Att riskera livet för televisionen

2017-07-24 16:05:00 | Poneringar


 Riskerar livet. 

 

Häromdagen (bokstavligen år 2016, men det var väl häromdagen beroende på hur en ser på det) fann jag mig tittandes på "Make My Body Better" och avsnittet handlade om en tjej som led av insomnia och extrema night terrors. Syftet med programmet var att de skulle bota det, och få henne att bli så "bra" på att sova att hon skulle kunna göra det på en madrass som var upphängd med rep 36 meter upp i luften längs med en bergsvägg. Alltså? Jaha? När kommer det någonsin vara en verklighet för majoriteten? Jag förstår hela "bevisa att förändring har skett"-grejen, men varför ta det hela vägen till att sova 36 meter upp i luften intill en bergsvägg. Ja, bota problemet- är helt för det, superbra etc. men skippa del två? Liksom vem i denna värld skulle kunna sova under sådana omständigheter? (Exklusive typ Bear Grills och dylika personer- han skulle väl kunna ta en nap med sitt huvud i en krokodils gap eller något). Jag kan nämligen säga att jag skulle kunna räkna ut mig själv direkt, och då är inte höjder en av mina främsta rädslor. Men det kanske bara är jag som inte har önskningen att potentiellt falla mot min död under min tid av slummer, speciellt inte om det tidigare varit mitt stora problemområde.

 

Plus om jag hade varit med i programmet och de sa till mig: "Du vet att vi kan bota dig, men vi kommer då ha som slut-test att du ska sova orimligt högt upp, jämsmed en bergsvägg du kommer lära dig att klättra upp för några dagar innan. Och du kommer vara ensam" så skulle jag nog ha sett dem djupt in i ögonen och sagt: "Ah, men vet du vad, då går jag nog till en vanlig doktor istället, någon som kan hjälpa mig med problemet utan att även utsätta mig för ett dödligt fall. Men tack ändå". Men återigen, det kanske bara är jag. "Hur gick det för henne då?" hör jag er fråga. Jag vet inte, jag slutade titta pga var tvungen att gå och fixa te till programmet som började efter. Men antar att hon klarade bra, annars skulle en nog ha hört om det.

 

På tal om folk som gör program om riskfyllda saker: jag såg ett annat program en gång (med någon jag inte kommer ihåg vad han hette, men tänk på den personen du ser framför dig som skulle göra detta- det är exakt så han var) och han hann med att göra ett flertal farliga saker på sina 30 minuter på televisionen. Bland annat stod han ca 20 centimeter från en stor krokodil i mörkret, han drog fram en lång, giftig orm ur en trädstam i någon djungel, samt att han hade världens farligaste spindel i handen som han sedan tappade. Och jag är inte för victim-blaming, men liksom… han frågar i princip om att bli dödad? Han skulle kunna ha "Ta mig till himmelens port" skrivet på sin t-shirt och jag skulle ej ha ifrågasatt det, för hans aktioner visar gång på gång att han är redo att lämna jordalivet bakom sig. Jag förstår fascination av djur, jag är definitivt på samma sida, de är hur coola som helst- men låt dem vara? Repektera dem? Filma dem på håll? Invandera inte deras personligt sfär? Dra inte ut en farlig orm ur en trädstam? Vid en viss punkt övergår mod till att bara vara idioti och många av dessa personer har passerat den punkten för länge sedan. Men vem är jag att döma? Idag gick jag exempelvis över gatan trots att det var rött. Mvh puttingmylifeatrisk_everyday_rebel. 


: Släpp taget. följ flödet

Haha alltså jag skulle hellre inte sova på en vecka än att bli "botad" på det där sättet!!


Svar: Eller hur!? Vad är det för sjukt "botnings"sätt!?
Linnea Aurora

2017-07-24 @ 20:23:56
URL: http://tovanz.blogg.se/
: Hanny

Det är sådant som majoriteten tydligen vill se.De kommersiella kanalerna har nog stenkoll på vad som säljer.Jag får ingen behållning av sådan skräptelevision.Håller med dig om djurprogram.Jag gillar att titta på bildande naturprogram men spektakel som vill göra sig intressanta på djurs bekostnad borde vara kriminellt med hårda straff.Respekt för djur och natur.Håller med dig till 110 %

2017-07-24 @ 21:34:22

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:


Kommentar: