. En skulle säga det snabbt som satan och efter varje "skämt".
  • "Närå" = Nej då. Givet, och känner att användandet av närå sträcker sig utanför min sfär, men det hade verkligen en stor betydelse i vårt dagliga tal under någon månad och det kunde ligga till grund för en hel konversation, enbart av sig självt med olika betoningar av ordet. Närå var vår mittpunkt, och vi byggde resten av vårt tal utifrån det. Det tog över från "jahbahsk-ah".
  • "Enligt Göran Persson..." som en kunde börja valfri mening med. Det var rätt underhållande, och känner att det är dags för en comeback. Speciellt om Göran Persson hänger med uttrycket till 2010-talet, då det skulle ta det upp ännu en nivå pga var är han ens nu? Säkert väldigt framstående? Vet ej. Har han något med stundande skandal att göra? Återigen, vet ej. Om så är fallet är det väl framstående, om något. Fast han har aldrig/ kommer aldrig att vara lika framstående som när han var med i Grynet. Väldigt rörande ord uttalades i den intervjun, och 99.9% av dem kom inte från honom. "Har du någonsin tänkt på att skaffa något artistnamn?" sa frågade hon exempelvis och gav honom sedan förslagen: "Gurra P" och "Mannen". Älskar Grynet.

 

Men för att återgå till den nya looken på denna plats som jag talat om alldeles för mycket, vill jag be er om att säga till om ni ser något som är/ser mystiskt/fel/buggigt ut. Plus ignorera annonsen mellan headern och menyn, ska se till att den försvinner inom den närmaste framtiden, så att vi alla kan andas ännu lättare om natten. Speciellt Skaparen har haft mycket tankar om detta och har inte varit rädd för att lufta sina åsikter i både tid och otid. "Ja, jag ska fixa det Gud" säger jag, men fick endast "Det tror jag när jag ser det" till svar, vilket var rätt provocerande och därmed ledde mig närmare handling. Så det är ju bra.

 

"Det här inlägget är väldigt utdraget" kanske någon säger nu. Ja, du har verkligen helt rätt. Det är inte ens speciellt långt i mina mått, men det känns som att det är längre än vanligt. Vad är det som gör det? Är det för att det är torsdag morgon? En kollektiv känsla av rastlöshet och oskärpa? "Ett ointressant ämne?" säger samma person. Inte en chans, inte EN. Det lär inlägget kommer skrivas om i framtida historieböcker, sanna mina ord. "Vem i sina sinnens fulla bruk skulle inkludera detta i en historiebok? Det handlar inte ens om något" fortsätter personen som har fått mer än nog (förståeligt). 1. Det har otroligt stark subtext. 2. Jag ska inkludera det i historieböckerna, men ska använda mig av ett falskt namn så att ingen anar att jag inkluderar mig själv. "Det känns lite dodgy" säger ni. Ah, men det är bara ett räkneexempel såatte. Tjingeling. 


: Hanny

Wow så fint det blivit! Jag gillar det.Räkneexemplet minns man såklart och ja...
MEN,SD är bildat av enkla människor utan tillgång till ledarsidorna på DN eller debattprogramnen på tv.Jag tycker det är fint och det tar ett tag innan ett parti hittat sin form.Framgång föder framgång och fler och fler högutbildade söker sig till SD.Du skall få se att SD blir den enande kraften som vi så väl behöver idag.Alla kategorier människor finns bland sympatisörerna.Småföretagare,etniska svenskar,iranier,kurder,vänster,höger ja du också kanske någon dag:).
Den nuvarande makteliten har svårt för att dölja sitt förakt för att se hur den enkla människan börjar få en röst så som de aldrig haft.När såg du en fabriksarbetare uttala sig på DN-debatt tex? Go with the flow Linnea.Snart är det presskonferens med regeringen.De har skött sig bra så jag kan tycka det är synd ifall de avgår.

2017-07-27 @ 10:46:21

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: